top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Om været, VU og du!

Bare så det er sagt med en gang; tittelen på dette blogginnlegget er strengt tatt ikke helt grammatisk korrekt, men jeg så meg nødt til å ta en kunstnerisk frihet akkuat der, sånn for klangens skyld. Nå over til saken, altså været, VU og du.


Det er så mye rundt meg som gir energi – og jeg elsker det!


– Strålende vær –

Det at været viser seg fra sin beste side, er en stor kilde til positiv energi! Det er noe med en temperatur som vitner om sommer, med dager som er lengre, kvelder som er lyse og en sol som stråler fra blå himmel. Det gir meg et herlig energiutgangspunkt! Jeg trenger ikke egentlig at det skal være strålende strandvær hele tiden heller. Det at vi ser sol med jevne mellomrom, at vi kan gå i sandaler og med lettere klær, at ting rundt meg er grønt og fargerikt – det gjør at mitt utgangspunkt for livet er et stort og fornøyd smil!

Vi lever helt fint med denne utsikten!

– Spennende jobb –

En annen ting som gir meg energi i disse dager, er at vi har så spennende og morsomme dager i firmaet vårt, VU. Vi jobber med spennende prosjekter for nye kunder, videreutvikler kommunikasjonen og standarden for eksisterende kunder, utforsker muligheter med nye samarbeidspartnere – og ikke minst; lager et bedre og bedre system for å håndtere, strukturere, systimatisere og fordele oppgaver oss VUer imellom. For tenk, vi er flere VUere nå – og det i seg selv, er så kult at det gir meg energi bare av å tenke på det! To flinke freelancere jobber en god del for oss nå, og det blir enda mer i fremtiden, ser det ut som! En spennende utvikling, som det er fantastisk å få lære fra og være en del av!

Kafékontor er hyggelig, praktisk og fint! Her er jeg på Eataly, Aker Brygge. Eataly er et sted jeg ofte legger møtene mine fordi de har nett, strøm, god kaffe og god service!

– Fine folk –

Det er strengt tatt lite som er en større kilde til energi for meg, enn flinke og fine mennesker rundt meg – og på den fronten er jeg rett og slett fantastisk heldig! Denne uken har bestått av flere hyggelige og sosiale lag, og noen med jobbing attåt. Gode kaffekopper med EkteMannen, hyggelige lunsjer med kreative og inspirerende gründerdamer, impulsive middager med hyggelige kunder, fine samtaler med naboen over meditativ blomsterbedluking – sånt er som en akutt vitaminsprøyte på meg! Jeg kan komme hjem etter lange møtedager i hovedstaden, men med energinivå til en Duracell-kanin, klar til å fortsette arbeidsdagen utover i de sene kveldstimer. Det å møte mennesker, høre om deres dager, deres system, deres inspirasjonskilder, deres utfordringer og gleder – det gir meg innspill, tanker og ideer til mitt eget liv. Og det gir meg energi!

Skulle vi tatt lunsjen ute i hagen i dag, kjære freelancer og gründervenninne? De sa ja, gitt.

En annen ting som denne årstiden bringer med seg, og som gir meg flust av energi, det er hagearbeid! Det tar naturligvis energi også, for det å stå med rumpa i været i timesvis for å luke vekk skvalderkål og andre ulumskheter, det er en treningsøkt så god som noen. Men, guri så gøy det er å være med og skape sin egen hage! Se peonene blomstre år etter år, sette nye planter og se om de lever over vinteren til neste år, følge med på hvordan de gamle rosene trives og se hvor hengekøyen passer aller best inn. Tenke gjennom muligheter og finurligheter, og plundre. Gud, som jeg elsker å plundre i hagen! I dag kom endelig de første plantene i jorda i kjøkkenhagen min, så nå venter vi på både paprika, chili, salat, brokkoli, selleri og sukkererter – kan det bli bedre? Det er rett og slett herlig å kunne være så godt som selvforskynt på denslags sommeren gjennom!

Et annet insentiv for å holde hagen og uteområdene våre hyggelige, er nettopp det at vi stort sett jobber hjemmefra. Det betyr at vi vel så gjerne kan jobbe ute om været tilsier det, og vi får også Småtrollene rett hjem fra skolen – og kan da la ettermiddagen leve lenge utendørs. Det er jo akkurat dét med å drive sitt eget selskap, med både muligheter og utfordringer, fordeler og ulemper – og da gjelder det jo å utnytte de fordelene og mulighetene som finnes der! Som at en av de virkelig geniale tingene med å jobbe slik vi gjør, er at vi kan snu oss etter været. Både bokstavlig talt og i utvidet betydning. Vi kan sitte og jobbe der det kjennes best etter vind og værforhold, og vi kan legge opp jobben slik at vi har de oppgavene, kundene og folkene rundt oss, som vi har lyst til å ha der! Det er klart vi må utnytte det som best vi kan – og det er klart det blir energi av sånt!

Vi forsøker å ha en enkel, men likevel ikke lett, leveregel å styre etter;

Gjør mer av det som gir oss energi. Strukturere og legge til rette for at det som må gjøres, men som ikke akkurat er en fryd å gjøre, går unna i en fei. Og naturligvis, gjøre minst mulig av det som suger ut energi.

Følg stien inn i solnedgangen, for jeg vet nemlig hvor du vil ende opp; hos naboen – og der er det virkelig hyggelig!

Etter en så innholdsrik, meningsfull og krevende uke som vi har hatt nå, gjør det rett og slett ingenting at helgen som står for tur, må inneholde jobbing, rydding og hagearbeid. Vi er så heldige at vi skal få reise på tur med Visit Denmark igjen til uken (denne gangen til Nord-Jylland, men mer om det senere), så denne helgen må derfor handle om å legge til rette. Strukturere og legge til rette for at våre freelancere får gjort en god jobb mens vi er borte. Ordne, rydde og fikse i skuffer, hyller og skap, slik at vinteren offisielt er ryddet bort og sommeren er ønsket velkommen. Plante sommerplanter, luke og klippe plen, sånn at enda flere soldager kan nytes ute når vi kommer hjem igjen. Og så skal vi passe på og kose oss skikkelig mens vi gjør alt dette, for da får vi jammen energi til å gjøre enda litt til!

Men nå… Nå er hodet tomt, hjertet fullt og dagens energilager brukt opp. Jeg skal derfor ta med meg EkteMannen og litt Ben&Jerry-is opp i tv-stuen, se kveldens episode av Graham Norton Show i opptak. I kveld vet jeg gjestelisten inkluderer både Will og Jaden Smith, Bradley Cooper m.fl., og det tenker jeg kan bli en perfekt avslutning på en perfekt dag og en strålende arbeidsuke.

Hva gir DEG energi?

Del gjerne, så lærer vi av hverandre!

GOD HELG!



3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page