top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Siste barnefrie helgen på lenge?

Mormor og morfar på Nesodden ville låne gutta våre fra lørdag til søndag denne helgen, og med enda noen «småting» på The List som vi gjerne ville ha unnagjort, så passet det oss utmerket. Gutta gledet seg veldig. Hadde egne penger til å kjøpe is på Nesoddbåten, gå på snilejakt med morfar i hagen (yuck!), kjøttkaker i grønn saus (morfar spesial!) og enda mere til. Spente stod de og ventet på at mormor og morfar skulle komme av Nesoddbåten på Aker Brygge for å møte de……og da de fire returnerte med båten, stod mor og far igjen på brygga, klare for helgens dyst. Jeg merket en plutselig tristhet da gutta dro fra oss, men jeg velger å skylde det på alle hormonene som raser rundt i kroppen. De gledet seg jo, jeg vet de har det bra – men det var noe med de to guttene, hver sin trillekoffert og de gode kosene vi fikk da de dro. Akk ja…


Vi hadde viet lørdagen til ‘kos i byen’, siden dette tross alt antakelig er siste barnefrie helg på veldig lenge, og vi startet kosen med en kaffe med søster Jannicke på Kaffebrenneriet. Veldig god kaffe, men merkelig hvordan slike «pinnestoler» på kafe ikke er en spesielt god match for høygravide bekkener. Videre brukte vi dagen på litt shopping på Aker Brygge, en god lunsj, masse avislesing og ikke minst – vi fikk klippet oss begge to! Veldig deilig å få det gjort før lille snuppa melder sin ankomst. Så bar det rett på kino kl 18, ‘P.S. I love you’ – og det kan jeg bare si med en gang; Dette var en perfekt film! Kanskje igjen pga mine hormoner, men Glenn likte den veldig godt også, så om han ikke har gravidsympatihormoner, så kan det rett og slett hende at vi ikke var enige med de dårlige kritikkene vi hadde lest. Jeg begynte å grine 8 ganger (!!!) ila filmen. Har lest boka, og likte godt at den ikke var helt identisk som den. Etter filmen ble det en sen ‘middag’ på Sjakk Matt, og så bar det hjem til sofaen.

…men jaggu, 8 timer i byen – selv i rolig tempo – er visst ikke hva jeg burde bruke tiden min på i min «tilstand». Natten i natt har vært helt crap… Våknet kl 0130 med sinnsykt vondt i ryggen, og selv om tanken på en evt fødsel selvfølgelig slo meg, så merket jeg at jeg hadde vondt i hele ryggen, ikke bare nederst i korsryggen – som visstnok kan være et tegn på at ting er igang. Jeg var kvalm og uvel også, og måtte til slutt slenge meg i dusjen for å få varmet opp systemet. Glenn ble vekt for å spyle ryggraden, og var selvfølgelig litt spørrende om dette kanskje muligens, men det følte jeg at jeg kunne avvise. Videre våknet jeg vel ca hver andre time natten gjennom, men siden vi da hadde barnefri denne helgen, så fikk jeg sovet til kl 10, så totalt har jeg fått sovet en god del.

Foreløpig har vi spist en rolig frokost, lest blader og aviser – men nå skal i alle fall Glenn sette igang med dagens gjøremål; Rydding i enda en bod! Har massevis som må kastes for å få plass til alt vi har ryddet vekk fra leiligheten nå, og enda godt; Sameiet har bestilt container som kommer til uka, så endelig er vi i forkant av det. Vanligvis dukker det opp en container, og så tenker vi på alt vi burde kastet – men nå har vi faktisk søplesekkene klare… 🙂 Det skal bli digg å få fjernet gammelt skrot!

I ettermiddag skal vi hente gutta på Aker Brygge igjen, og vi må innrømme at vi gleder oss veldig. Det er ikke lenge de skal være borte, før vi synes det har gått laaaang tid siden sist… Å være foreldre er rare greier 🙂

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page