top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Tanker om det nye året – 2013, lets go!

I kveld ved midnatt skåler vi for 2012. For alt vi har opplevd, lært av, grått for, ledd av, ledd med – og for alle muligheter vi har fått, og tatt, i løpet av året som har gått. Deretter tar vi en skål til, en skål for det faktum at vi får lov til å gyve løs på et helt nytt, friskt og mulighetsrikt 2013! En skål for at vi har de aller beste forutsetningene for å gjøre dette året intet mindre enn fullstendig fabelaktig! Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg!

Jeg gleder meg naturligvis til selve nyttårsfesten hos fin søster med pinnekjøttmiddag, våre nære og kjære rundt oss, og de nevnte skålene utover kvelden. Men, jeg innrømmer det gladelig; jeg gleder meg nesten enda mer til dagen etter! Jeg har en genuin, sommerfuglkriblende glede over å gi meg i kast med et helt nytt år. Nye, blanke kalendere, både digitale og analoge (for ja, jeg snakker flertall og jeg må ha det både digitalt og på fint papir i fine notatbøker!) Nye muligheter, nytt fokus, ny oppfriskning i mål og mening, nye prioriteringer.

Et helt nytt år, selveste 2013!

Dette er et bilde på 2013 for meg; klar, blå himmel, en sol som gjerne vil sprenge gjennom og krisp, god luft!

Mine mål for 2013 handler ikke om de alt for store tingene. Jeg har bestemt meg for å ikke sette meg alt for høye personlige forbedringsmål, rett og slett fordi jeg er usikker på om jeg klarer å nå dem (basert på tidligere erfaringer) Jeg går derfor for en ny strategi i år; jeg setter meg meg mål på den personlige fronten som jeg vet er oppnåelige. Ikke at de er lave, eller lette å holde – men de er enkle, forståelige og basert på day-by-day prinsippet. Jeg har så mange andre mål her i livet, at jeg har erkjent at personlige mål for meg selv, ikke kan være av de mest ambisiøse. Men de er ikke uviktige, likevel. Jeg synes også det er vanskelig å være alt for konkret for Valen-Utvik, firmaet vårt, men jeg har likevel forsøkt meg på noen ønskemål for hvordan jeg ønsker 2013 skal bli, både for meg privat og for firmaet vårt.

Det blir spennende å se hva disse tankene gjør med det nye året vi går inn i!

Vår gigantiske månedskalender har fått en liten skjønnhetsoppgradering, og med den og våre andre kalendere, digitale og analoge, er vi nå klare for 2013!

Forsetter for Valen-Utvik i 2013

2012 har vært et fantastisk år for Valen-Utvik! Vi har drevet VU fremover basert på min magefølelse, og magefølelsen har rett og slett vært min viktigste styringsmekanisme for VU i alle de tre årene jeg har drevet dette selskapet. Vi har hatt fokus på viktigheten av å ha det gøy med det vi holder på med, og vi har en intensjon om å gjøre vårt aller beste for alle som trenger vår hjelp. Året har bestått av både mange nye kunder, avvikling av noen lengre kundeforhold, at vi har holdt mange kurs og foredrag, at jeg har blitt kåret til en mektig mediekvinne av Kapital og til en som er flink til å dele av Halogen. Og det viktigste av alt; vi har blitt kjent med nye folk, lært masse nytt og forhåpentligvis lært bort noe nytt til andre også. Året har vært hektisk, utfordrende og totalt helt vidunderlig! Jeg mener vi har et veldig godt grunnlag for å gjøre 2013 til et enda bedre år!

Delegere!

