top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Nytt år …og uendelig med muligheter!

Det er med litt blandede følelser jeg skal skrive dette innlegget. Litt fordi jeg er redd folk skal oppfatte meg en anelse naiv, litt fordi jeg føler det er stor fare for klisjeutbrudd og litt fordi det er skummelt å skrive disse tankene sånn veldig offentlig, for da blir det så alt for lett å kunne følge meg opp på disse tingene i ettertid. Men det er samtidig litt av grunnen til at jeg vil skrive dette her, så da setter jeg bare igang.

Dette er selvfølgelig de evinnelige nyttårsforsettene jeg skal skrive om. Jeg er litt fasinert av hele konseptet. Det at ‘alle’ tror at akkurat dette året skal de klare holde sine forsetter lenger enn til midten av januar, selv om all erfaring fra tidligere år viser det stikk motsatte. Men altså; Jeg velger å ta det gode ved denne tradisjonen, se mulighetene og se at den samtalen jeg hadde med Ekte Mannen rundt dette temaet ble en av de gode, nære samtalene. Så velger jeg også å innse allerede nå at alle våre ambisjoner, ønsker og mål antakelig ikke kommer til å innfris i løpet av 2009. Målet om å stadig bli bedre blir likevel nådd. Ved å ta en slik justerende samtale ved årets slutt, ved et nytt års begynnelse, så føler jeg vi tar små skritt videre. Vi utvikler oss, vi tenker gjennom hvorfor vi gjør som vi gjør, tenker som vi gjør og føler som vi gjør – og så ser vi hva vi ønsker oss mer av og hva vi ønsker mindre av. Det er bevisstgjørende for oss selv og det er rett og slett en liten seier bare der.

Ekte Mannen og jeg fant noen områder i livet som vi følte det var viktig å prate litt om. Økonomi, helse, kommunikasjon og hjemmet vårt. Innenfor hvert av disse områdene snakket vi om hva vi var fornøyd med, hva vi ønsket at vi forbedret, vi prioriterte og erkjente. Og vi skrev ned ønsker for 2009 innenfor hver av disse områdene.

Så hva er det vi ønsker oss for 2009? Her kan du se litt av det vi skal jobbe med i tiden fremover:

  1. Økonomi; Lage budsjett for 2009, få bedre oversikt over øknomien vår, handle inn dagligvarer stort 1 ganger pr uke (fylle på hvis nødvendig) og sette opp middagsplan for hver uke. Lage egen regningskonto med egne kort, for å få en bedre oversikt.

  2. Helse; Få familien vår mer aktiv! Trene på kveldstid for foreldre (om så til dvd foran tv’n), ut på tur aldri sur for hele familien, velge aktive handlinger fremfor passive, ta trappen i stedet for heisen. Og ikke minst; Komme tilbake i rutine med lørdag som kosedag og ellers ha et sunt kosthold for hele familien.

  3. Kommunikasjon; Bli flinkere til å huske at vi er de voksne og barna er barn. Klare å takle flest mulige situasjoner med ro og forståelse, i stedet for stressede og hissige utbrudd. Huske å ta oss tid til flere justerende samtaler oss foreldre imellom, for å fininstille foreldrejobben vår, justere litt her og forsterke litt der. Vi vil også bli flinkere til å være kjærester, ikke bare foreldre. Bli flinkere til å be om barnevakt, om så bare for å få gått en kveldstur sammen eller å handle i fred og ro, men ikke minst; Bruke gavekortet fra snille Jannicke og Esben og ENDELIG få gått på kino! Bli flinkere til å slå av tven på kveldene, om så bare for å lese hver vår bok i hver vår sofakrok, men likevel – grunnlaget for å snakke sammen ligger bedre til rette på den måten. Vi har også som mål for 2009 at vi skal bli flinkere til å kommunisere tydelig hva våre behov er, være trygg på at det er de behovene vi skal fokusere på og at folk har forståelse for akkurat dette. Ikke minst må undertegnede lære seg at man ikke har muligheten til å få gjort alt, over alt, med alle og til enhver tid. Bedre og bedre, år for år – det tror jeg skal bli mitt nye motto.

  4. Hjemmet vårt; Akkurat dette punktet blir veldig spesielt for oss i 2009. Vi skal tross alt selge hjemmet vi bor i nå, i dagens ustabile marked, for så å kjøpe barndomshjemmet på Hellvik, Nesodden. Vi gleder oss veldig til dette, men samtidig er vi spente på hvordan salget skal gå og hvordan det blir å flytte med tre små barn. Ellers håper vi for 2009 at vi skal klare bygge et hjem på Hellvik som står i stil med vår smak og våre behov, både av det estetiske slaget, men ikke minst – også av det sosiale slagt. Det er viktig for oss at folk føler seg velkomne i vårt hjem og det håper vi at vi klarer å få til på Hellvik også. Overnattingsmuligheter er allerede sikret!

Okay, så er dette kanskje å bite over litt vel mye på en gang. Og sikkert naivt, klisjefylt og skummelt, akkurat som jeg var redd for. Det er også veldig lite målbart og veldig lite konkretisert, men det er allikevel noe vi føler vi kan jobbe for og frem mot, en liten retningssnor i dagliglivet vårt. Jeg har tenkt til å gjøre opp en liten status innimellom, for å se hvordan det går innenfor hver av de ulike fokusområdene våre, og da kommer jeg antakelig til å skrive om det her på bloggen. Akkurat som en liten nyttårsforsettdagbok.

Wish us luck… 🙂

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page