top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Status før 2. søndag i advent


Noah har æren av å tenne det 1. lyset i adventsstaken forrige søndag – og Lukas sitter meget spent og litt bekymret for hvordan det skal gå med storebror som tross alt har ekte flammer i hendene…

Klokken er over midnatt og vi har allerede kommet til 2. søndag i advent. Jeg husker godt hvordan tiden sneglet seg frem mot jul da jeg var liten. Dagene virket uendelig lange og så uendelig mange, før endelig -endelig!- julaften var der. Sånn er det ikke lenger. Ikke snegling på noe som helst måte. Dagene raser avgårde i rekordfart. Jeg husker at vi har en mandag, er gjerne litt ekstra trøtt på mandager, men er likevel klar for en ny uke og alt vi skal få gjort. Så kommer fredagen – endelig helg! Full fart i helgen og så er det jammen mandag igjen. Ikke rart ukene flyr.

Dagen i dag har vi brukt i hovedstaden sammen med eldstemann og to av hans kompiser. En bytur for å feire, for andre gang, Noahs 6 årsdag. Det ble tur innom McDonalds, snopebutikken og Litteraturhuset, før vi handlet med oss ferske boller og varm kakao og koste oss med det og aktivitetsbøker på båtturen på vei hjem igjen. For noen herlige gutter Noah har fått som bestekompiser! Sånt skal man ikke være sikker på at avkommene klarer å sikre seg, så vi jubler og klapper og er begeistret på alles vegne. Ikke bare er guttene supre, men de har koselige familier og særlig mammaer også, så jeg har fått meg nye, søte venninner! Veldig koselig er det!

Ellers er vi full igang med forberedelser til den tredje, og ja – det blir den siste, feiringen av 6 årsdagen. I morgen kommer den nærmeste familie og noen venner med barn – og jammen blir vi ikke rundt 30 stykker på kalas her igjen. Enda godt vi har stort hus nå og god plass til disse herlige folkene! Jeg var så utrolig lei av den typiske bursdagsmaten, så denne gangen har jeg tenkt til å servere «salatkoldbord» – altså bare sette frem en haug av go’saker, så kan folk mikse sin egen drømmesalat. Satser på at det blir bra. Jeg har fått oppskrift fra en av de tidligere nevnte nye venninnene mine på et utrolig godt focacciabrød, så jeg tenkte bake det i morgen tidlig. Det blir nok bra tenker jeg. Greit å lade opp til jul med noe annet enn tung og drøy julemat, satser jeg på. Har akkurat tatt ut et sukkerbrød og sjokoladekake av ovnen, så noe søtt og godt til kaffen, skal vi alltids ordne etter middagen.

Men – nå tror jeg at jeg skal få pakket inn et par julegaver jeg tenkte jeg skulle sende med noen av gjestene i morgen og etter det skal vi runde av kvelden med litt Graham Norton-show. Elsker virkelig hans show! Og, nå som jeg har blitt marsvinmamma, så skal jeg jaggu meg sikre meg litt marsvinkos mens jeg ser på tv… (Jada, Lisbeth – det kommer bilde …straks!)

Ønsker alle dere søte, gode og veldig hjelpsomme en riktig strålende søndag, sånn bittelitt på forskudd!

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page