top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Min kjæreste EkteMann

Å se at klokken er langt over midnatt, høre på EkteMannen sovepuste på sofaen og registrere at små regndråper trommer på vinduet, i et ellers musestille hus, det gjør noe med stemningen i meg. Jeg får lyst til å skrive og jeg får lyst til å skrive av kjærlighet, takknemlighet og glede.

Da jeg hadde vært kjæreste med EkteMannen i 10 år, skrev jeg et eventyr om kjærligheten. I dag har EkteMannen og jeg vært gift i fem år. Den 07.07.07 giftet vi oss og feiret hverandre med god familie og strålende venner. Nå, 5 år senere, føler jeg meg fortsatt som en av de to hovedpersonene i «Eventyret om kjærlighet«.


I epilogen til eventyret skrev jeg;

Jeg elsker hverdagene våre! Livet er fortsatt ganske enkelt. Greit nok så har vi ikke vunnet i Lotto enda, vi har en greit hektisk hverdag med tre små barn og vi har nok å gjøre, men jeg er rett og slett stolt av at vi likevel klarer å finne det vakre i det enkle. Tente lys på frokostbordet. En bukett med markblomster. Den store gleden i en god kopp te i en vakker kopp. Å sitte stille sammen, med hver sin bok og bare være. Det er så godt å kunne ha noen å dele disse lykkelige øyeblikkene med! Selvfølgelig er det godt å kunne dele eventuelle sorger og utfordringer også, men aller, aller mest er jeg så glad for at vi klarer å skape vår egen, enkle lykke i hverdagen vår. Jeg elsker deg herfra og til evigheten, Glenn – og jeg elsker og er stolt av alt vi har fått til sammen. Våre tre største og mest fantastiske mirakler, vårt liv og vårt hjem. Oss for alltid!

Jeg er helt klar over at det å smøre sin egen lykke og glede utover internett på denne måten, fort kan oppfattes som litt blærete, naivt – eller til og med litt uærlig. For ingen har det vel bare bra, hele tiden? Nei, selvfølgelig ikke – og ikke vi heller. Vi har våre utfordringer, vi som alle andre. Med hverandre, med familie, med venner, med sitausjoner, med Småtroll, med prioriteringer, med uttalelser, med jobb, med økonomi, med spenning, med kjedsomhet – og med helt sikkert tusen andre ting.

Men – det som jeg kanskje elsker aller mest ved EkteMannen i dag, som jeg også gjorde da vi giftet oss – og som også var utslagsgivende for at jeg til slutt falt for den unge karen for snart 13 år siden, det er det akkurat det samme; jeg elsker hvordan vi funker! Jeg elsker at vi funker og at fokuset vårt er så likt. Såklart vi har humper i veien vi som alle andre, men om jeg er for opptatt av neste fartsdump, så hjelper EkteMannen meg til å sette livet vårt i perspektiv. Og om han er den som er opptatt av begrensningene fremfor mulighetene, ja, så er det min tur til å trå til. Dette er jeg rett og slett ganske stolt av! Du gjør meg bedre, Glenn og jeg håper jeg kan gi deg det samme!

Jeg elsker fortsatt hverdagene våre (men såklart, jeg elsker hverdagssosialiseringsfestene våre også!), jeg elsker innstillingen vår, jeg elsker mulighetene våre, jeg elsker Småtrollene våre, familien vår, vennene våre og firmaet vårt. Og alt dette, og mere til, har jeg deg, EkteMannen, å takke for! For at livet mitt har en harmonisk balanse og et positivt utgangspunkt, som gjør det lett for meg å ha overskudd. Som gjør det lett for meg å tro på Karma, på viktigheten av å være god mot andre, for at gode ting skal skje i verden. Du gjør det lett for meg å gi noe tilbake til våre Småtroll, våre venner, vårt nettverk og i min jobb, for du gjør at jeg føler meg ressurssterk, rik og trygg.

Glenn, jeg elsker deg for alltid

og jeg gleder meg til resten av vårt liv sammen!


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page