top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Mine topp 10 beste København-tips!

// Noen av tipsene oppdaget jeg på bloggtur sponset og lagt til rette av VisitDenmark

Planleggingen for den neste turen til København er allerede igang. Nå skal EkteMann og Småtroll også få være med, da de rett og slett har blitt litt misunnelige de siste gangene jeg har tatt mine solo-turer til denne nydelige byen. Savnet etter danske gater, dansk mat og det danske folk er stort for både liten og stor, så når påsken nærmer seg, setter vi snuten mot dejlige København!

Dejlige København

Jeg elsker å gå på oppdagelsesferd i nye gater og på nye steder i København, for å se om det er mulig å oppdage nytt gull og enda flere favoritter. Og det gjør jeg faktisk alltid! Det kan være en skjønn blomsterbutikk, en koselig kafé, en spennende butikk eller en fantastisk fin park. For hver nye ting jeg oppdager, elsker jeg denne byen enda litt høyere, selv om jeg trodde maksnivået allerede var nådd.


SolCph

Da jeg besøkte byen sist, fikk jeg meg noen nye favoritter, og disse deler jeg naturligvis mer enn gjerne med dere. Jeg tror akkurat disse tipsene kan falle særlig i smak om du skal på kjæreste- eller venninnetur til København, men som kjent; København passer for alle reisefølger og alle anledninger, så her bør det være noe for enhver.

Nye og spennende favoritter i København

1.  Besøk ærverdige Hotel D’Angleterre

Aller helst vil jeg naturligvis anbefale alle å bo på dette vidunderlige hotellet, men om du ikke har har reisebudsjettet til dette helt enda, kan du likevel legge turen innom. Her kan du nemlig besøke den nydelig restauranten Marchal, for nydelig morgenmad, en frokost, lunsj eller en fantastisk middag. Hotellet har også en koselig peisestue, hvor du kan bestille småretter eller noe godt å drikke. Man opplever en helt herlig atmosfære med en gang man går inn dørene til dette hotellet, og bare trappegangen oppover i etajsene forteller så mange historier og er fullstendig nydelig, at det er verdt turen innom bare den. Beliggenheten er også helt perfekt, rett ved siden av Magasin du Nord og Kongens Nytorg, så legg en av shoppingpausene hit – du vil ikke angre!


Dangleterre_hallway

Dangleterre_trapper


2. Spabehandling på Amazing Space

Når du først er på D’Angleterre, anbefaler jeg virkelig en tur ned i det deilige spaet de har der. Ja, faktisk – dette spaet bør man ta turen innom uansett om man besøker D’Angleterre eller ikke, for dette spaet står nå øverst på min liste over absolutte favorittspa! Om jeg får sjansen, legger jeg absolutt turen innom neste gang jeg er i byen. Her har de svømmebasseng, badstu, deilig avkoblingsområde (hvor de serverer nydelig te og deilige smoothies), flere behandlingsrom, dyktige fagfolk og veldig behagelig stemning. Spaet er grunnlagt av nydelige Laura Bonné, en dame som har skapt et holistisk univers av naturlige og økologiske produkter, samt velgjørende og forskjønnende spa-behandlinger for både kropp og sjel – og noe av det som gjorde dette spaet virkelig gull for min del; her ser de hver og en, tar utgangspunkt i din situasjon og dine ønsker og skaper en fantastisk behagelig og avslappende stemning.


IMG_1866

AmazingSpace


3. En varm kakao eller deilig kaffe på Hotel Chocolat

Midt i det travleste turiststrøket i København, ligger det en aldri så liten perle. Hotel Chocolat viser ikke alt de har å by på fra Østergade, og jeg har faktisk gått forbi der mange ganger uten å skjønner hva det er. Sist jeg var i byen klarte de å lokke meg inn – og heldigvis for det! Disse menneskene kan sjokolade. Her kan man kjøpe konfekt, gaver, varm sjokolade og deilige kaffedrikker – enten for å ta med seg videre eller nyte i deres kule kaféområde. Dette er en drøm for både små og store!


HotelChocolat


4. CopenhagenYoga på Frederiksberg

Jeg har stor tro på at yoga vil være særs godt for mitt hektiske hode, og selv om jeg ikke har ambisjoner om å få til håndstående og andre vanskeligheter, håper jeg å lære meg gode pusteteknikker, meditasjonsøvelser og enkle øvelser med fokus på å strekke ut og åpne opp. I København fikk jeg prøve yoga hos Copenhagen Yoga, med Mette Ørum-Nielsen, og for et sted, for en dame og for en utstråling! En perfekt smakebit på alt det jeg håper og tror yoga står for! Jeg håper definitivt å kunne ta turen innom Mette hver eneste gang jeg er i København, og med det kunne si at «såklart jeg trener også når jeg er i København». Hennes studio er åpen for alle, enten man vil gå på faste kurs, droppe innom eller gå på ulike workshops. Hun har til og med en leilighet i tilknytning til lokalene, som hun leier ut til de som måtte ønske det. Kanskje det er der vi skal bo neste gang vi er i byen?