Vi jobber med fantastiske kunder som satser på sosiale medier, på oss, og som er opptatt av å skape gode realsjoner på ulike sosiale plattformer. Et konkret mål jeg setter meg for 2013, på vegne av vårt firma, er at jeg skal bruke våre freelancere i større grad. Etter å ha rådført meg med flinke folk, har jeg nå sett at jeg trenger å fornye noe av måten jeg tenker rundt vårt forretningskonsept, måten jeg driver firmaet vårt på. Jeg selger merkevaren Astrid Valen-Utvik til våre kunder, med de verdiene jeg står for, de erfaringene jeg har, og det er derfor lett for meg å tenke at kundene da helst vil at jeg skal være den som gjennomfører alt på deres vegne. En god samtale med en av våre største kunder, fikk meg til å erkjenne at det ikke er tilfellet. Jeg må ikke være den gjennomførende kraften bak alt som gjøres på vegne av våre kunder. Det er det heller ikke i dag, for all del, men jeg opplever selv å være en slags flaskehals i året som har gått – det tenker jeg å gjøre noe med for året som kommer.

Det som er viktig for våre kunder er at jeg er oppdatert, kan tenke nye tanker, være proaktiv på deres vegne – i tillegg til at jeg har det overordnede ansvaret for at deres stemme i sosiale medier er i tråd med ønsket plan. Driftingen av deres stemme i sosiale medier, oppdateringer av facebooksider og andre sosiale nettverk, overvåking og kundeservice på vegne av våre kunder, det kan og må jeg delegere mer vekk til andre. Herr kollega EkteMannen har fylt opp sin dag og vel så det, og dermed må mer ressurser inn – og det gleder jeg meg til!


Kos er viktig for meg, og det er så lite som skal til!

Gi tilbake

Et annet mål jeg setter meg, på vegne av Valen-Utvik, er at jeg skal sørge for å få mer tid til å gi tilbake. Da snakker jeg ikke om å drive veldedighet eller å gi våre tjenester gratis til de som ikke kan betale (selv om det kan være aktuelt i riktige settinger). Jeg tenker mer på å gi tilbake i det daglige, være mer bevisst på å sette av tid og ikke la denne type ting bli en salderingsposts i en hektisk hverdag. Jeg vil sette av tid til å gi tilbake i form av å dele av min kunnskap, støtte og rådgi de som ønsker det, by på meg selv og vårt firma og være en mer aktiv blogger, også på vår fagblogg. Vi er en del av et fantastisk raust fagmiljø, som jeg vil forsøke å gi mer tilbake til. Jeg vil også gi tilbake til mennesker som heier, er entuasiastiske og som vil meg og mine det aller beste. Jeg vil gjøre mitt beste i forhold til å gi noe til bedrifter eller mennesker som trenger å bli sett, hørt eller guidet videre.

Jeg har stor tro på viktigheten av å dele, og det vet jeg det er mange som har, men jeg synes ofte at folk ikke virker å innse at det hele starter med en selv. Om ikke vi selv deler, om ikke vi er rause og byr på det vi kan og vet, hvordan skal vi da kunne forvente at andre skal gjøre det? Hvordan kan vi nytte oss av informasjonen tilgjengeliggjort i sosiale nettverk, uten aldri å være villig til å dele av oss selv der? Derfor; blogging, svar på alle mailer og henvendelser med generelle spørsmål, kurs og foredrag – det skal jeg sette av mer tid til i året som kommer.

Ta sjanser!

Jeg skal ta flere sjanser i 2013! Jeg skal mene litt høyere, litt mer utfordrende, litt oftere og litt mindre ydmykt, når det er nødvendig. Jeg skal kaste meg oftere ut i nye ting og jeg skal sette enda mer pris på ting jeg ikke kan fra før, oftere ta turen ut av komfortsonen min. Ja, jeg skal faktisk oppsøke ting jeg ikke kan, miljøer jeg ikke kjenner, for å videreutvikle meg og se mitt fagområde fra flest mulige kanter. Man kan lett fanges av «daglig drift» og finne gode grunner for å ikke utfordre seg selv, ikke oppsøke nye ting og ikke ta de mentale og fysiske reisene man bør ta. Jeg skal gjøre mitt beste for å skape nok rom i tiden min, nok oversikt og overskudd, til at jeg klarer å utfordre meg selv på denne fronten i året som kommer!Samle venner og familie rundt bordet, enten det er til hverdag eller fest, det skal vi gjøre mye av i året som kommer!


Hva med mine personlige mål og forsetter?

