top of page
  • Astrid Valen-Utvik

Sommerbesøk og middagstips


Alt fra impulsive frokoster, lunsjer og middager med folk som titter innom, enten andre av den store ‘sekten’ som bor på tomta her, venner på vei til eller fra stranda eller andre som er flinke til å gå på impulsive besøk. Vi har hatt masse fin familie som booker seg inn hos oss og bruker oss som base, mens de samtidig besøker andre i nærheten. Gode venner kommer på dagsbesøk, overnattingsbesøk og / eller middagsbesøk. Og det er bare å innrømme med en gang; Vi koser oss glugg ihjel med disse besøkene!

Noen vil kanskje påpeke at unger kan bli stresset av for mye aktivitet, for mange besøk og for mange mennesker å forholde seg til – men den slags tror vi ikke noe på. Det er fint med sosiale unger som kan leke med alle slags andre unger, det er jeg sikker på! Dog, det er et godt tegn på at vi kanskje skal roe ned besøksfrekvensen noe når eldstemann spør; «Mamma, hvem skal vi ha besøk av i dag?» omtrent før han har slått opp øynene. Hvis jeg svarer «ingen» og han da spør «å nei, så hvem skal vi på besøk til da?», da vet vi at vi får roe oss ned noen dager. Men så er det full fart igjen, altså.

Og for de av dere som er nysgjerrige på hvilke mennesker som trør over dørstokkene våre – og som kanskje også er litt matleie og har lite inspirasjon til å lage middager, så skal jeg nå si litt om både gjestene våre og hva vi har servert de. Så får dere se om dere lar dere inspirere;

Først ut denne uken som har gått, var våre gode venner fra Oslos beste vestkant; Tanja med skjønne Magnus og Jessica. Det er så godt å se at barna leker strålende sammen, fyker ut og inn, engasjerer hverandre til lek (froskehistorien er fra denne dagen) og kommer bare så vidt oppom oss voksne for litt mat eller kake.Forresten; For de av dere som ikke har prøvd Salmalaks fra Tine, så må jeg anbefale på det sterkeste at dere gjør det! Vår erfaring er at den er ufattelig god, ekstremt enkel å ‘arbeide’ med (vi slenger den i alu.folie, litt olje og godt krydder, rett på grillen og så er den ferdig på noen minutter), den er ikke spesielt mye dyrere enn frossenlaksen man finner fra Findus og dets like og så innbilder jeg meg at den er mye sunnere. Det er tross alt bare 4 timer fra levende fisk til fisk vakumpakket, så tror ikke det er mye som går tapt i den prosessen. Så enten; løp og kjøp eller kom hit på middag en dag, så skal vi servere Salmalaks – og jeg gjetter på at du blir like forelsket som oss.

Tilbake til besøk;


Torsdag dro Hilde og Øivind videre, torsdag var det klart for Madonnakonsert med Piamiami, så fredag var jeg fullstendig kake. Nevnte jeg at følelsen jeg hadde fredag var som om jeg hadde vært kjørt i det tøffeste programmet vaskemaskinen har, ekstra vann og ekstra sentrifuge, men altså – selv sentrifugeringen var med ekstra vann, og så spyttet ut igjen med såre ledd og lemmer? Nok om det.

Fredag kom og gikk, men lørdag var det igjen duket for besøk, denne gangen dro vi besøk, til andre siden av Nesodden, nemlig Fjellstrand. Pakket mann og barn i bilen og dro over til min søster Marianne sin svigermor og svigerfar, Mimi og Beste. Fineste folka, med den mest barnevennlige tomta og det mest barnekjære huset. Det var i utgangspunktet ment som et snarvisitt, men Mimi fikk raskt overtalt oss til å bli hele dagen og kvelden. Er ikke vonde å be, ungene var jo i ‘himmelen’. Det ble leking, husking, hjelping i hagen, tacomiddag, treklatring og full baluba! Takk for oss, Wenche og Leif – vi kommer plutselig tilbake!

I dag, søndag, har vi hatt familiebesøk av pappas kusine fra nord, samt at vi fikk lurt Marianne, Tom og Tiril over på riktig side av Nesodden. Det ble fellesgrilling over hos mamma og pappa (kort vei hjem!) hvor jeg bidro med salat og dessert. En veldig rolig dag på tomta, men veldig, veldig koselig. Koselig å møte familiemedlemmer man ikke har sett på veldig mange år (var det 22 år?) og særlig når man møter folk som husker artige og pinlige historier fra vår oppvekst. Den slags går jo aldri av moten. Og ungene våre leker så superfint med Tiriltoppen min at det varmer langt inn i tantehjertet. Bildet under viser forresten at Tiriltoppen i dag ble kurtisert av selveste Nussekongen (aka Lukas). Bedre blir det vel ikke?Vel, det var vår uke. Vi har storkost oss med besøk av stort og smått og håper at folk kommer plutselig tilbake! I uken som kommer har vi på planen å gi litt slipp på sommerferiefølelsen og få oss inn i hverdagsrutiner igjen. Det er en uke igjen nå før Linnea starter oppkjøring i barnehage og Noah begynner på SFO – så det er nok på tide å endre sengetid fra 22 til 20 og våkning om morgenen fra 09 til 07. Wish us luck!

Forresten; Gjesterom og sovesofa i loftstua står ledig – noen som vil booke seg inn?

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page