top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Tid for høstfokus og frisk luft

For en som liker en ny, frisk start, er høsten som gull å regne!

Nye notatbøker og nyspissede blyanter. Ny giv og fornyet energi etter en fantastisk sommer. Nye impulser og ny lærdom, basert på nye folk man har møtt i løpet av sommermånedene. Enda flere minner laget med fine folk, som er lagt rett på hjerterota, med planer om at de skal hentes frem igjen på gufne og mørke høstkvelder. Nyvunnet fokus for vårt eget firma, etter at tanker har fått godgjort seg og marinert i topplokket over lang tid. Og ikke minst; en nyetablert balanse, dypt der inne.

Høsten har allerede gitt oss nydelige dager, med strålende vær, frisk luft og uante muligheter! Stopper du opp og nyter utsikten?

Det er vel det som kalles ‘å lande’ eller å få hodet over vannet. Jeg skal innrømme at det ikke skjedde i august, rett etter en fantastisk sommerferie i København, for min del. Jeg trodde egentlig at det skulle skje da. At når Norge våknet til liv igjen, så satt høstfokuset mitt igang og vi var i rute. Men ikke denne gangen. Hodet var ikke over vannet og det var liten tvil om at tankene måtte få marinere enda noen uker til. For å gi hodet mitt den tiden den trengte, viste kroppen min vei; den ga meg feber og holdt meg sengeliggende med magevondt og null energi. Og heldigvis for det, kan jeg si nå i ettertid, for etter endt periode med sykdom og ro, var jeg akkurat der jeg skulle være. Her jeg er akkurat nå. For;

Jeg er klar!

Denne høsten blir hektisk, det er hevet over enhver tvil. Og bare så det er sagt med en gang; hektisk er fint (jeg er utrolig takknemlig for hektisk!), det er stressende som ikke er like fint for den indre balansen. Småtrollene skal igang igjen med sine fritidsaktiviteter, etter 8 uker med sommerferie. Høsten er en tid for bursdager i flertall, og samtidig er det også en tid for mange familieselskap og andre sosiale samlinger. I jobbsammenheng skal jeg få leke meg med kurs og foredrag i fleng denne høsten. Så skal vi naturligvis ta godt vare på de allerede eksisterende kundene i VU, i tillegg til at vi har flere nye kunder på gang og andre spennende møter med stort potensial booket inn i kalenderen.

Vi var nylig med en kunde på Golsfjellet – og til tross for at jeg ikke har vært en fjellperson før, merker jeg en veldig dragning mot fjellene nå. Ta med EkteMann og Småtroll på høsteferie kanskje?

Jeg kjenner på meg at vi kommer til å få til alt dette og hva nå ellers livet måtte kaste på oss i månedene fremover. Jeg har en kjerne av balanse midt i magen, hodet er godt plassert over vannet, og selv om det kan ta små dukkerter under av og til, vet jeg at vi finner havoverflaten igjen. Det følees utrolig godt. Jeg er klar, jeg er forberedt og jeg har energi til å stå løpene ut. Og hvorfor tror jeg så dette, hvorfor føler jeg meg så sikker på at vi kommer til å få det til?

Fordi vi er så heldige!

På hjemmefronten har jeg verdens beste EkteMann, som i tillegg til å bære mye av vekten til VU, også har ansvar for Småtrolls matpakker, klær og få fulgt de til og fra skole og barnehage, slik at jeg kan kose meg med leksehjelp, go’nattlesing og andre koselige ting sammen med Småtrollene våre. I tillegg har vi strålende barnevakthjelp i både mine foreldre vegg-i-vegg og mine svigerforeldre, samt at vi har noen som hjelper oss i huset flere ganger i uken, sånn at vi kan bo i et forholdsvis ryddig hjem størsteparten av tiden (noe som er svært viktig for at mitt hode skal funke!).

På jobbfronten begynner veien videre for VU å utkrystalisere seg. Det er snart 3 år siden jeg startet dette selskapet, og mye har naturligvis skjedd på denne tiden. En ny milepæl ble nådd for firmaet vårt nylig, og det skal jeg komme tilbake til når ting er mer offisielt. Enn så lenge kan jeg si at vi gleder oss til fortsettelsen! Nye kunder har kommet til og spennende prosjekter er på vei inn, og for å hjelpe oss videre med å håndtere disse kundene, jobber vi nå med å få på plass en eller flere freelancere som kan hjelpe oss (og forhåpentligvis seg selv) – og det er utrolig spennende!

Kvelden i kveld var egentlig viet til jobboppgaver, men så kjente jeg at kvelden ropte på blogging, rødvin, fyr i peisen og tente stearinlys. Og det var så riktig!

Alt ligger til rette for en hektisk, givende og spennende høst, men det kan likevel fort tippe over fra hektisk til stressende, og da gjelder det å ha hjelpemidlene klare. Da er det fint å kjenne mange flinke folk som deler gode tips for å håndtere nettopp slike tilværelser – og det gjør jeg! Så – da leser jeg tipsene deres, plukker med meg noen ting jeg liker her, andre ting jeg liker der. Noen av tingene som skrives, tenker jeg over, vurderer og forkaster, for sånn mener jeg det må være. Ingen har en liste med Topp 10-tips som fungerer perfekt på akkurat mitt liv, den listen må jeg lage selv. Men, med noe herfra og annet derfra, føler jeg meg godt rustet til høsten som kommer.

Hvilke tips og hvilke folk som har delt disse tipsene, tenkte jeg skrive om i et innlegg her om kun kort tid – så følg med videre om du kunne tenke deg noen slike tips du også. Ofte er det ikke rakettforskning som skal til, mange av tingene har vi tross alt både tenkt over og kanskje implementert i livene våre tidligere – men det er virkelig godt med en oppfriskning av og til også!

Er du klar for høsten?

Hva gjør du for å bli høstklar?Vil du følge meg på Instagram? Klikk deg inn og legg meg gjerne til.

Vil du følge bloggen min på Facebook? Klikk deg inn og klikk på liker-knappen. Via bloggen min sin facebookside, så er planen å dele andres blogginnlegg også. Ting jeg tror dere vil like. Bli med?1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page