top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Se lyst på livet

Jeg har fått med meg mange diskusjoner rundt teoriene til The Secret / Hemmeligheten, både i media, i bloggverden både her og der, og over flerfoldige kaffekopper med gode, fornuftige venninner. Jeg kjøpte boka og leste halve, men har ikke sett filmen og kommer nok ikke til å fullføre boka.

Essensen i The Secret er ‘Loven om tiltrekning’, altså at om man sender gode tanker, gode bilder og gode ønsker ut i universet, så vil dette komme tilbake som din nye virkelighet. Med min strukturerte, rasjonelle økonomhjerne (jasså), så kan jeg ikke si at jeg kan gå god for dette på et teoretisk grunnlag. Særlig ikke siden jeg aldri leste hele boka og teorien bak. Og mye viktigere, jeg mener absolutt ikke at mennesker som opplever vold, tragedier, sult og hva det måtte være, har forårsaket dette selv ved å sende negative tanker ut i universet. 

Men, jeg liker likevel grunnprinsippet i denne teorien – den positive delen. Om jeg har en livsfilosofi, så er det at ingenting blir verre av at man er positivt innstilt. Jeg kan ikke huske en eneste episode hvor noe jeg har grudd meg til har vært gjennomført, hvorpå jeg etterpå tenkte: «Pokker, dette skulle jeg grudd meg mer til. Jeg skulle vært mer negativ i forkant.» Men jeg kan huske mange, mange, mange episoder hvor jeg i ettertid tenkte «Var nå dette noe å være så negativ for? Hvorfor grudde jeg meg til dette? Hvorfor lot jeg dette ødelegge hele forrige uke?»

Jeg velger derfor å tolke og bruke The Secret akkurat som jeg selv vil. Jeg mener den er med på ‘å dokumentere’ min livsfilosofi. Om man bruker tre dager i forkant av et viktig jobbintervju eller en viktig presentasjon på jobben med å grue seg og være negativ (sende ut negative tanker i universet), så får man dårlig tid til å forberede seg. I tillegg til det, får man tre kjipe dager. Det sier seg selv at man da har høyere risk for å få et dårlig utfall på intervjuet/jobben. Og det motsatte sier seg selv. Jeg tror at om man prøver å visualisere seg noe, enten det er å ha god helse, å få kjøpe drømmehuset eller å bli vellykket på jobben, og man tenker positive tanker rundt disse tingene, så hjelper det en til å ta de riktige valgene underveis. Jeg tror en ekte positiv tankegang kan legge seg under huden på oss, for så å hjelpe oss å ta de riktige valgene fra gang til gang, fra dag til dag. Jeg sier ikke at det er enkelt, og heller ikke at man kan klare dette hele tiden, men jeg tror at det kan være til hjelp.

Vi har ikke bilder av fancy villaer i Holmenkollåsen eller plakater med tekst som ‘Jeg er millionær!’ hengende rundt om i vår leilighet. Jeg skjønner de som kritserer The Secret for å være materialistisk fokusert. Vi har funnet ut at så lenge vi klarer å tenke positivt rundt de små hverdagslige tingene her i heimen, så er vi fornøyde. Akkurat nå fokuserer vi vår positive tenkning på at den begynnende forkjølelsen til barna kommer til å gli over før Saras 30-årsdag på lørdag. Det hjelper oss å ta de riktige valgene og ha riktig fokus frem til lørdag. Sunn, næringsrik mat. Frisk luft, men ikke være kalde. Spise C-vitaminer så ofte som de kan. Kanskje det gjør at barna våre holder seg friske nok til å gå på festen, kanskje ikke. Men, vi nyter disse dagene i forkant i alle fall – og velger antakelig en deilig, varm grønnsakssuppe til middag i dag i stedet for fredagstaco. Varm suppe kan jo helbrede mye, eller hva? For å følge eksempelet helt ut, med et negativt fokus: Jeg tror i alle fall at om vi rullet oss opp i sofaen, dyttet i oss snop, sutret og hutret og kjent virkelig godt etter på hvor syke vi alle var – da er jeg sikker på at vi garantert er for syke til å komme i Saras bursdag. 

Det er ikke sikkert at man kan si at positiv tankegang gir 100% strålende resultat. Men det skader uansett ikke, så hvorfor ikke prøve?

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page