top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Vår store, lille jente!


Det er rart hvordan det plutselig treffer en… Jeg oppdager det av og til når jeg ser på bilder jeg har tatt, at jeg tar meg selv i å tenke «Oj, se så stor frøkna vår ser ut der, ser jo nesten ut som hun er ei lita jente, jo!» Hun har blitt 2 år helt uten at hennes foreldre har skjønt at de nå definitivt er over den første babyfasen og er over i lita jentefasen.

Det kan jo godt hende det er det den lille frøkna har prøvd å fortelle oss de siste ukene. Med sine uforståelige gråtetokter, sine plutselige, dog dypt ulykkelige, sinnautbrudd. Mon tro om mor og far har sovet i timen og at denne jenta følte at det som måtte til var å si kraftig nok ifra; «Om jeg gråter til jeg mister pusten og til jeg ikke lenger husker hvorfor jeg gråter, så kanskje de fatter poenget!»Ok, vi har hørt det nå – vi har skjønt det. Vi har nå ei jente på 2 år som klarer veldig mye selv. I dag viste hun oss for eksempel at hun slettes ikke trengte hjelp til å pakke opp alle de fine gavene hun fikk. Selv med harde bånd og tapebiter limt fast på pakken, så klarte hun å manøvrere ut det som gjemte seg bak papiret, selv om mange små og store hender skulle skynte seg frem for å hjelpe til. På mystisk vis, så klarte hun det hele uten saks, store eller små hjelpehender – kun med sine to små 2 år-hender.


Vi har storkost oss i dag med gode venner og fin familie og med den skjønneste jenta av dem alle midt i det hele. Hun storkoste seg med oppmerksomheten …og med pakkene. Pakker var vidunderlig stas og hun flerret av papir etter papir. Et par dukker har nå møtt sin nye eier, garderoben er utvidet med det ene og det andre og frøkna har også nå gode sjanser for å bli greit belest før hennes neste bursdag.


Værgudene var virkelig på vår side, så vi fikk også lurt gjestene våre til å prøvesitte våre nye terrassemøbler. Siden gjestene stort sett befant seg på terrassene, så antar jeg at møblene bestod testen. Siden min søster har de søteste svigerforeldre, så ble det også tid til hagelek med såpebobler i dag – årets første såpeboblefest, men slettes ikke den siste!
Nå sover tre søte småtroll godt i sengene sine, magene mette på kaker, pølser og is og hodene og hjertene mette på gode inntrykk, glade fjes og mange koser. Om man skal anta hvordan kommende uke blir, basert på oppladningen vi har hatt i dag, så kan jeg ikke si annet enn at jeg gleder meg!


Takk for at dere var med å lage en perfekt dag for vår lille, dog store, jente!

Håper alle har en strålende uke foran seg, med dager fylt med solskinn, hage og fine folk!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page