top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Oppussing av hus; Kjøkken

Nå har jeg oppdatert innlegget om stuen/spisestuen vår med før- og etterbilder tatt i cirka samme vinkel. Ganske morsomt å se hvor stor forskjell litt hvitmaling gjør!

Og – det er nå klart for å publisere før- og etterbilder av kjøkkenet vårt også. Samme gjelder for så vidt her som i stue/spisestue – vi er ikke helt ferdig med dilling og dalling, det er ikke strøkende rent og det er ikke bloggifisert tilstand på alle bildene. Men skitt la gå …sa brura!

Førbilder av kjøkkenet: (Som vanlig – bildene blir store om du klikker på de)

Og denne gangen tar jeg med etterbilder fra cirka samme vinkel med en gang. Det var ikke så lett å få helt den samme vinkelen da vi har fjernet dør og deler av to vegger for å lage en mer åpen løsning, men i alle fall – sånn ser det ut nå:


Vi har gjort følgende;

  1. Fjernet dør og deler av de to veggene ut mot spisestuen – dette både for å få mer lys inn på kjøkkene, men også for å få lyset fra kjøkkenet inn i stua.

  2. Lagt samme gulv som i stue/spisestue, for å få et mer helhetlig inntrykk

  3. Malt mine foreldres gamle eikekjøkken med hvit oljemaling, middels høy glans.

  4. Fjernet overskapene på høyre side (når man ser inn på kjøkkenet) og satt de under vinduene og på venstre side.

  5. Oppå de 40 cm dype overskapene har vi lagt 62 cm benkeplate i heltre eik fra IKEA og når vi finner riktige barkrakker o.l. skal dette bli et fint sted for å ta en kjapp brødskive eller to.

  6. Lister er byttet ut på samme måte som i stue/spisestue.

  7. En vegg har fått to enkle hyller med knagger (bilde under) til å vise frem servicet som frembringer smil og glede ved bare å se på det.

Flere bilder fra kjøkkenet vårt:Ettersom vi allerede har hatt ganske mange middager og andre festlige lag her hos oss, har jeg fått ‘kjørt inn’ kjøkkenet vårt bra allerede – og jeg må si meg veldig fornøyd med løsningene vi har valgt. Er veldig glad for at vi endte opp med å åpne kjøkkenet opp for det er utrolig deilig med lyset begge veier – å sitte inne i stua og kunne se ut av kjøkkenvinduene og å kunne få lyset fra stua mens man holder på med kjøkkenting.

Jeg savnet mer benkeplass da vi bodde på Etterstad og jeg er veldig fornøyd med all plassen vi har fått nå. Jeg liker også veldig godt at vi har ‘snudd’ kjøkkenet, sånn at den delen av benken man bruker mest og står mest ved, er ved vinduet. Det er utrolig koselig å stå der og holde på med mitt, mens jeg kan følge med på lekende unger utenfor, se på de rare folkene som går av bussen rett utenfor eller bare drømme meg bort i hageprosjektene mine.

Mer benkeplass betyr også at vi kan ha de tingene vi bruker ofte stående fremme, uten at det blir et alt for rotete kjøkken. Sånt er viktig for meg, for står ting i skap så blir det straks for mye mas med å få det frem og da ender det med at jeg bruker det mye mindre. Nå har elektriske artikler fått hvert sitt hjørne av benken, ett hjørne til kjøkkenmaskin og blender og ett hjørne til Nespresso-maskinen og kaffetrakteren. Ved siden av kaffehjørnet har jeg endelig funnet min etterlengtede løsning for oppbevaring av Nespressokapsler (nederste bildet). Det er egentlig en eggeholder, kjøpt på salg fra Åhlens tror jeg det var – og om den ser rotete ut fargemessig og slikt på bildet, så fungerer den helt strålende i virkeligheten. Et tredje hjørne har vi holdt av til krukker og glass med baketing, oljer og andre ting vi bruker ofte – og over dette hjørnet henger en veldig fin lyskuppel som jeg fikk i gave til bursdagen min i fjor. Jeg synes det er deilig at ting som jeg var ekstra glad i da vi bodde på Etterstad, men som jeg ikke syntes kom til sin rett der, endelig passer perfekt inn i helheten.

Jeg er også fornøyd med at vi klarte å gjenbruke kjøkkenet såpass mye som vi har gjort – at vi endte opp med å male kjøkkenskapene, til tross for at flere rådet oss fra det fordi det ikke ble pent. Synes det fungerer helt fint for oss, i alle fall enn så lenge.

Rammen som henger på veggen inn mot kjøkkenet har jeg kjøpt på en nettbutikk – mener det var Lune Hjem. Foreløpig henger to av bursdagskortene jeg fikk der, ett fra Ekte Mannen og ett fra mine tre småtroll – dere kan jo gjette hvilket kort som er fra hvem 🙂 Ellers har jeg kjøpt fine stjernekopper, knotter til skuffeseksjon og andre fine saker på Strandlykke (som nå har salg fordi de skal bli Bo med barn-butikk i stedet) og liftgardinene som jeg er strålende fornøyd med, er fra Himla og er kjøpt på Home and Cottage.

Sånn – da var de aller største og kanskje viktigste rommene i huset vårt endelig blogget. Jeg liker at vi kan ha dette ‘dokumentert’ for fremtiden så vi kan titte tilbake på hvordan det var, hvordan vi pusset det opp – og hvem vet, om noen år så ser det kanskje helt anderledes ut her igjen? Tror ikke det egentlig, men man vet jo aldri.

Nå skal kjøkkenet brukes til å lage deilig risengrynsgrøt til middag.

Ha en strålende ettermiddag og kveld, kjære lesere – og nyt, nyt, nyt!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page