top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Sommerbesøk og middagstips


Jeg vet ikke om vi kan skryte vårt sommerhotell samme gode standard som hotellet i Namnå har og vi har heller enda ikke etablert de samme fornuftige reglene. Jeg vet helt hundre prosent sikkert at vi slettes ikke kan måle oss med standarden til Celinès fantastiske Englegaard (jeg har lyst til å booke oss inn der en vakker dag!), men like fullt; Vi har hatt bøtter og lass med besøk denne sommeren og vi storkoser oss med det!

Alt fra impulsive frokoster, lunsjer og middager med folk som titter innom, enten andre av den store ‘sekten’ som bor på tomta her, venner på vei til eller fra stranda eller andre som er flinke til å gå på impulsive besøk. Vi har hatt masse fin familie som booker seg inn hos oss og bruker oss som base, mens de samtidig besøker andre i nærheten. Gode venner kommer på dagsbesøk, overnattingsbesøk og / eller middagsbesøk. Og det er bare å innrømme med en gang; Vi koser oss glugg ihjel med disse besøkene!

Noen vil kanskje påpeke at unger kan bli stresset av for mye aktivitet, for mange besøk og for mange mennesker å forholde seg til – men den slags tror vi ikke noe på. Det er fint med sosiale unger som kan leke med alle slags andre unger, det er jeg sikker på! Dog, det er et godt tegn på at vi kanskje skal roe ned besøksfrekvensen noe når eldstemann spør; «Mamma, hvem skal vi ha besøk av i dag?» omtrent før han har slått opp øynene. Hvis jeg svarer «ingen» og han da spør «å nei, så hvem skal vi på besøk til da?», da vet vi at vi får roe oss ned noen dager. Men så er det full fart igjen, altså.

Og for de av dere som er nysgjerrige på hvilke mennesker som trør over dørstokkene våre – og som kanskje også er litt matleie og har lite inspirasjon til å lage middager, så skal jeg nå si litt om både gjestene våre og hva vi har servert de. Så får dere se om dere lar dere inspirere;

Først ut denne uken som har gått, var våre gode venner fra Oslos beste vestkant; Tanja med skjønne Magnus og Jessica. Det er så godt å se at barna leker strålende sammen, fyker ut og inn, engasjerer hverandre til lek (froskehistorien er fra denne dagen) og kommer bare så vidt oppom oss voksne for litt mat eller kake.Disse gjestene ble servert Salmalaks, ovnstekte poteter, diverse salat og grønnsaker, rømme og oliven – og det beste av det beste i glassene; Vann. Bildet til venstre viser hvordan Noah valgte å dandere tallerken sin – det ser innbydende og godt ut, ikke sant?

Forresten; For de av dere som ikke har prøvd Salmalaks fra Tine, så må jeg anbefale på det sterkeste at dere gjør det! Vår erfaring er at den er ufattelig god, ekstremt enkel å ‘arbeide’ med (vi slenger den i alu.folie, litt olje og godt krydder, rett på grillen og så er den ferdig på noen minutter), den er ikke spesielt mye dyrere enn frossenlaksen man finner fra Findus og dets like og så innbilder jeg meg at den er mye sunnere. Det er tross alt bare 4 timer fra levende fisk til fisk vakumpakket, så tror ikke det er mye som går tapt i den prosessen. Så enten; løp og kjøp eller kom hit på middag en dag, så skal vi servere Salmalaks – og jeg gjetter på at du blir like forelsket som oss.

Tilbake til besøk;

Onsdag fikk vi besøk av tredjekvinne i trioen fra NHH i Bergen (Tanja, Hilde og meg); Hilde med sin kjære Øivind. De kom på overnattingsbesøk og slike besøk synes jeg er helt strålende, folk som overnatter altså. Det går ofte i hundre mens ungene er våkne og man får lite tid til ekte, god, gammeldags skravling – men når barna er i seng, vinflaska er åpnet og beina er godt på plass i sofaen, da sitter praten løst. Hilde og Øivind bor i Bergen, så vi får ikke sett de så ofte som vi skulle ønske – men om det er noen av våre gjester som er superdedikerte til å ‘se’ barna også, ikke kun snakke med oss voksne, så er det Hilde og Øivind. Øivind ble raskt ‘favorittonkel’ som måtte være med for å spille dataspill og Hilde fikk stadig høre «Se på meg, Hilde. Hiiiiildeeee, se på meg!»


