top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Status; Prosjekt blogging + litt attåt

Det er utrolig, men helt, helt sant; det er bare noen få timer igjen av mars og april er rett rundt hjørnet.

Jeg føler det som det var i går at jeg bestemte meg for å starte prosjektet hvor jeg skulle blogge hver eneste dag gjennom mars måned. Nå er måneden altså over – og jeg har gjennomført som jeg planla; dette er mitt 31. blogginnlegg i mars! Nå er ikke kvantitet viktigere enn kvalitet, og jeg skal absolutt ikke skryte på meg at jeg har levert 31 blogginnlegg av gull i løpet av måneden som har gått. Men det var heller ikke egentlig målet. Målet var at jeg skulle komme godt igang med blogging igjen, og aller helst; at jeg skulle synes det var gøy underveis. Konklusjonen etter 31 dager er; daglig blogging har gått mye enklere enn jeg hadde trodd på forhånd, og ikke minst; det har vært utrolig gøy å komme godt igang med bloggingen igjen!

Noen av innleggene har tatt fullstendig av, som f.eks. #JegErDansk og Kjære Timmy, noe som har betydd at mange tusen mennesker har tatt turen innom denne lille bloggen i løpet av noen få dager. Hvorvidt mange av disse leserne kommer tilbake igjen, for å lese om hverdagslykke, podkasttips, tenåringskommunikasjon, listeskriving, brødoppskrift eller hva det måtte være, er høyst usikkert. Men uansett; blogging har blitt skikkelig gøy igjen – for meg!

Så; hva skjer fra april av?

Jeg tror vel ikke jeg skal tvinge meg selv til daglig blogging også neste måned, og til evig tid – for som sagt; kvalitet er bedre enn kvantitet. Men samtidig tenker jeg at det er litt ‘skummelt’ å slippe opp det «regimet» jeg har laget for meg selv også, for brått blir det 2 og 3 og 7 og 14 dager mellom hvert innlegg, og da er plutselig terskelen så veldig høy igjen. Heldigvis blogger jeg for meg selv, for å ha et kreativt skriveutløp som jeg kan styre og diktere akkurat som jeg vil, så jeg tenker veien her blir til mens jeg går. Eller skriver, da.

Hva med de andre vanene jeg ønsket å fokusere på i mars, tenker du kanskje?

Eller – du tenker kanskje ikke spesielt mye på meg og mine vanner i det store og hele, men jeg tenkte nå jeg kunne gi dere en liten oppdatering likevel. Som man raskt vil se av bildene her, så er det enkelte ‘funn’ som utmerker seg i veldig stor grad. Et godt eksempel på det er meditering – som jeg rett og slett ikke har kommet igang med. I det hele tatt. Jeg har også bare fått ut et eneste blogginnlegg for VU, og det har virkelig vært så-som-så med lesingen i den tredje boken til Elena Ferrante, Dei som flyktar og dei som blir.

Det har jammen vært mye bra denne måneden også, som jeg rett og slett er litt stolt av!

Aller først; det at jeg har klart å holde oversikt over vanene mine på Habit Tracker-siden i listeboken min, er i seg selv en liten bragd for meg 🙂 Jeg er god på å starte slike ting, men når det blir som mest hektisk og om jeg av en eller annen grunn kommer utav det, så sklir det ofte helt ut. Men ikke denne måneden – yeay! Av vanene som jeg føler sitter ganske så bra nå, så er det flere jeg kan trekke frem. Jeg har kommet godt igang med trening på Shape & Fitness Club, (om vi ser bort i fra akkurat den siste uken denne måneden) og jeg har hatt stort sett fine morgener og kommet meg i seng i nesten fornuftig tid. Jeg (og eldstemann) har hatt 25 av 31 dager denne måneden med sunne og gode valg, dvs vi har holdt vår godisfri-avtale. Det har vært noen dager med unntak denne måneden, og vi lurer vel litt på nå om vi skal si at 6 måneder med godisfri er greit – at vi er ferdig med det, men det får jeg diskutere litt mer med eldstemann først.

Lett å måle – og lett å utvikle videre

Kjekt å kunne telle opp hvordan det har gått med vanene mine denne måneden, for det blir veldig tydelig og konkret hva jeg kan vurdere kommende måned. Er det viktig for meg å meditere, så får jeg kanskje redusere på andre ting så jeg får tid til det ila dagen min? Skal jeg bli ferdig med boken min, så må kanskje noe annet vike? Og disse vanene som jeg nå tydeligvis har under huden – som blogging, godisfri og morgengull, de trenger jeg kanskje ikke føre opp i vaneloggen min. Samtidig er det jo motiverende å ha noe hver dag som man kan huke av for at man har gjort da, så hele prosjektet ikke strander fordi man kanskje har valgt seg ut litt vel vanskelige vaner å få under huden.

April, du er velkommen!

I morgen går jeg igang med listeboken min på nytt, med blanke ark og fargestifter (dvs tusjer) til. Da skal ny Habit Tracker lages og nye vaner velges, og det gleder jeg meg glugg til! Økter som det er som ren meditasjon for meg, og det tror jeg rett og slett hodet mitt trenger akkurat nå (og om du leser gårsdagens innlegg, så er du kanskje enig med meg) 😉

Og du – om du har tid og lyst; fortell meg gjerne hva du har lyst til å lese mer av her på bloggen da!

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page