top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Når katten er borte…


…danser musene på bordet. Eller som i vårt tilfellet; Når Noah og Lukas er hos farmor og farfar, så går mor og far amok på shoppingsenter. Merkelig hvor mye mer man får shoppet når man bare har med seg Linnea. Ikke kan hun løpe fra oss, ikke kan hun klage på vårt valg av butikker, ikke kan hun be på sine knær om å få gå i lekebutikken …og om hun så skulle klage, så kan vi bare si at vi ikke skjønner babyspråk. Så ja, dyrt blir det – men Glenn og jeg var skjønt enige om at det jaggu var på tide vi fikk shoppet litt til oss nå. Ski storsenter var begivenhetens sted.

Bildet over er tatt med mobilen, derfor dårlig kvalitet, men det viser Glenn og Linnea i et av våre avbrekk for å leske strupen og lade batteriene for mer shopping.

Det er forresten utrolig rart å ha gutta borte så mange dager etterhverandre. Det er stille og rolig hjemme, og det er jo selvfølgelig digg til en avveksling, men det er nesten for stille. Vi vet de storkoser seg på landet hos farmor og farfar, og det er nok ikke så dumt for lille Linnea å få litt mer oppmerksomhet fra far og mor, og ikke minst litt mer ro hun også, så dette er bra for alle parter. Men det er rart med det likevel… Jeg savner klumpekosene til Lukas og Noahs finurlige betraktninger. Heldigvis ikke så lenge til søndag… 🙂


Og for dere som venter i spenning; Avgjørelsen på Kaffevalget 2008 er falt! Aller først, takk for kommentarer fra Marius og Mari, og for profesjonell hjelp fra søster Jannicke og en gravid, søt jente på GlasMagasinet på Stortorvet. Vi endte opp på en Nespresso. Kan godt innrømme at vi faktisk stod med en Gaggia Baby Twin i hendene og var klare til å betale, men så trakk vi oss i siste sekund. Argumentet vi til slutt endte opp med, var at vi er trebarnsforeldre – hvor ofte har vi tid til å stå og plundre på kjøkkenet for å lage oss verdens beste kopp kaffe? Da er det bedre å kunne trykke på en knapp, så har du verdens nest beste kaffe – i tillegg til at maskinen er mye lettere å holde ren. Slikt betyr noe når man har en bomba leilighet fra før. Så får vi se hvor lenge vi synes denne er spennende. Vi tok den rimeligste varianten, så kan vi heller kvitte oss med den en gang i fremtiden og slå på stortromma med skikkelig maskin. Sånn om cirka 16-18 år, når ungene har flyttet ut… Hehe.

Dagen i dag er forresten dedikert til forberedelser for morgendagen. Det betyr neglelakking, kjolevalg, pakking av bag og flere andre slike ting som gjør at man må være inne på en så strålende dag. Den nevnte dagen, lørdag 26. juli 2008, er nemlig Heidi og Morten sin store dag – The Big Wedding! Vi gleder oss stort til å se de to crazy people bli smidd i hymnens lenker …og ikke minst; Til min første fest på god knows how long. Merker at det høres ut som jeg skal på grisefylla. Det blir nok Heidi glad for. Gutta er som sagt hos farmor og farfar, og Linnea skal bli passet av tante Marianne. Er veldig spent på det merker jeg – Linneas første natt borte fra mamma’n sin. Og vica versa for øvrig. Kanskje mest vica versa egentlig, blir rart å ikke ha henne med meg over alt – men igjen, dette har vi jo gjort noen ganger før med gutta og det går jo alltid bra, så det er bare å puste med magen. Eller, ikke for mye pusting med magen forresten, må jo sørge for at kjolen sitter som den skal 😉 (As if…)


Og hvem er så denne Heidi som skal gifte seg i morgen? Det er verdens skjønneste frøken (snart fru), smart som få og veldig, veldig crazy og morsom. Av og til tar dette crazy-genet hennes helt av, og da gjør hun ting som hun gjorde i sitt utdrikningslag; Hoppe i fallskjerm. Noah kommenterer det konsekvent hver gang Heidi omtales hjemme hos oss: «Mamma, mener du hun Heidi som hoppet ut av et fly?»

Masse lykke til i morgen, Heidi og Morten – vi gleder oss til å feire dere! Og husk å nyt morgendagen, stund for stund, for det går så utrolig fort. Veldig glad i dere!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page