top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Podkast du bør sjekke ut!

Jeg elsker å høre på podkast!

Jeg digger at hele podkastverden ligger for mine føtter og at det er flust av flinke folk der ute, som har laget podkaster stappfulle av kunnskap og underholdning, just for me! Ja, de har kanskje laget podkasten for noen få andre også da, men det er det som er noe av gullet med podkast; jeg kan høre på akkurat det jeg vil, når jeg vil, og så forblir det bare som en opplevelse mellom meg og de som snakker. Det forstyrres ikke av varslinger fra flust av annet som skjer i sosiale medier eller verden ellers, det er ikke kommentarfelt og innspill underveis, og det oppleves ekstremt tett og nært. De som har laget podkasten sitter inne i øregangen min og forteller. Omtrent sånn er det.

Jeg hører aller mest podkast i noen helt fantastiske hodetelefoner jeg har kjøpt meg, av typen Bose QuietComfort 35. Disse er av den lydskjermende sorten, som vil si; når jeg har på hodetelefonene mine, er resten av verden helt praktisk og fysisk skjermet bort, og det jeg har valgt å høre på får all fokus. Noen ganger skal jeg innrømme at jeg faktisk skvetter litt når jeg tar hodetelefonene av, for da hører hvor mye støy det er rundt meg til vanlig. Men, hjernen er fantastisk sånn, det tar heldigvis ikke lang tid før sansene mine har normalisert seg og jeg selv er like bråkete som alle andre.

Det finnes som sagt podkaster innen det aller meste av temaer og sjangre, og det å skulle lage en liste over mine favoritter, det er jammen ikke så lett. Tror jeg skal strukturere dette opp i flere lister jeg, basert på noen kriterier som jeg bestemmer meg for – ellers blir jo dette helt tullete vanskelig.


Podkaster – underholdning

 1. Tusvik & Tønne – ingen over, ingen ved siden! Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne får meg til å le høyt for meg selv, selv om jeg går alene ute blant folk. Dette er kloke, varme, sterke og tøffe damer, som har en helt rå humor – med de sunneste og beste verdiene i bakgrunn. Det er ikke uten grunn at dette er Norges største podkast!

 2. Sånn er du, NRK – med Harald Eia og Nils Brenna.

 3. Bra Damer – med Guri Solberg

 4. Krisemøte – med Kristopher Schau og Kyrre Holm Johannessen

 5. Rønning – med Jon Niklas Rønning som intervjuer komikere på en ganske nedpå og ‘behind the scenes’-måte


Podkaster – nyheter / politikk

 1. Aftenpodden – Aftenpostens ukentlige politikkpodkast Aftenpodden diskuterer smått og stort, og deler her ting av interesse

 2. Giæver & Joffen – en ukentlig podcast fra kommentaravdelingen i VG, hvor Anders Giæver og Frithjof Jacobsen oppsummerer aktuelle saker med sine kolleger

 3. The Daily – New York Times sin daglige prat om nyhetsbildet


Podkaster – fag

 1. MediaPuls – MediaPuls er en podcast av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen som tar for seg den norske og internasjonale mediabransjen

 2. Note to self – the tech show about being human, med Manoush Zomorodi

 3. Sosialt sett – jeg må jo ha med vår egen podkast, laget av Heidi Sperre i FLY AS og meg selv, som er en podkast om teknologi, kommunikasjon og livet i mellom 🙂


Podkaster – krim

 1. Purk eller Skurk, NRK – Hvem er egentlig Eirik Jensen? NRK Nyheters podkast «Purk eller skurk»

 2. Serial – podkasten som fikk meg virkelig hektet på podkast, og snakk om bra journalistikk! Har enda ikke fått kommet igang med sesong 2, men var fullstendig hektet på sesong 1!

 3. Skuddet på Toftøy – A-magasinet presenterer «Skuddet på Toftøy», en podkastserie om et skipsforlis, et hagleskudd og en etterforskning uten svar


Podkaster – diverse

 1. Inkubatoren – for gründere og de som satser – Robert Shaw intervjuer inspirerende gründere og tankeledere

 2. The Tim Ferriss Show – Tim Ferriss is a self-experimenter and bestselling author, best known for The 4-Hour Workweek, and in this show, he deconstructs world-class performers from eclectic areas (investing, chess, pro sports, etc.), digging deep to find the tools, tactics, and tricks that listeners can use

 3. The Pen Addict – ja, nettopp – en podkast laget av en fyr som er opptatt av penner, notatbøker og annen kontorrekvisita! Som sagt; det finnes en podkast for alt!

 4. The Journal by Kevin Rose – Kevin Rose is a serial entrepreneur and technology investor and Time Magazine calls him one of the «Top 25 Most Influential People on the Web»


Podkaster som jeg er nysgjerrig på, men ikke har kommet ordentlig igang med på fast basis

Sånn, nå skulle du ha litt av hver å sjekke ut – om du er av den typen som liker podkaster da. Om du ikke har hørt på podkast før, og ikke helt vet hvordan du skal komme igang, hvor du finner riktig app som er nøkkelen inn til podkast-herligheten, så kan du lese «Kom i gang med podcast»-artikkelen her. Om du har lyst til å lage podkast selv, så anbefaler jeg virkelig at du tar kontakt med podkast-guru, Robert Shaw i Inkubatoren, og får hans kyndige hjelp videre. Det var det vi i Sosialt sett gjorde.


Heidi og jeg blir utrolig glade om du sjekker ut vår podkast, Sosialt sett – klikk på bildet!


Andre som har tipset om sine podkastfavoritter;

 1. Christian Brosstad, So what’s up? – Oppdatert: Her er de beste podkastene

 2. HansPetter.info – Topp 20 favoritt-podkster

 3. Magasinet Tara – 10 podkaster du MÅ høre

 4. Telenor Online – 10 grunner til å elske podkast

Har du noen podkaster du hører på og vil tipse om?

Sleng inn en kommentar, så skal jeg holde listen levende og oppdatert!

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page