top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Min listebok for 2021 - sånn lager jeg den!

Jeg delte nylig en Instagram Reels hvor jeg viste en liten smakebit av hvordan min listebok / bullet journal for 2021 ser ut så langt. Jeg fikk utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger om at den var kreativ og fin, og enkelte mente til og med at den burde trykkes opp og selges ;) Det er rett og slett helt uhørt, for dette er så uendelig mye enklere å få til enn det mange ser ut til å tro. Jeg er virkelig ikke flink til å tegne, jeg har ikke vakker håndskrift eller er særlig kreativ. Men, det kan bli fint og ikke minst nyttig - likevel!


Det å lage en bok som dette, er noe jeg virkelig elsker å holde på med! Det er noe som hjelper meg med å holde fokus og få hodet over vann i en hektisk arbeidshverdag. Jammen litt på privaten også, om jeg skal være ærlig. Jeg har i "alle år" hatt Filofax eller andre varianter av den slags, men det jeg virkelig elsker med dette bullet journal-konseptet, er at det kan varieres og lages akkurat sånn som jeg liker det aller best selv. Og det varierer veldig - både fra uke til uke, måned til måned og gjennom året også! Med andre ord; har jeg et litt stramt og rent oppsett en uke eller en måned, kan jeg kjenne behov for mer drodling og design den neste perioden. Og det er helt okay, for jeg velger meg en bok som har helt tomme sider og dermed kan varieres akkurat slik som jeg ønsker, når jeg ønsker det. Både med hensyn på om jeg skal ha ukentlig oppsett, kun listeform fra dag til dag - eller at jeg brått trenger å skrive fra meg noen ideer, kanskje et lite dagbok-notat eller at jeg trenger å stramme meg selv opp med noen hårete mål, sånn midt i året.


Men okay - før jeg forklarer mer om hva jeg gjør og hvilke valg jeg tar, så slenger jeg ut noen bilder fra slik boken ser ut per nå, så får du en liten idé om hva jeg snakker om videre i innlegget;


NB! Du kan bla med pilene frem og tilbake, eller klikke på de mindre bildene under, om du vil se flere bilder fra de første sidene i boken min. Om du klikker på bildene, får du de opp i større format, om det er noe du vil kikke mer på.


Hva trengs av utstyr for å lage en bullet journal / listebok?


Om du har fulgt meg en stund, så vet du at jeg er en skikkelig kontorrekvisita-freak, og at jeg elsker penn, papir og alt som hører til. Jeg er veldig kravstor til hva slags papir bøkene jeg bruker har, hvordan pennene skriver og alt det der - men, det er på ingen måte nødvendig for å lage en bok av dette slaget. Alt du trenger er i grunn en notatbok (linjer, blank eller sånn som jeg liker, med prikker / dotted) og noen ulike penner og / eller tusjer.


Ettersom jeg er en nerd når det kommer til kontorrekvisita, så skal dere selvfølgelig få vite hva slags valg jeg har tatt og hvor jeg får tak i mesteparten av det jeg handler av denslags;


 • Jeg sverger til notatbøker fra Nuuna, for jeg synes de har perfekt avstand mellom prikkene i boken (ikke for stor avstand), de har gode ark, som er passe tykke og ikke blør for mye gjennom - og arkene er hvite, ikke gule / beige. At de i tillegg kommer i vanvittig mange fine design, er naturligvis en herlig bonus. Jeg kjøper disse bøkene fra min faste leverandør av kontorrekvisita, nemlig Tudos.no (i Oslo, drevet av fantastiske Karl, med verdens beste kundeserivce!) - og her finner du Tudos sitt utvalg av Nuuna-bøker.

 • Jeg liker å holde det forholdsvis rent og ikke for spraglete, så jeg liker å skrive med tynn penn, og bruker kun noen få tusjer med farge på de ulike sidene. Pennene jeg liker å bruke er Sakura Pigma Micron Fineliner eller tilsvarende penner, i den aller tynneste størrelsen; 005. Jeg kan også bruke Staedtler Pigment Liner fiberspiss, i tilsvarende størrelse, 005. Og for ordens skyld; jeg begynte med disse Staedtler-pennene i 0,3-størrelsen (som er den vanligste), så har det bare blitt tynnere og tynnere spiss på meg ;)

 • Når det kommer til tusjer, så er det virkelig en favoritt som jeg alltid faller tilbake på, og det er Tombow ABT Dual Brush Pens - og de har jeg i alle farger og nyanser. De har en brush-side og en vanlig tusj-side, så de er veldig anvendelige - og de går ikke gjennom på disse sidene i Nuuna-bøkene.

