top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

#sunnfrisk på facebook

Jeg spurte i et tidligere innlegg om folk syntes det var en god idé med en egen facebookside for alle oss som har lyst til å bedre fokuset vårt på sunnhet og friskhet i hverdagene våre, og ettersom responsen var så god og mange ville være med, så opprettet jeg den siden for oss i går kveld; facebook.com/sunnfrisk

Klikk på bildet for å komme rett til gruppen

Vi er allerede 32 personer som har blitt med på denne facebooksiden – og vi håper på enda mange flere etterhvert! Målet med denne facebooksiden, sånn som jeg ser det, er at vi alle skal kunne gi hverandre tips, råd, komme meg nyttige artikler, blogginnlegg, inspirasjon og ikke minst motivasjon.

Enklest mulig forklart; hjelpe hverandre med å holde et sunt og friskt fokus.

Jeg har fått noen spørsmål om hva denne «kuren» inneholder av regler, hva salgs diett vi går på, i vår familie – og føler for å klargjøre litt for vår egen del. Vi går ikke på noen diett. Vi er definitivt ikke på en kollektiv slankekur. Vi har kun lyst til å bedre vårt fokus i hverdagen – sånn at vi blir mer klar over hva vi spiser, hvor mye vi beveger oss – og gjøre endringer i hverdagen vår, skritt for skritt, slik at disse endringene forhåpentligvis blir permanentente. Vi gjør dette for at vi skal sørge for at vi har best mulig utgangspunkt for masse energi utover høsten (vi har nok av prosjekter som trenger denne energien!), at vi skal holde oss frisk og styre unna det vi kan av sykdommer (oppbygging av immunforsvaret), at vi skal gi våre barn det beste utgangspunktet for læring og en skarp og fin hjerne som takler mye informasjon og at vi skal kose oss underveis på denne ‘reisen’.

Endelig blomstrer min fine Cosmos – fått av en skjønn venninne

Vi er definitivt ikke fanatikere. Jeg har ikke startet dette #sunnfrisk-prosjektet for å si til verden at vi aldri mer skal spise godis, aldri mer skal spise sukker, brød eller la ungene drikke brus. Jeg har tro på at vi har gode muligheter til å endre noen vaner på lang sikt om vi klarer å bedre vårt fokus litt hver eneste dag. Og da er jeg fornøyd. Da gjør det ikke noe om vi koser oss med noen bamsemums til lørdagskosen (takk for tipset, FruFly!), eller lager en deilig kake for å feire at noen fyller år – eller bare ‘fordi vi fortjener det’.

Og dette er kun det som gjelder vår familie, dette er hva vi ønsker å fokusere på i forhold til sunnhet og friskhet. Andre familier og andre personer kan ha helt andre mål og ønsker med å endre sitt fokus, men allikevel være midt i blinken som medlemmer på vår facebookside. For det går ut på det samme, gjør det ikke? Vi trenger tips, råd og inspirasjon i hverdagen, sånn at ikke valgene blir de samme dag ut og dag inn, fordi vi ikke har tid eller ork til å tenke ut noen alternativer.

Som mitt lille touché, selve trumfkortet i forhold til om dette er nok en av de fanatiske slankehysterigreiene, så vil jeg bare si at noen av de jentene som har joinet dette prosjektet så langt, er noen av de vakreste, tynneste og skjønneste jentene som finnes! Så det er virkelig ikke der det ligger – vi har alle noe vi har lyst til å bli bedre på og dette er da facebooksiden for oss!

Håper dere vil delta i dialogen!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page