top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Har du det i deg?

Strålende!

Via Thomas MoenTwitter, fikk jeg vite at Kunnskapsdepartementet i disse dager har en kampanje gående for å endre folks syn på læreryrket og for å øke antall søkere til lærerutdanningen. Dette tror jeg er ekstremt fornuftig! Vi trenger faglig dyktige, sosialt kompetente lærere til å utvikle våre barn og guide de gjennom skolegangen slik at de får et best mulig utgangspunkt til å håndtere samfunnet de skal leve i.

Det er ingen hemmelighet at jeg lenge har hatt en drøm om å bli lærer, fortrinnsvis på videregåendenivå. Men, slik jeg vurderer vår livssituasjon nå, ser jeg rett og slett ikke at vi har råd til at jeg blir lærer. Lønnsnivået er for dårlig i utgangspunktet, men nesten verre er de manglende utsiktene til å klatre lønnsmessig og utfordringmessig, når jeg sammenligner med mulighetene i det private næringslivet. I vår familieøkonomi er det jeg som er har den høyeste inntekten og da har vi rett og slett ikke råd til at jeg kan bli lærer – ikke riktig enda, i alle fall.

Om man klarer å gjøre læreryrket mer attraktivt, få inn gode folk, skape gode insentivsystemer slik at de gode lærerene ikke forsvinner fra det offentlige og inn i de private lærerinstitusjonene, så tror jeg våre barn vil tjene på dette i lang, lang tid fremover.

Det at regjeringen nå velger å satse på en stor rekrutteringskampanje, at de utnytter sosiale medier for det det er verdt og at de nå har skjønt at de må treffe potensielle lærere på andre arenaer enn tradisjonelle stillingsutlysninger i Aftenposten, det tror jeg kan bidra til å løfte den norske skole på sikt.

Jeg håper i alle fall det.

De har laget en uhøytidlig test slik at du kan sjekke om du har læreren i deg. Den er bra laget og er på andre siden av skalaen enn det jeg er vant til av informasjonsfilmer fra det offentlige. Ta testen selv davel – bare klikk her.

Og for de av dere som lurer; Mannen i videoen oppsummerte med at jeg hadde læreren i meg. Så kanskje, muligens, en vakker dag…

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page