Helse og velvære

På helse- og kostholdsfronten, som naturligvis hører med i slike nyttårsforsetter, har jeg satt meg enkle og forhåpentligvis oppnåelige mål i år. Her handler det om to ting for min del; trening og kosthold – og jeg har mye å gå på innefor begge områdene, det er jeg veldig klar over. Likevel, for meg er det vanskelig med et alt for strikt regime på disse to områdene, rett og slett av to grunner: 1) jeg elsker å kose meg og enda viktigere; jeg elsker å skape kos for andre, og 2) livet mitt er så hektisk og fullt av aktivitet og forandringer, og jeg vet av erfaring at dette punktet blir salderingsposten min. Men like fullt, jeg gir meg ikke! Mine ambisjoner for dette året, er så enkelt som dette: 1) hver eneste dag skal inneholde en rask gåtur i minst 30 minutter, uansett hvor jeg er og uansett vær- og føreforhold, og 2) vi som familie skal holde «en kosedag i uka»-prinsippet hellig, og utover det skal vi ta best mulig avgjørelser i hver eneste kostholdssituasjon. Det betyr nok at det noen ganger blir utskeielser, og det betyr definitivt at det ikke blir noen form for streng diett på meg eller mine. Men, jeg håper at 2013 skal plante noen gode rutiner hos oss, at vi videreutvikler de gode rutinene vi allerede har etablert – og at når vi koser oss litt ekstra, så gjør vi det uten noen form for dårlig samvittighet!

Hverdagssosialisering

Jeg skal ha samme fokus på kos og sosial omgang med fine folk, som i alle foregående år – og et av mine mål for 2013, er at det skal bli enda mer av dette i året som kommer! Dette er noe som tilfører meg energi, det gir meg impulser og det skaper variasjon og dynamikk i livet mitt. Jeg er ikke en person som har skarpe skiller mellom jobb og privat, og jeg har heller ikke behov for en låst arbeidstid. Men, jeg har behov for å være 100% tilstede i de tingene jeg holder på med, når jeg holder på med dem. Mitt mål for 2013 er at det blir enda flere hyggeligere hverdagsmiddager med fine venner, at det blir juleverksteder og sommerfester, at det blir impulsbesøk og turer i skog og mark. Jeg skal gjøre mitt beste for å både vedlikeholde vennskap med alle de fine folkene jeg er så heldig å kjenne allerede, og samtidig være åpne for å lære mange nye mennesker å kjenne i løpet av året. En ting av gangen, men mange forskjellige ting i løpet av dagen, uken, måneden og året – det tror jeg skal bli en suksessoppskrift for mitt fabelaktige 2013!


Jeg elsker å gi meg selv en frisk start

ved inngangen til et nytt år!

Jeg ser på en ny start som en ny mulighet – en ny mulighet for at noe fabelaktig er rett rundt hjørnet. Der har du rett og slett min livsfilosofi! Jeg er stort sett positiv til det motsatte er bevist, for hvorfor skape negativ energi ved å fokusere på alt som kan gå galt, når man heller kan fokusere på alt som mest sansynlig kommer til å gå veldig bra? Til alle dere som ler av nyttårsforsetter og mener at vi må klare å implementere ønsker for endring året igjennom, ikke kun 1. januar – ja, jeg er naturligvis enig i det. Likevel, jeg tror det kan være noe sunt ved det å se på det nye året med nye øyne. Gjøre seg opp en liten vurdering for året som har gått, og deretter lage seg noen nye prioriteringer, få et nytt fokus, en ny giv for året som kommer. Hvorvidt slike tanker skal omhandle om man skal slutte å røyke, trene mer, spise mindre, jobbe mer, jobbe mindre – det spiller egentlig ikke så stor rolle. Det jeg synes er viktig med nyttårsforsetter, er bevisstgjøringen man gjør seg i forkant og hvordan man håndterer situasjonen man havner i, om man ikke når de målene man har satt seg.

Jeg elsker julen og den har hatt julestemning siden november. Men; jeg elsker også julen for dens maksimalisme og den store kontrasten den muliggjør, når vi nå går igang med et nytt år med fullt fokus på jobb, rydding, struktur og orden!

