top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Kaffevalget 2008

Min darling mann og jeg har bestemt oss for å investere i en skikkelig espressomaskin. Som jeg nevnte i min post om Stockholm, så får vi mye glede og moments of happiness av en deilig kopp kaffe, så da har vi funnet ut at vi skal unne oss en maskin som kan produsere disse øyeblikkene på løpende bånd. Jeg skal gi dere et eksempel som beskriver et slikt øyeblikk; La oss si man var oppe litt for sent kvelden før, ble sittende og se på en ganske dårlig film på TVNorge bare fordi det var så skjønt å kunne bli underholdt helt hjernedødt. Like fullt blir man vekket kl 0615 morningen etter, da barna ikke så samme filmen. Barn nr 1 vekker barn nr 2 som vekker barn nr 3, og alle er fullstendig uthvilte etter mange timers god søvn. Etter å ha fått barna på do, funnet frem skåler med All Brands og melk og skrudd på barne-tv (takk NRK!), så tusler mor tilbake til kjøkkenet, trykker på noen knapper og vips! En god, deilig, sterk kaffe varmer koppen som varmer hendene og mor synker ned i sofaen med barna og kjenner seg …litt mindre trøtt, selv før den første slurken. Og et annet, ganske mye enklere forklart argument; Det er begrenset hvor ofte jeg får tuslet meg til en Stockfleths for å få kjøpt byens beste kaffe (trippel latte med lettmelk, det er dosen jeg trenger nå). Det blir ofte Bryn senter, og kaffen man får kjøpt på de ulike kafeene der (eller kafeteriaene som Glenn kaller de), er ikke helt det samme. Sånn er det bare. Om man da i stedet kunne mekket seg kaffe à la Stockfleths hjemme… Yum!

Okay, nok om det – og over til det konkrete valget vi står ovenfor;

Skal vi binde oss til Nespresso sitt opplegg med å bestille kapsler fra de til evig tid? Men samtidig, da får vi en maskin som vi vet lager god kaffe og som er fantastisk enkel. Og så og si null rengjøring og vedlikehold.

Eller skal vi kjøpe oss en Gaggia, som min søster snakker varmt om? Hun har jo tross alt jobbet på kaffebar og er ekstremt sær på sin kaffe. Og det som kanskje er mest genialt med denne maskinen, er at man kan veksle mellom å bruke ferdige pods og kvernet kaffe. Maskinen er dyrere, og selvfølgelig mye mer masete å rengjøre.

Noen som har erfaringer med disse maskinene, eller har andre forslag? Bring it on!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page