CopenhagenYoga2


5. Middag på Sokkelund – stedet der kokkene spiser

Et annet gullsted man bør legge turen innom, særlig om man har vært på yoga i Frederiksberg, er café og brasseri Sokkelund. Dette stedet kom med i boken over restauranter hvor kokker velger å spise, og det sier vel det meste. Jeg spiste den nydeligste biffen jeg har har spist noen gang da jeg var her, med hjemmelaget bernaisé og fantastiske fries – og atmosfæren på dette stedet er herlig avslappet og likevel med en deilig vibrerende puls. Her nyter man fantastisk, ujålete mat, servert av skjønne folk som virkelig forstår servicebegrepet. Jeg gleder meg til å ta turen tilbake – og her er jeg helt sikker på at mann og barn vil stortrives!


http://www.ijusthadto.no/?p=2828&preview=true"Sokkelund_ute"
Sokkelund_mat3

I tillegg til stadig flere nye favoritter, er det alltid noen gamle kjenninger jeg bare  legge turen innom når jeg er i byen. En sving innom noen av disse stedene, gjør på et vis København enda litt mer til min by. Det blir som å svinge innom gamle kjente for å fortsette relasjonen og bygge videre på den nydelige historien man har sammen. Man blir bedre og bedre kjent, og gleder seg bare enda mer til neste gang man sees.

Gamle og kjære favoritter i København

6. Den nydelige butikken Stilleben

Dette er en ganske liten butikk, fordelt over to små etasjer, og jeg oppdaget den aller første gangen jeg var i København som voksen, og må innom en liten tur hver gang jeg er innom byen. Jeg har handlet noen nye kopper til min stadig større samling her hjemme i denne butikken, og de selger alt fra vesker, smykker og annen pynt, til interiørdetaljer, plakater og tekstiler. Alltid noe nytt, alltid fine utstillinger. Vel verdt turen!


IMG_2896


Åh, som vi gleder oss til å legge turen innom Cafe Sorgenfri igjen! Dette stedet er det nok lett å gå forbi om man ikke vet hva som skjuler seg på innsiden, og selv om man titter inn døren, kan det nok være lett å snu i døren. Her er det ingenting som vitner om fancy mat eller moderne interiør – dette stedet står for tradisjonsrik mat og historisk interiør. Dette har vært stamstedet til Søren Kirkegaard og flere danske legender, og for vår egen del, så var dette faktisk stedet som fikk EkteMannen og Husfrua til å endelig falle pladask for konseptet «smørrebrød» – nydelig!8. Kontorrekvisita fra Creas

Mange jakter på klesbutikker eller interiørbutikker når de besøker en ny by, men jeg er aller mest på jakt etter kontorrekvisitabutikker. Ja, det stemmer – gi meg en fin butikk med flust av utvalg av penner og bøker og notatbøker og klyper og annet snacks, så er jeg i himmelen. Og Creas i København, det har virkelig blitt en favoritt. De er utrolig søte her, hjelper til med hva det måtte være – og utvalget er upåklagelig. Anbefaler virkelig en tur innom!9. Blomsterkunstner Tage Andersen

Dette er ikke en blomsterbutikk av de helt vanlige. Det er faktisk en blomsterhandler av de fullstendig uvanlige og Tage Andersen er rett og slett en kunstner. Han kombinerer blomster med helt andre materialer, og får frem det sarte mot det harde, levende materialer mot kaldt stål – og hans butikk og verksted er en opplevelse av de helt sjeldne. Om jeg ikke husker feil, så er det sånn at han tar inngangspenger for å komme inn, og da får man en liten omvisning av det hele. Vi har alltid fått sneket oss inn for en liten titt, og blir like slått ut hver gang. Dette er en mann som kan sitt fag!10. Interiør- og vintagebutikken Fil de Fer

Om du er glad i fransk, industriell interiørstil, og liker at tingene du kjøper har en historie og er gammelt på ekte (ikke laget i gammel stil), anbefaler jeg virkelig turen innom Fil de Fer. Her finner jeg stadig noen nye perler og stort sett ender jeg opp med å handle litt småplukk og gå ut derfra med et hjertesukk; «neste gang må jeg komme hit med bil!» Nå ser det ut til at vår neste tur til København blir med bil, så da satser jeg på at noen flere go’saker skal få være med hjem. Fil de Fer har også nettbutikk, og leverer faktisk også til Norge med bil (har fast kjøring en gang i måneden, mener jeg å huske), så det er absolutt et godt valg.Et bonus-tips til slutt; Pinterest

Jeg samler mine egne tips, og tips jeg får av andre, til alt man kan se, gjøre og oppleve i denne byen, i et eget board på Pinterest; Copenhagen, Denmark. Klikk deg gjerne inn der og se om du finner noe interessant.


Skjermbilde 2015-03-07 kl. 00.18.34

Og – om du har noen tips du vil dele med resten av verden, kan du gjerne legge igjen en kommentar her, så kan jeg legge tipset ditt til i boardet på Pinterest. Kjekt å ha til neste gang man legger turen innom denne dejlige hovedstaden! Kanskje ditt tips blir et nytt favorittsted i København for familien VU eller noen helt andre?

Håper du fant noe nytt som du vil besøke neste gang du er i København!

PS: Min siste tur til København var en bloggturen sponset og lagt til rette av VisitDenmark med samarbeidspartnere. Vi står helt fritt til å skrive hva vi vil, om hva vi vil, ta bilder av hva vi vil – og dele hva vi vil. Alt jeg deler er derfor helt mine egne meninger og opplevelser, uten noen føringer – kun med mål om å dele min Københavnglede med de som er interessert! 

43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page