Disse gjestene fikk servert Crispy Chicken med tortillas og alt salattilbehør til middag og vi fikk også servere de en skikkelig frokost (lunsj?), litt gulrotkake og noen skikkelig iskaffe før de la på biltur igjen. Forresten – les også hva en fantastisk bra blogg skriver om denne type kylling; Anne’s Food. En svensk tjei som lager alt av mat, skriver godt og forståelig og som har utrolig ‘jordnære’ oppskrifter. Den bloggen finner jeg mye inspirasjon fra.

Torsdag dro Hilde og Øivind videre, torsdag var det klart for Madonnakonsert med Piamiami, så fredag var jeg fullstendig kake. Nevnte jeg at følelsen jeg hadde fredag var som om jeg hadde vært kjørt i det tøffeste programmet vaskemaskinen har, ekstra vann og ekstra sentrifuge, men altså – selv sentrifugeringen var med ekstra vann, og så spyttet ut igjen med såre ledd og lemmer? Nok om det.

Fredag kom og gikk, men lørdag var det igjen duket for besøk, denne gangen dro vi besøk, til andre siden av Nesodden, nemlig Fjellstrand. Pakket mann og barn i bilen og dro over til min søster Marianne sin svigermor og svigerfar, Mimi og Beste. Fineste folka, med den mest barnevennlige tomta og det mest barnekjære huset. Det var i utgangspunktet ment som et snarvisitt, men Mimi fikk raskt overtalt oss til å bli hele dagen og kvelden. Er ikke vonde å be, ungene var jo i ‘himmelen’. Det ble leking, husking, hjelping i hagen, tacomiddag, treklatring og full baluba! Takk for oss, Wenche og Leif – vi kommer plutselig tilbake!

Som nevnt over ble det taco, med alt det innebærer, som middagstips fra denne dagen på Fjellstrand. Elsker den type mat, masse grønt som man kan ta som man lyster, karbonadedeig (sunt og godt) og så er det bare å kaste innpå. Som dere ser av bildet, så har mine tre barn absolutt næringsvett. Linnea åpnet ballet med å grave godt ned i osteskålen og da var det gjort – storebrødrene elsker også ost, må vite! Wenche, beklager balubaet, jeg skal ha bedre kustus på de neste gang vi kommer 😉 (Enkelte av bildene fra denne dagen er tatt av nevnte Wenche – takk!)

I dag, søndag, har vi hatt familiebesøk av pappas kusine fra nord, samt at vi fikk lurt Marianne, Tom og Tiril over på riktig side av Nesodden. Det ble fellesgrilling over hos mamma og pappa (kort vei hjem!) hvor jeg bidro med salat og dessert. En veldig rolig dag på tomta, men veldig, veldig koselig. Koselig å møte familiemedlemmer man ikke har sett på veldig mange år (var det 22 år?) og særlig når man møter folk som husker artige og pinlige historier fra vår oppvekst. Den slags går jo aldri av moten. Og ungene våre leker så superfint med Tiriltoppen min at det varmer langt inn i tantehjertet. Bildet under viser forresten at Tiriltoppen i dag ble kurtisert av selveste Nussekongen (aka Lukas). Bedre blir det vel ikke?Dagens middagstips er å tage vad man haver. Man slenger de kjøttbaserte produktene på sin fars grill, la far selv stå ved grillen og snu og passe på – da blir det perfekt! Man lar sin mor lage sine berømte ovnstekte poteter og deilige saus, og så sper man på med sin egen salat med det man finner av godsaker i kjøleskapet. Legger man til godt selskap, godt drikke (igjen; vann) og (noget høylydt) barnelatter, så er man sikret et riktig herremåltid. Enjoy!

Vel, det var vår uke. Vi har storkost oss med besøk av stort og smått og håper at folk kommer plutselig tilbake! I uken som kommer har vi på planen å gi litt slipp på sommerferiefølelsen og få oss inn i hverdagsrutiner igjen. Det er en uke igjen nå før Linnea starter oppkjøring i barnehage og Noah begynner på SFO – så det er nok på tide å endre sengetid fra 22 til 20 og våkning om morgenen fra 09 til 07. Wish us luck!

Forresten; Gjesterom og sovesofa i loftstua står ledig – noen som vil booke seg inn?

16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page