top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Statusrapport – nyttårsforsetter


Hvem gjør opp status på sine nyttårsforsetter? Sikker de som er flinke til å følge disse forsettene sine, men jeg synes at de aller fleste jeg snakker med kommer til et punkt hvor de innser at de har havnet inn i den samme tralten som de var i før forsettene og så fortsetter de bare der.

Og vi er nok ikke noe unntak. Det eneste jeg føler er anderledes denne gangen i forhold til tidligere år vi har prøvd oss med forsetter, er at denne gangen så har jeg ikke samme mentaliteten i hodet. Tidligere så har jeg vært av typen som sier «sånn ja, da gjorde vi ikke som forsettene sa i dag, så da kan vi bare skite i alt sammen» (litt overdrevet, men dere ser sikkert tegningen). Nå har jeg på et merkelig vis fått litt mer langsiktighet inn i hodet. Okay, så skeiet vi kanskje litt ut midt i uka den gangen og okay, så har vi ikke sportet på langt nær så mye som vi skulle ønske, men året er enda ungt, vi går på med ny frisk i morgen. Små valg hver dag, så for de valgene og så forberede seg på nye valg dagen etter – kanskje det er nøkkelen til suksess for oss?

Men så var det den statusen da. Skal man gjøre opp status, så er det greit å gjøre det punktvis:


  1. Økonomi; Vet du hva, her synes jeg faktisk vi kan skryte på oss ikke mindre enn suksess. Vel, så har jeg enda ikke fått laget oss det budsjettet for 2009 som jeg gjerne skulle hatt og vel, så har vi gått bananasHome and Cottage, men vi har blitt så mye flinkere til å handle sjeldnere! En gang i uken har vi storhandling og så supplerer vi der vi må. Faktisk har vi klart oss med storhandling sjeldnere enn en gang per uke også, så dette går veien. I tillegg har vi byttet ut UltraBryn med Rema1000 på Etterstad og det sparer oss penger på flere måter. For det første er Ultra en dyrere butikk, men nesten vel så viktig; Den ligger på et senter med mange andre butikker, så da blir det ofte til at man handler masse annet stæsj i tillegg. Jeg vil også trekke frem fine Rema1000 på Etterstad faktisk – de har virkelig skjerpet seg, fått bedre utvalg og renere og finere butikk. For ikke å snakke om at de har brødet som kom på førsteplass i grovhetstesten på brød på FBI! Nydelig!

  2. Helse; Nja, her vet jeg ikke om jeg føler vi har oppnådd den suksessen vi ønsket oss. Har nok valgt aktivitet fremfor passivitet i flestparten av tilfellene, men turgåing med søster en gang i uken har vi ikke fått plass til, trening foran dvd på kveldstid for foreldre har dessverre også veket plass for tulleting. Men, sunt kosthold synes jeg vi har strammet enda bedre til – vi spiser variert og sunt, i størst mulig grad, men så skeier vi ut av og til og er slettes ikke fanatiske. Men skritt for skritt så velger vi nok bedre og bedre løsninger for oss selv. Og det synes jeg faktisk at jeg merker for egen del helsemessig. Mer energi og mindre ‘vondter’ synes jeg å merke, så da får vi bare fortsette i samme stil. Og det bør også nevnes ift helse; *bank i bordet* Vi har holdt oss så og si friske i lang, lang tid nå! *bank i bordet* Misunner ikke de som ligger med årets influensa eller andre kjipe ting, god bedring ønskes herfra!

  3. Kommunikasjon; Jaggu, her føler jeg at vi har enda et punkt som vi kan si oss forholdvis godt fornøyd med. I tiden etter at jeg skrev det opprinnelige innlegget om nyttårsforsettene vår, så synes jeg det gikk ‘åt skogen’ med kommunikasjonen med barna. Jeg husker en uke med baluba og krangling mellom barn og foreldre og mellom barn og barn og at vi foreldrene taklet det hele veldig dårlig. Men; Så tok Ekte Mannen og jeg en justerende prat og helt uten at vi egentlig skjønner hvordan eller husker hva vi har gjort helt bevisst, så synes vi nå at dagene går unna mer eller mindre som en dans på roser! Ja, så frekk og freidig skal jeg være – at jeg rett og slett skryter av familien min! Guttene er flinke og leker supert sammen og jeg ser helt klart en sammneheng med hvordan vi voksne takler deres små konflikter og hvordan de selv takler konflikter seg i mellom etterpå. Takler vi en situasjon med ‘skrik & hyl-strategien’, så benytter guttene samme strategi seg imellom straks etterpå. Om vi derimot klarer å sette oss ned og virkelig snakke med de, så får vi mange skjønne øyeblikk med litt spionasjevirksomhet etterpå, à la: «Lillebror, hvis jeg ikke får låne den leken der av deg, så blir jeg litt lei meg – for du fikk jo låne leke av meg i sted» og «Noah’n min, takk for at jeg får leke med deg på rommet ditt!» De er søte, de små…. Ang å benytte seg av barnevakt, så har vi nok ikke kommet igang med det helt – men, vi har lagt til rette for det for en god stund fremover. Vi har nemlig booket inn tante June som fast barnevakt for oss en gang hver uke, mot en liten kompensasjon til en fattig student, så nå skal det virkelig bli vei i vellinga! Vi gleder oss!

  4. Hjemmet vårt; Guri, her føler jeg virkelig at vi er på vei. Vi har som kjent bestilt møbler og vi hastrer interiørblader i fleng, for å innhente inspirasjon, lure triks og smarte løsninger. Ting går fremover med byggingen på Nesodden og etterhvert får vi tatt en takst på den delen vi skal kjøpe og ting blir litt klarere ift hvor mye vi har å rutte med til oppussing og innredning. Men vi gleder oss!!! Og her i Etterstadkroken koser vi oss fortsatt, nå muligens med et todelt fokus; Utnytte alle de fine mulighetene vi har nå som vi bor sentralt (Litteraturhuset frister allerede til gjentakelse), samt å pakke og rydde oss forsiktig ned i flytteesker og selge unna ting vi ikke trenger på Finn. Vi føler at vi har klart å ha en fin blanding i januar, av å være sosiale, finne på ting og ha besøk og gå på besøk, i tillegg til at vi har klart å holde oss i ro og bare være sammen oss 5, når det har vært behov for det.


Hm, det var faktisk godt å foreta seg en slik statusrapport (takk for sparket bak, Hildemor!). Det fikk meg til å innse at vi slettes ikke er så verst, vi har gjort mye riktig – og så har vi en god del igjen, men da har vi nå fått fokuset rettet mot de punktene (økonomi og helse i hovedsak), så da tviholder vi på fokusen og ser hva februar bringer.

Det som jeg allerede ser at februar bringer, er solskinn, tulipaner, torskemiddag og ungenes playdater. Forresten så tror jeg at blomster i alle mulige farger og varianter, i en fin vase (på bildet er vasen bryllupsgaven vi fikk av verdens søteste venner, Laila og Walter), den aller beste medisinen mot mørketid, tungsinn og mye innetid. Et lite blikk på disse tulipanene og jeg blir i strålende humør! Bør absolutt prøves ut – og en ting til; Vet dere at man kan kjøpe fine tulipaner på Rema? Joda, fikk rasket med meg noen buketter derfra i går og er godt fornøyd med resultatet. Det enkle er ofte det beste… 🙂

Og til dere som tror jeg er sponset av disse jeg linker til: Nei, er nok (dessverre, hehe!) ikke det. Bare liker å være informativ, tipse andre og spare andre jobb med å lete frem linker selv. Så var det også sagt…

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page