top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Linneas dåp
Guri, det er morsomt med rosa barndåp! Jada, det var koselig og gøy med gutta sine også, men merker jo nå at utvalget og mulighetene er så mange flere når jeg kan gå bananas i rosa… Litt vel sukkersøtt for noen, helt sikkert, men jeg valgte altså å ha rosa som ‘tema’ i Linnea sin barndåp. Ble ganske fornøyd med resultatet selv, enda det var enkle og små virkemidler som ble tatt i bruk. Eller det vil si, små og små. Lyset til venstre her er vel 30-40 cm i høyden, så det er ikke akkurat lite. Det er tenkt som et lys vi vil gi til Linnea, sånn at når hun får sitt eget lille pikerom etterhvert, så kan vi pynte med det lyset i en krok. Og med den størrelsen, kan hun vel brenne det også på sin konfirmasjonsdag 😉 Under ser dere noen av detaljene fra pyntingen. Kakene skal jeg jaggu si jeg måtte jobbe hardt for – stekovnen vår tok nemlig kvelden dagen før dåpen, så da gikk det en sjokoladekake i søpla, naboens ovn ble tatt i bruk, og ting tok generelt ca 3 ganger så lang tid å steke som det stod i oppskriftene. Pyttsan, noen utfordringer må vi jo få, eller hur?


Dåpen ble ellers akkurat sånn vi ønsket oss. Linnea var eksemplarisk i kirka, gråt ikke engang da presten tok vann på hodet hennes (kanskje vi skal dra ned i Vålerenga kirke og bade henne i dåpefonten 2-3 ganger i uka, så slipper vi så mye baluba på badet? hehe). Etter kirken tok vi med oss familie og faddere hjem til oss på Etterstad, og serverte snitter og kaker. Takk til mamma, svigermor og Marianne for deres kakebidrag! Tør ikke engang tenke på å skulle ha bakt alt alene, med en ødelagt ovn…


30 stykker hjemme her blir ganske fullt og ting går i hundre. Pappa og svigerfar står og gnåler etter stadig mer kaffe, og det er ikke lett å holde alle munner fulle til enhver tid. Mye man skal innom på forholdsvis kort tid, så derfor følte ikke Glenn og jeg at vi fikk sjans til å snakke skikkelig med alle som var her. Det ble flyktig og litt med alle …men de gode samtalene får vi nok spare til andre anledninger. Men vi håper gjestene våre fikk spist god mat, gode kaker og kost seg i alle fall. Dåpsbarnet var ikke spesielt fornøyd med matserveringen, så hun sverget til sin vante melk også denne dagen. Ikke bittelitt dåpskake fikk hun engang.


Fadderene til Linnea er Ole Jakob, Hilde, AK og Pia. Ole er veldig opptatt av at det var han som bar Linnea til dåpen, og at han derfor skal omtales som gudfar heretter. Gudfaren, for å være eksakt. Det er vel bare å føye hans ønske, så ikke et avkuttet hestehode dukker opp i en seng nær oss.

Fadder Pia feiret 1 års bryllupsdag med sin kjære i Barcelona denne helgen, så hun kunne dessverre ikke være sammen med oss – men det tok vi igjen i går, da hun og hennes familie ble invitert over på kakerester. Veldig koselig det også 🙂 og Linnea trives stort med å høre på den rare nordlandsbablingen til fru Pia.


Noah og Lukas storkoste seg i dåpen og var strålende fornøyd med mange lekekompiser på besøk, samt stor tilgang på deilig NonStop. Vi merket en absolutt fordel med å ha dåp på denne tiden av året, fremfor midt på vinteren, slik vi hadde med både Noah og Lukas. Barna kunne løpe ut og inn som de ville, og vi fikk et sårt trengt ekstra ‘rom’ til leiligheten. Det var så vidt vi klarte å samle barna til obligatorisk fotografering, de hadde mer enn nok å gjøre med å underholde sine kusiner og tremenninger. Siste Noah sa søndag kveld da jeg leiet han inn på soverommet for å lese litt og så sove, var: «Ååå, nå er det ikke mere dåpsfest.» Han elsker å ha besøk, mon tro hvor han har arvet det fra?

Men i alle fall – til våre kjære gjester; Tusen takk for all hjelp fra dere som bidro med kakebaking, kjøkkentjeneste og opprydning. Tusen takk for alle fantastiske gaver (frøkna har snart flere smykke enn meg, heldiggrisen!). Og tusen takk for at dere var med og bidra til at dette ble akkurat den dåpsfesten vi ønsket for Linnea.

Helt til slutt deler jeg med dere noen koseøyeblikk som beviser at frøkna vår også mener dette er en av hennes beste fester så langt:
Og heeelt til slutt; GRATTIS med dagen, Hilde! 🙂 Håper Øivind har festen klar når du kommer hjem fra Oslo, med overraskelser, ballonger og brus! hehe

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page