top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Snørr, pepperkaker og gode dager

Noen dager er rett og slett gode.

Nesten uansett hva dagen måtte kaste på oss av utfordringer, så klarer vi vri det til noe positivt. Men bare la meg understreke det med en eneste gang; Vi har naturligvis dager med motsatt fortegn også og det har jeg skrevet om i bloggen ved flere anledninger. Men ikke i dag, i dag er en god dag.


Jeg åpnet øynene da klokken ringnte 0530, men kjente at jeg slettes ikke hadde våknet. Dette var ren tortur. Straks etter fikk jeg et par snørrete og nysete gutter opp i sengen og løsningen kjennes soleklar; Dette er en innedag for hele hurven! Tre småtroll som ikke er mer syke enn at snørra renner, hosting her og der og småtufshet, kombinert med en mor med akkurat de samme symptomene, typer på at beste løsning for alle parter, var en rolig innedag. Og som bestemt, så utført. Sengekosen ble strukket helt til kl 0830 og ingen klaget.


Etter å ha åpnet rullegardinen på soverommet, så vi at snøen lavet ned – og for et utrolig vakkert syn! Om dette nå får lov til å ligge og holde seg hvit helt til nyttår, så blir jeg veldig, veldig glad. Det ser ut som et postkort uansett hvilket vindu jeg titter ut av, alt er dekket med et tykt lag med snø. Barna vil nok slenge de joggedressbekledde lemmene sine over i utedresser så fort som mulig, men der setter mor strek; Dette er jo en innedag! Jeg lokker nok heller medfrem pepperkakedeigen (er spent på den, for jeg tror jeg glemte sirup oppi – er det krise tro?) og satser på litt julekortskriving ved siden av. Så får vi håpe at vi klarer begge deler med et tilfredstillenede hygienenivå slik at vi ikke smitter gjester og mottakere av julekort med alskens ulumskheter.

Det er ikke mange dagene igjen til julaften nå. Bare 9 stykker faktisk. Og jeg burde nok bli stresset – for det er mye, mye, mye som ikke er plass enda. Men; I dag klarer jeg ikke stresse. Jeg klarer bare å drikke kaffe, tørke snørr, kose med barna, skrive lister og rett og slett kose meg.

Har DU en fin dag i dag?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page