top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Kvelden før kvelden…


Sånn!

Nå er klokken straks halv tre og jeg sier meg godt fornøyd med dagens innsats. Juletreet er pyntet, gaver er pakket inn og delt ut, ulike blomsteroppstaser er laget, en iskake er laget og lagt til frysing, en hjemmelaget frukt- og nøttekurv har blitt improvisert frem, medisterkaker- og julepølser har blitt tatt opp og multene står til tining. Og den viktigste forberedelsen for i morgen tidlig; Den lille striesekken til ungene er fylt med godis og julebladene er lagt frem.


Alt er klart for en morgenstund med tindrendre barneøyne, fine tegnefilmer på tv og en forventningsladet luft. Ungene var ikke i seng før klokken var ni i kveld, men noe sier meg at de likevel kommer til å våkne veldig tidlig i morgen. Sitrende av spenning. Eldstemann har gått rundt og spurt alle voksne om hva de tror; «Tror du julenissen kommer til oss i morgen, morfar?» Han har passet på å si noe av det han ønsker seg aller, aller mest ganske høyt, ganske ofte – sånn at nissens små hjelpere skal høre det; «Jeg ønsker meg Nintendo DS og den skal være svart. Og så ønsker jeg meg hund. Selv om jeg har Nurre.» Vi merker helt tydelig at jo større barna blir, jo mer gleder de seg, jo mer skjønner de av hva som foregår og jo mer forventninger har de til julefeiringen. Og det er jo akkurat det vi synes er så veldig gøy; Å lage minnene. Skape forventningene. Danne gode, viktige tradisjoner.


I morgen er det klart for en koselig tv-stund med barna. Stryking av servietter, dekking av bord og forberede middagen. Men mest av alt er dagen i morgen viet til fastlagte punkter. Punkter jeg har vokst opp med og som samlet sett er med på å gi meg akkurat den julen jeg kjenner som ektest. Punktene inneholder julegrøt på formiddagen (denne gangen inne hos mormor og morfar – en ny tradisjon!), en tur i kirken på julegudstjeneste, en tur til kirkegården for å besøke mine besteforeldres grav og så hjem til en stue som dufter deilig av ribbe.


Jeg vil ønske hver og en av dere som legger virituelle spaserturen deres innom min blogg med jevne eller ujevne mellomrom en riktig strålende, harmonisk og gledelig jul. Jeg håper dere får noen fine dager med deres nærmeste og at akkurat de punktene som gjør jul til jul for deg, er inkludert i planen.

TAKK for at dere legger turen innom bloggen min. TAKK for at dere kommenterer! Og TAKK for at dere er villig leser mine små skriblerier til verden – jeg setter umåtelig pris på dere!

God jul ønskes dere av meg og mine kjære, her representert ved årets julekort. På bildene er Noah, Lukas og Linnea representert, samt vår skjønneste Tiriltoppen. Nurre derimot er ikke avbildet, da han kun ønsket å si god jul uten å vise seg offentlig riktig enda.


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page