top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Virituell verden møtes over en god bok


I går var jeg så heldig å få overvære Kristin Oudmayers boklansering på M3 i Oslo. Kristin har skrevet en viktig bok, «Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, håp og ansvar», og denne boken fikk jeg endelig kjøpt meg i går. Den skal leses og budskapet skal få svinse rundt i topplokket til det er akkurat passe mørnet, sånn at jeg kan dele det med resten av verden.

En veldig fin ‘bivirkning’ av å gå på en slik boklanseringsfest, var at jeg fikk møtt og hilst på mange av de fine folkene jeg hver dag deler tekst, kommentarer og meninger med. Disse menneskene i den virituelle verden som jeg faktisk føler jeg kjenner ganske godt, men som jeg ikke har møtt i den ‘virkelige’ verden en eneste gang. Merkelig det der, egentlig; Det kan være mennesker vi ser hver dag, år ut og år inn, uten egentlig å kjenne de spesielt godt. Foreldre til barn i barnehagen, en nabo, en kollega. Og så kan man snakke med mennesker via sosiale medier, mennesker man egentlig vet svært lite om – men så betyr disse menneskene virkelig mye for en likevel. Mennsker man åpner seg mer for, deler humor, betraktninger og interessert.

Godt var det uansett å få hilse på mange av disse fine menneskene i går. Man er vant til å se ‘avatarbilder’ (profilbilder) av disse menneskene og på en måte ble det nesten litt rart at de faktisk hadde en stemme, en stemme jeg kunne høre – og at de hadde en kropp som hang fast på det avatarbildet jeg har sett så mange ganger. Rart, men naturligvis veldig fint (og mye mer praktisk enn å bare ha et stumt hode, naturligvis).

I alle fall; Det er fredag og jeg synes det passer fint å bruke denne dagen til å anbefale noen fine twitrere og / eller bloggere som jeg var så heldig å få hilse på i går, sånn på ordentlig – i levende live og ikke kun via sosiale medier. Definitivt en morsom opplevelse som jeg håper vi får til igjen om ikke alt for lenge. Dette blir da som et slags #fredagstips til dere som er innom bloggen her og leser. Kanskje dere finner noen nye favoritttwitrere eller -bloggere på listen under? Det hadde vært stas.

 1. Jeg vil naturligvis anbefale hovedpersonen selv; Kristin, @vrangest, med bloggen A Curly Life.

 2. En engel på nett og en engel i virkeligheten; Celine, @sjefsengel, med bloggen Sjefsengel.

 3. En kar med rak rygg og stort engasjement; Thomas, @thomasmoen, med bloggen Thomas Moen.

 4. Ei morsom og driftig sy-/strikke-/fotografdame; May, @mykstart, med bloggen MykStart.

 5. En spennende og imøtekommende dame; Liz, @lizthetailor.

 6. Ei tøff jente med utrolig kule klær (i går i alle fall); Lisa, @caliima, med bloggen CaLiMa.

 7. Ei kreativ jente som hjalp meg i logoprosessen min; Nadia, @nakrissimo, med bloggen Nakri/ord.

 8. En kunstner av rang; Tone, @tonesemjacobsen, med bloggen Drops of Dreams.

 9. En særs fornuftig og fin legedame; Maria, @mariasmetode, med bloggen Marias Metode.

 10. En spennende twitrende Høyrepoliker og hobbyfotograf; Dag Egil, @dagegil

 11. Enda en spennende twitrer; Anders, @abrenna, med bloggen Anders Brenna

 12. En skandinavisk forsidefotograferende twitrer; Øyvind, @sviland, med bloggen Øyvind Sviland.

Håper dere oppdager nye perler blant disse på listen – og så ønsker jeg alle som er innom en strålende helg! Benytt den godt, og om det er på sosiale medier eller i levende live – tid brukt på venner og kjente er stort sett aldri bortkastet, så jeg håper du får en fin helg fyllt opp av akkurat det du trenger for å lade batterier!

God helg!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page