 • Ut over dette, som er minimum av hva jeg bruker og trenger, så har jeg utallige andre penner, washi-tape, klistremerker og annet dilldall, men jeg bruker faktisk dette forsvinnende lite. Det er smak og behag, naturligvis, men jeg får litt fnatt av meg selv om jeg lager for mye baluba på de ulike sidene mine, så for meg gjelder det å holde litt tilbake. Men igjen; smak og behag - lag akkurat slik du liker det best selv!

PS: Jeg deler gjerne mer av mine favoritt-tusjer, penner og annet, men det får komme senere.NB! Du kan bla med pilene frem og tilbake, eller klikke på de mindre bildene under, om du vil se flere bilder fra boken min. Om du klikker på bildene, får du de opp i større format.


Hvordan utformer jeg boken min?


Det er jo bare fantasien (og smaken) som setter grenser for hvordan en slik bok kan lages, men det jeg ofte gjør, er å google ordene 'bullet journal' og i tillegg enten 'weekly spread', 'monthly', 'monthly spread', 'quote' eller noe annet jeg har lyst til å finne inspirasjon for. Jeg velger å se google-søket mitt med bilde-visning, og så klikker jeg meg inn på ting jeg tror jeg vil like. Jeg lager sjeldent noe eksakt likt som det jeg finner, men jeg får ideer og finner ut av ting jeg har lyst til å lage min egen variant av.


De siste årene har jeg hatt en viss form for struktur i bøkene mine, med følgende innhold;

 • En startside / forside; 2021

 • En side for et quote / sitat, et slags ord for året

 • En dobbelside hvor jeg skriver ned ord / mål for firmaet vårt, Valen-Utvik

 • En side for passord (neida, ikke skrevet fullt ut - jeg har et system for det)

 • En eller flere sider for oppfølging av vaner / habit tracker

 • En eller flere sider for å ha oversikt over ting jeg vil gjøre mer av, som bøker jeg vil lese, serier jeg vil se, podkaster å høre på, ideer for blogginnlegg jeg vil skrive osv.

Dette er er sidene jeg har i starten av boken, som gjelder for hele året. Deretter er det sider som er mer av det praktiske slaget, og det jeg bruker i det daglige;

 • En startside for måneden

 • En side med evt mål for måneden, noen notater, viktige datoer osv

 • Og så - det viktigste (for min del); ukesoversikten!

Ukesoversiktene lager jeg etterhvert som vi suser gjennom året, og akkurat det er noe av det jeg liker utrolig godt med dette opplegget. Jeg lager selve "rammen" og starten på boken i starten av året, men så kan jeg justere stil og opplegg etterhvert som jeg ser hva jeg trenger og liker best. Noen ganger vil jeg ha ukesoversikt per dag, og en lang todo-liste med oppgaver i tillegg til kalenderavtalene. Andre ganger (som i uke 1 på bildet over her), vil jeg har både en ukesoversikt per dag, samt en oversikt per kunde / prosjekt på motstående side.Så - det var det! Enkelt og greit, eller hva? :)


Men, om du liker lister og oversikt, men ikke kan tenke deg å lage og fikse selv, så finnes det mange fine alternativer! Som eksempelvis den fine boken jeg har på bildet over her. Den er kjøpt i en annen fin nettbutikk, nemlig Fru Steens i Lillesand, og boken er fra Appointed. Jeg kjøpte den første Appointed-boken min på en tur til New York for noen år siden, og elsker virkelig disse bøkene - også ;) Det som er det fine med akkurat den boken jeg har lenket til over her, er at den har månedsoversikt, og ukentlig oversikt over to sider - med todo-liste, felt til notater og det hele. Med andre ord; om du vil ha en bok hvor det meste er laget for deg, og du kan fylle ut oppgaver, avtaler og denslags, så er dette en ypperlig bok til slikt.


Lurer du på noe om bullet journal, listebok eller kontorrekvisita, er det bare å slenge igjen en kommentar eller slenge meg en melding på Instagram, så skal jeg svare etter beste evne!


Lykke til!

638 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page