top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Om å ta valg

Som dere kanskje allerede har skjønt ut fra sjeldenheten av innlegg på denne bloggen den siste tiden, har det vært litt vel hektisk i familien Valen-Utvik sine liv. Det er ikke ment som klaging, ikke på noen som helst måte. Vi liker at det skjer mye rundt oss, at vi har mye besøk og er på mye besøk, at vi har mange spennende jobboppgave å ta tak i – vi trives med en hektisk livsstil og føler oss heldige som har så mye spennende i livene våre.


Men; Av og til kjenner jeg behov for å virkelig gire hele familien ned. Si nei når ungene lurer på om de kan invitere venner hjem eller bli med noen hjem. Klare å takke pent nei når venner vi har veldig lyst til å være sammen med, vi har jo alltid det!, spør om vi skal være med og finne på noe. Motstå fristelsen til å nyte fine dager med fin familie. Rett og slett la verden være verden, låse ytterdøren, fyre i peisen, tenne stearinlys og se ungene kose seg med ting de ofte selv ikke tror de liker å gjøre. Om man spør de, så har de nok en klar prioritering og det å sitte rolig ved spisebordet og tegne, kommer nok ikke på listen engang. Men de virkelig elsker det! Og jeg elsker roen det gir hele familien. Se de leke og kose seg og roe helt ned. Faktisk klare å lade batteriene før en ny hektisk uke setter igang. La oss ha muligheten til å gi oss i kast med alle oppgavene og gjøremålene vi både har lyst til å gjøre og føler vi må og burde gjøre.

For det er jo sånn det ofte er med oss. Det hoper seg opp med ting vi burde og skulle og ville helst ha gjort. Sånne ting som gjør hverdagene enklere, som gjør at husmora ikke går rundt og bekymrer seg for tiden som er til rådighet. Ting som gjør, om de blir gjort, at det blir lettere å få inn hverdagslykkeøyeblikk inn i hverdagene.


Så sånn skal vi ha det i dag. Vi skal lage vafler av melk som har gått ut på dato, vi skal tegne og vi skal lage adventskrants. Vi skal få oversikt over hvilke julegaver vi har kjøpt og vi skal kanskje også få tatt bilder til årets julekort. Men viktigst av alt, så skal vi være sammen uten å ha noen spesielle planer. Det blir garantert jobbing med VU-oppgaver, det blir støvsuging og noen flere ‘kjedelige’ oppgaver, men det er helt greit. For vi har giret helt ned og har fyr i peisen. Da er det aller mest helt greit, egentlig. Innlegget i dag er krydret av noen nye kopper jeg nylig kjøpte meg. Jeg blir glad av å se på de.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page