Astrid Valen-Utvik

22. mars 20112 min

Et av livets under

Jeg virkelig elsker store sammenkomster og fine familiefeiringer!

Søndag var det tid for dåpen til nyeste niesen vår, vakre og gode Stella Bella – og vi var så heldige at vi fikk holde festen etter dåpen her i huset vårt. Det å samle familie og gode venner, stelle i stand selskap og legge til rette for å at folk skal kose seg, det er noe jeg virkelig trives med. Jeg kaller det mitt bestemor-gen og jeg håper jeg klarer å kose meg med denslags til jeg blir riktig, riktig gammel.

Stolte foreldre!

Når oppgaven i tillegg innebar å legge til rette for at dåpen til min yngste søsters første barn, så var det klart vi la oss litt ekstra i selen. Vinduer ble vasket, klesskap ble ryddet, barnerom fikk en liten finishing touch og opprydning, og dåpskake ble bakt. Vi bor tross alt i barndomshjemmet til søstreflokken vår, så det var virkelig ekstra koselig å få arrangere dåp for niesen vår i mammaens barndomshjem.

Svigermoren til Jannicke hadde laget de skjønneste blomsteroppsatsene til denne dåpen!

Søster Jannicke hadde sørget for deilig koldsbord, med god hjelp fra flinke besteforeldre og kakebordet i etterkant bugnet over av godsaker. Fine fettere, Ole og Baard, stod for underholdningen og dåpsbarnet var en solstråle hele dagen gjennom. Ja, sånn bortsett fra da jeg holdt henne i kirken og presten tok vann på hodet hennes, men denslags hører vel strengt tatt med i en dåp.

Stor og små koste seg i dåpen til Stella og det er noe av det beste med slike familiefeiringer; man får snakket med mange folk man ikke ser like ofte, høre historier fra den eldre garde og se Småtrollene leke fint med nye lekekamerater. Som nevnt; dette er nok bestemorgenet mitt som slår inn, men jeg elsker at folk kan komme sammen og kose seg i sosiale lag.

To familier samles for å feire det skjønne barnet!

Takk for at dere ville være hos oss, Jannicke og Esben

– vi storkoste oss og vi holder gjerne konfirmasjonen til Stella her også.

Jeg kan begynne allerede nå å tenke på hva slags kake jeg skal bake…

    40
    0