Selv liker jeg fokuset jeg får, prioriteringene jeg gjør meg og at målene mine blir tydeligere skissert, ved at jeg tenker gjennom slike ting ved inngangen til et nytt år. Men – hva om (eller når?) jeg ikke klarer å holde det jeg lovet meg selv på nyttårsaften? Jeg synes folk er alt for raske med å le av nyttårsforsetter. Ja, mange er flinke den første tiden etter nyttår, men så får folk Livet i ansiktet, ting justeres, nyttårsforsetter brytes – og mange føler at de har feilet. At de har tapt. De ikke har holdt det de lovet seg selv. Men er det egentlig en voldsom krise? Man ga det et forsøk, gjorde seg noen læringer underveis – og nå kan man sette seg nye mål, lage seg nye aktiviteter og gi seg selv et nytt fokus fremover.

Jeg er slettes ikke av de mest standhaftige personene, og mine mål forandres og justerer seg stadig gjennom et år. Det jeg trodde med sikkerhet jeg skulle fikse, det kan bli satt på pause fordi andre områder blir viktigere eller mer prekære enn jeg trodde i forkant. Og jeg synes det egentlig er helt okay at det er sånn. Jeg gir meg selv mange ny start-muligheter igjennom et år, og har dermed nok av sjanser til å justere mål og ønsker i løpet av året. Starten på en ny måned? Starten på en ny uke? Starten på en ny dag? Det aller viktigste for meg, er faktisk ikke om jeg har nådd målet når 2013 blir 2014, om nyttårsforsettet ble holdt hele året gjennom, uten feilskjær eller utskeielser. Det viktigste for meg er at hverdagene i 2013 fylles på en så god måte som overhodet mulig! Det er viktig for meg at jeg vet med med meg selv at jeg forsøker, jeg lærer, jeg utfordrer meg selv og jeg utvikler meg – at jeg gjør så godt jeg kan og at jeg er en så god Astrid for menneskene rundt meg, som jeg kan være.

På slutten av 2013 mener jeg det egentlig er andre enn meg selv er den beste målestokken på om året har vært et godt år eller ei. Har EkteMannen og Småtrollene hatt den beste Husfrua og mammaen de kan ha? Har jeg tilført mine nærmeste og kjæreste glede og verdi? Er våre kunder fornøyde? Er venner, kollegaer og omgivelsene ellers (stort sett) fornøyde? Hvis de er det, så garanterer jeg dere at jeg har danset og kost meg gjennom 2013 jeg også!

Jeg gleder meg til å se hva 2013 har på lager for oss – og på hvilken måte vi kan påvirke dette året!

Har du noen nyttårsforsett eller planer for året som kommer?

Jeg ønsker å benytte sjansen til og takke alle dere som leser denne bloggen. Takk til dere som engasjerer dere, legger igjen en kommentar, trykker på knappene under hvert innlegg eller deler innleggene mine, men også en stor takk til alle dere som leser innlegg etter innlegg helt uten å legge igjen spor. Dere utfordrer meg, dere gjør meg nysgjerrig på hvem dere er – og jeg håper at 2013 kan være året hvor jeg får bli enda mer kjent med dere.

Takk for et fantastisk følge i 2012

– jeg klarer nesten ikke vente med å gi meg i kast med 2013!


God nytt år ønskes deg og dine kjære!

Jeg spurte i går på bloggens facebookside, hva folk ønsket å lese om i mitt «nyttårsinnlegg» – og når jeg går tilbake og ser hva folk har svart, så har jeg vel ikke akkurat innfridd så mange av de ønskene. Men det kommer mer, jeg lover. Jeg har et innlegg underveis, som er mer en slags evaluering og oppsummering av året som har gått, og noen tanker for det nye året som kommer, så om du er mer ute etter den sorten, kom gjerne tilbake i januar ! PS: Klikk gjerne her for å følge bloggens facebookside, så kan du få være med og påvirke hva jeg skriver, få med deg tips om andres blogginnlegg jeg liker m.m.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page