top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Vi har alle vårt

Husker vi på dette i hverdagen vår, at vi alle har vårt?

Et utsnitt av min vakre, varme og harmoniske tilværelse!

Vi har alle dager hvor veien virker ekstra lang og målet føles diffust og uhåndgripelig, mens alle rundt oss virker å ha god kontroll på hvor de går, hva de skal og hvordan de skal få det til.

Vi har alle øyeblikk hvor vi føler oss små, svake og ubetydelige, og det er jo ikke så rart egentlig; vi ser jo hva alle andre klarer å få til! Selv står vi og higer etter pusten, kontrollen og ikke minst; oversikten.

Vi har har alle stunder hvor vi vet, vi rett og slett vet, at det bare er snakk om kort tid før det blir avslørt at vi slettes ikke kan, vet eller klarer det som folk rundt oss nå tror vi kan, vet eller klarer. Et tidsspørsmål før vår magefølelse kreves dokumentert, organisert og strukturert, og det får vi da slettes ikke til?

Vi har alle øyeblikk hvor vi kun ser alle disse menneskene rundt oss, de vi ser opp til og som er våre rollemodeller. Hun ene som alltid er så blid, han som virker å være så balansert og rolig, han kreative og morsomme, hun sporty, hun som er som rent gull, han som alltid er veloverveid, han som er veldreid, hun som er så deilig sprø og ikke minst; han kloke. Det er så mange av disse folka!

Vi har alle dager hvor vi lurer på hvordan alle andre får det til. Hvordan klarer de å trene så mange dager i uken, ha barna på fritidsaktiviteter fire dager i uken per barn – og nå er det tross alt moderne med minst 4 barn, så her er det bare å henge i! Hvordan klarer de å være sosiale, ha det ryddig, være karrieremennesker, spise sunt – og allikevel få med seg alle beskjedene skolen gir?

Vi har alle øyeblikk hvor vi undrer oss over alle disse pene menneskene rundt oss, disse med mandeløyne, J-Lo rumper, lange lemmer og deilig hår som bølger over skuldrende i lange lokker – hvordan klarer de å se så bra ut, hver dag? Og er ikke alle rundt oss uforsvarlig vakre for tiden?

Vi har alle stunder hvor vi synes alle andre rundt oss klarer å ta så nydelige bilder, skrive så mange og fine og kloke og gode blogginnlegg – også så hyppig!, samtidig som de også har fine hobbyrom, kreative interiørløsninger og tapetserer ett rom eller to, sånn i løpet av en helg.

Vi har alle dager hvor alle andre har perfekte familier, med perfekte EkteMenn, vidunderlige Småtroll, en støttende nettverk av familie og venner som lever og ånder for å hjelpe, støtte og glede hverandre. Alle disse andre rundt oss har livet sitt fullstendig på stell, mens vårt liv, det lugger jo litt – i hvert fall av og til?

Å få en bukett vakre tulipaner av en fin mor, bare fordi, kan gjøre et hjerte varmt og godt!

Men; Om det ovennevnte gjelder alle… Om vi alle har det sånn av og til, så betyr vel det nødvendigvis også at disse menneskene vi hele tiden måler oss opp mot, alle disse perfekte, ordentlige, sprø, morsomme, gale, festlige, kloke, sportye, ordensmenneskene med en god dæsj av kreative innslag – at også de av og til har det slik som vi føler?

At selv hun mest sporty av dem alle, også slenger seg på sofaen og dropper en treningsøkt til fordel for chips og en kokosbolle? At selv hun mest organiserte, som har livene til hele familien organsiert i excelark slik at ingenting noensinne glipper, at selv hun av og til roper ut: «HVA, var det i dag du skulle ha skøytedag hele dagen og vi dermed måtte ha slipt skøytene dine i forkant, junior?» At selv han kuleste, hippeste, tøffeste av dem alle, selv han får av og til en kvise midt i panna, rett før en viktig presentasjon foran en enda viktigere kunde? At alle de som har de vakreste blogger, med de nydeligste bilder, av de vidunderligste barn, med den skjøreste og vakreste tekst – at alle de også av og til vil kaste bloggen sin dit pepper’n gror og aldri ta den frem igjen? At selv de mest vellykkede, vakreste, flinkeste kjendiser blant oss, selv disse har dager der de finner noen mennesker de ser opp til og som de føler seg utilstrekkelige ovenfor?

Heldigvis tror jeg også vi alle har dager hvor livet føles som en lek! Ikke bare fikser vi alle utfordringer som slenges vår vei, vi nyter utfordringene og prosessen også. Vi ligger i forkant, vi tar kjappe og gode avgjørelser og vi får beundrende tilbakemeldinger! Vi er kreative, organiserte, sprø, strukturerte, gøyale og kloke, og uten at det koster oss den minste kalori!

Et glass rødt på en helt vanlig torsdag, gjør at et par timer sen kveldsjobbing går som en lek!

Jeg har et forslag; Hva om neste gang vi tenker på alt det alle andre fikser, alle andre gjør, alle andre får til – hva om vi da forsøker å huske på to ting; 1) nei, det er ikke bare du som føler det sånn. Alle har slike dager, selv de du ser aller mest opp til, selv de vellykkede, flinke og fantastiske, har slike dager. Og 2) det går over! Snart er du en av dem som har disse andre dagene. Disse dagene hvor alt går som en lek og du er en av dem som blir opphøyet og beundret! Og en liten ting til; neste gang du føler deg midt inne i en god rad av disse deilige dagene, hvor du føler du har grep om hverdagene dine, du fikser, ordner og håndterer og alt går som en lek – kanskje du da skal se deg rundt og se om det er noen i din nærhet som trenger å bli plukket opp? Sett? Gitt oppmerksomhet? Bli beundret? Så kan du være årsaken til at et annet menneske kommer ut av en vond og vanskelig spiral, og kanskje du får æren av å være utløsende faktor for at vedkommede tar steget over i den deilige, gode og positive spiralen?

Vakre, gamle hender fulle av historie – heldige er vi som får klemme og kose på disse hendene fortsatt!

Jeg har krydret dette blogginnlegget med bilder jeg har tatt med mitt iPhone 4S-kamera, hvor jeg har brukt en app som heter Instagram og med mitt favorittfilter; Amaro. Jeg bruker faktisk dette filteret ganske bevisst og ofte på dager da det trengs mest – for jeg synes filteret gir en slags sjel, harmoni og idyll til bildene mine. Av og til er det ikke så mye mer som skal til for å snu en negativ trend til en positiv. Se hverdagen din gjennom et nytt filter, et utsnitt av en større helhet som får et fint slør, et deilig lys og en varm glød – og plutselig har man kanskje fått tankene over på det lille vakre, det fine og gode, fremfor det som ikke funker der og da? Flere av bildene over her har gitt meg slike øyeblikk av fokusskifte, og kanskje den appen kan gjøre det for deg også? Det er verdt et forsøk i hvert fall.

Jeg ønsker alle som titter innom min lille blogg en fantastisk helg! Bruk den på de du liker aller best, gjør det du synes er mest givende og ha et smil om munnen når du må gjøre de tingene vi bare må gjøre for å få dagene til å henge i hop, og vips; strålende helg it is!

Nyt!3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page