top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Vel møtt, Hverdagen!

I morgen begynner det. Da begynner selveste Hverdagen. Jeg liker faktisk hverdagen vår veldig godt. Jeg liker rutinene, rytmen og å kunne glede seg over helt vanlige ting. Men – akkurat nå virker det som om jeg har glemt helt hva Hverdagen vår representerer. Jeg erindrer noe vagt fra Etterstadkroken, men det var heller ikke hverdag på ekte; Jeg var hjemme i permisjon med Linnea og hadde guttene i barnehage. Det er først nå Hverdag Med Tre Barn begynner og det kapittelet har vi ikke lest. Før nå. Jeg føler dette er et kapittel for viderekomne, men håper etterhvert at triksene og rytmen skal falle naturlig inn i vår daglige dag, at vi skal synes dette er lett og at vi skal finne struktur og ustruktur i en skjønn eining.

Så var altså enda en slags ‘epoke’ over…

Tiden vi drømte om mens vi fortsatt bodde i Etterstadkroken, som vi så frem til og gledet oss til. Tiden hvor jeg skulle gå hjemme med alle tre, i nytt hus – både før, under og etter sommerferien. Denne tiden er nå over. Nå begynner en ny tid. En tid med eldstemann på skolen, først oppstart på SFO i morgen (for å bli kjent i miljøet, med noen folk og med området) og så er vanlig oppstart 1. skoledag neste mandag.

I tillegg begynner minstesnupp, lille prinsessa, dokka vår, i barnehage – også dette i morgen. Dette er en frøken som er helt fersk i barnehagegamet, hun har hatt privilegiet av å gå hjemme sammen med meg og begge brødrene sine i veldig lang tid – så det skal jammen meg bli spennende å se hvordan hun trives. Uten mammaen sin. Men jeg mistenker at det blir en større omveltning for meg enn for henne. Hun elsker barn, nye folk, aktivitet og action, så jeg tror dette rett og slett blir veldig bra for henne.

Og til slutt, litt senere i måneden, begynner jaggu mellomstesnupp i barnehagen han også. Alle tre barna installert i tre ulike institusjoner designet for å hjelpe de videre og fremover i denne verden. Denne måneden koker bort i innkjøringsperioder, planleggingsdager og oppfølging, men fra september er nok det aller meste på plass tenker jeg. Da satser vi på at Hverdag Med Tre Barn ruller og går og tog Valen-Utvik har full kontroll ut fra stasjonen hver morgen, med avlevering av tre stykk morgentrøtte tryner, alle med sekk full av god, sunn mat, merket skiftetøy og riktige sko. Det gjelder å sette seg høye mål, så kommer man i alle fall et godt stykke på vei!

Tror det skal bli godt for Noah å slippe og være størst, være med gutter og jenter på sin alder og få noe og noen å strekke seg etter igjen. Tror samtidig det skal bli godt for Lukas å være sammen med sine jevnaldrene, slippe å være minst – og få utvikle sitt eget nettverk av folk og opplevelser. Og, tror jammen meg det skal bli godt for Linnea å få sitt eget ‘sted’, sine egne erfaringer og noen andre å ape etter enn sine to storebrødre.

Tenk så mye de skal få muligheten til å formidle til hverandre når de kommer hjem om ettermiddagene nå fremover? Inntrykk, opplevelser, erfaringer, rampestreker, lek og moro. Håper barn i alle aldre etterhvert raser inn dørene her og spør etter den ene eller den andre, at våre barn løper rundt i nabolaget og oppdager barna som vi ikke har fått med oss bor rundt her.


En ting som i alle fall er sikkert, er at det blir utrolig mye ‘stæsj’ med tre barn som skal hit og dit. Alle med minst 1 sett skiftetøy i alle varianter, merket klær selvfølgelig, ulike skotøy, ytterplagg og matbokser & drikkeflasker. Nå tror jeg vi har kommet vel i havn for oppstart i morgen, så får vi heller fylle på etterhvert som det trengs.

Så får man se da, om det blir hyl og skrik fra barn eller mammaen deres i morgen. Jeg tror nok jeg holder en knapp på meg selv faktisk. Noen som vil vedde imot?

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page