top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Vidunderlige, dejlige København!

Vår kunde VisitDenmark forelso tidligere i høst at vi skulle arrangere våre to siste workshop for året på litt alternativt vis. Ikke på deres kontor slik vi pleier, men på en tur til København! Turen skulle inneholde én workshop sammen med deres partner DFDS, ombord på Crown Seaways på vei mot København, og én workshop sammen med VisitDenmark sitt hovedkontor i København, før snuten skulle vendes tilbake samme vei som vi kom. Et slikt tilbud var det ikke vanskelig å si ja til – det er tross alt København det handler om. I dag kom jeg tilbake fra denne strålende turen, og som jeg trodde; København innfrir som alltid!


Photo 10.12.14, 15.02.44

Midt i hektisk jobbhverdag, vinket jeg farvel til Oslo og satt snuten mot København.


København er virkelig en av mine absolutte favorittbyer, og jeg blir aldri lei. Vi bodde der tre uker i strekk en sommer for noen år siden, hele familien, har hatt flere besøk tilbake etter den tid – og vi ser stadig etter anledninger til en ny tur, en ny ferie, et nytt besøk. Det er noe eget ved denne byen, og selv om jeg ikke helt klarer å sette fingeren konkret på hva dette noe er, vet jeg i hvert fall at jeg vil ha mer, mer, mer!

Dangleterre

Fantastiske juledekorasjoner smykket Hotel D’Angleterre!


Det blir sjeldent tid til alt jeg ønsker å bruke tid på når jeg er i København, og denne gangen hadde vi ikke veldig mye tid til overs. Det ble likevel tid til både julegløgg på markedet på Højbro Plads, en liten sving innom Royal Copenhagen for å se på juledekkede bord, og til en helt fantastisk julelunsj på ærverdige Hotel D’Angleterre, på restauranten som nylig fikk en Michelin-stjerne, nemlig Marchal. Der fikk vi en velsmakende og vakker fireretters meny, servert av flink og skjønn servitør, i nydelige omgivelser og med særs hyggelig selskap. Man skulle kanskje tro at det ble for mye av det gode, men det gjorde virkelig ikke det – det gjorde kun godt for kropp og sjel. Vi hadde bord ved vinduet og så på det hustrige og grå været utenfor, mens Københavnere fartet smilende hit og dit i sine stilsikre outfits – garantert på vei til noe jovialt, hyggelig og sosialt.


Photo 11.12.14, 15.29.27

Vår nydelige 4-retters meny – virkelig noe av det beste jeg har smakt!Photo 11.12.14, 13.45.20

Uten godt drikke, duger helten ikke!


Kanskje det er akkurat det som gjør København, altså menneskene? De runde, blide og omgjengelige københavnerene som sykler over alt, gjerne tar en snaps til lunsj og som ikke tar seg selv så høytidlig? Eller kanskje det er nærheten til resten av verden, det at København er tettere på resten av Europa og har mer tilknytning? Kanskje det er utvalget denne byen har å by på, som virker å være så mye mer enn i vår egen hovedstad? Kanskje det er alle de hyggelige kaféene, restaurantene og den gode stemningen som servicemindede og blide servitører byr på? Kanskje det er danskenes sans for god design og vakre detaljer? Eller kanskje det er en god blanding av det hele? Det er nok akkurat det.


Takk for turen, Julie, Sonja og Linda - dere er et strålende reisefølge!

Takk for turen, Julie, Sonja og Linda – dere er et strålende reisefølge!


Det er i hvert fall ingen tvil; denne turen ble en veldig hyggelig smakebit, om enn litt liten – som bidro til å vekke mitt København-behov og til å gi meg herlig førjulsfølelse. Nå har jeg så vidt kommet meg hjem til mine nære og kjære, og er allerede i full sving med å finne ut av en viktig ting; når skal vi dra til København neste gang? Jeg tror nok det er noe av det aller første som bookes inn på familien VU sin kalender for 2015!

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page