top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Månebedotten

Jeg er rød i kinnene, varm i pannen og har bomullsdotter i ørene. Det prikker lett i fingertuppene og hjertet er mykt som smør som har stått litt for lenge på kjøkkenbenken. Jeg er fullstendig månebedotten og vet virkelig ikke hvor jeg skal begynne…


Aller først og aller viktigst; Jeg elsker deg over alt på jord, min kjæreste Ekte Mann! Snart 11 år som din kjæreste har gjort meg stolt, overrasket, glad, rørt, spent og takknemlig og nå tre år som din kone gir meg akkurat den tryggheten jeg unner hvert eneste menneske. Jeg vet jeg er elsket og jeg vet det er oss – resten av livet!

Nydelig Hortensia fra fineste vennene!

Vi er ikke paret som er flinkest til å gi hverandre fancy gaver. Vi spleiser ofte på noe vi trenger eller gjør noe enkelt og hyggelig sammen, eller så kjøper noe vi vet er praktisk og fint og som er samtidig er litt fornuftig. Men så blir man altså 35 år og verden henger ikke lenger på greip!

Mamma bakte deilig bløtekake!

Dagen i dag startet sånn passe okay. Jeg hadde alle tre småtrollene hjemme, Ekte Mannen var på jobb – og jeg hadde en god del jobb som skulle gjøres. Altså ingen kaffe på sengen, ingen rolig morgenstund med pakker og kos, men sånn er livet; merkelig nok er ikke det at ens kone har bursdag en automatisk fridag på Ekte Mannens arbeidsplass. Likevel; Dette var nok ikke en god kombinasjon i forhold til mitt humør og mine arbeidsoppgaver, men da jeg fikk mine to doser med deilig Nespresso-kaffe, ble det noen frustrerte sukk mindre.

Svigers er selverklært norgesmester på gjærbakst!

I en jevn strøm utover dagen, tikket det inn meldinger på sms, telefon, facebook og twitter – og det er virkelig utrolig hvor mange fine, gode og herlige mennesker som finnes der rundt omkring i Norges land (og utland!) – som har tenkt en tanke på meg i dag! Virkelig koselig – tusen takk alle sammen! Hver og en av disse gratulasjonene blir lest, smilt av og lagt rett i hjerterota. Det varmer og det håper jeg dere vet.

Mystisk planleggingslapp har kommet frem i ettertid…

Så kommer altså den nevnte Ekte Mannen hjem fra jobb – og jeg er overlykkelig! Tre småtroll overlates til mannen, skylapper tas på og jeg begynner å jobbe. Mailer og blogginnleggene flyr ut på verdensveven, samtidig som jeg vagt registrerer at Ekte Mannen er særs energisk i dag. Veldig så ryddig han vil ha det…? Hyggelig tenker jeg, at han tar ansvar for dagens middag og at det ser litt koselig ut i dag …jeg har jo bursdag, så selv om vi skal feire med Unni Wilhelmsen-konsert på lørdag, så det er det jo litt stas med ekstra kos. Og nesten det aller beste med at han tar ansvar for unger og middag, er fordi jeg da får fokusert et par timer på jobbingen.

…men så skjer det noe litt underlig.

Det ringer på døren og inn trasker søteste venninna. Og søster. Så dukker svigers opp – og svoger med en niese. Og mange gode venner. Og mamma og pappa og… Nei, nå… Dette blir rett og slett fullstendig for mye for meg. Ekte Mannen er da ikke typen til å arrangere slike overraskelser? Og om han skulle funnet på å gjort det, så klarer han da ikke å holde slikt hemmelig? Og om han nå skulle klart det også, så er da jeg Nancy Drew og plukker opp slike planer på ytterst små detaljer av ting som gjøres anderledes eller sies på en underlig måte?

Min far er grillmester

Nurre og Nelly vises frem

Fineste venninnene og søster-med-baby-i-magen!

Jammen tar de kjøkkentjenesten også!

Fullstendig forvirret og temmelig ør, men jeg må bare jobbe litt til. Det er innlegg på bloggen til Home&Cottage som må ut i dag, det bare må! Jeg ber gjester om noen minutter til å bli ferdig og de fniser litt dårlig skjult av meg, men gir meg litt tid og er flinke til å snakke med hverandre.

Tones vidunderlige muffinsstativ!

Sånn, ferdig med innlegget – bare sjekke mailen en siste gang, sånn i tilfelle… Og der, sånn helt på tampen – der ligger intet mindre enn to bekreftelser på nye avtaler Valen-Utvik har sikret seg. To! På min bursdag! Det ene er med et mediebyrå i Finland, hvor jeg skal styre deres norske facebooksatsning for en av deres kunder – et spennende, dog ikke veldig stort prosjekt, men gøy med nordiske avtaler! …og det andre… Det er virkelig sånn at jeg enda kjenner et behov for å klype meg i armen og sjekke om jeg er våken, for jeg har nå virkelig sikret meg en kunde av fin størrelse, med langsiktig målsetning og med spennende folk å samarbeide med! Jeg kan ikke si hvilken kunde det er enda, men det er ikke lenge før jeg kan gjøre det – og frem til det bare gleder jeg meg til å sette igang!

Månebedotten…

Alt på en gang! Gjester inn av døra, Ekte Mannen i full gang med grilling og salat og borddekking. Gjester som har med hvetebakst, muffins og bløtekake – i tillegg til de fineste gavene og de godeste klemmene. Samme dag som Valen-Utvik gjør et byks så stort at mitt behov for å drodle om mulig utvidelse er høyst gjeldende – etter kun 6 måneders drift!

Søteste barna kjøles ned med is på nygrodd plen!

Er dette virkelig mulig? Skjer dette virkelig meg?

Tusen takk til alle dere fine, fine folkene som kom på besøk i dag! Tusen takk til den beste Ekte Mannen noen kunne ønske seg å ha! Tusen takk til alle dere som har sendt meg gratulasjoner via de sosiale mediene jeg lever og ånder for! Tusen takk til de spennende folkene som jeg nå etterhvert skal få jobbe med! Må jammen si dere har klart å time alle overraskelsene og de gode nyhetene deres helt perfekt; på kombinert bursdag og bryllupsdag! Denne dagen kommer jeg til å huske lenge.

Prinsessa er babygal – nå skal hun få prøve seg som enebarn!

Så nå sitter vi her dag, Ekte Mannen og jeg. Godt fornøyd begge to. Vi har en prinsesse som sover søtt i sengen sin og to fine prinser som er kidnappet av farmor og farfar til Østfolds lyse skoger. Kidnapping foregikk på særdeles lystig måte og guttene var sparsomme med protestene sine. Så da har vi plutselig et enebarn da. Blir nok både godt og rart på en gang, men akkurat nå… Akkurat her jeg sitter med føttene høyt hevet, hjertet varmt og mykt, hodet fullt og utslitt – så tenker jeg at selv den spontane kidnappingen var godt timet! Ja, for jeg har jo fått to nye kunder i dag, så det er ikke dumt å ha to barn mindre å skulle engasjere, om jeg skal få jobbet det jeg trenger i dagene fremover…

Nydeligste Laila bakte nydelige boller!

Veldig varm nå i kinnene, i hodet og i hjerterota!

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page