top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Kjøkkenutfordring

Foreldremanualen ga meg en utfordring før helgen og jeg lar selvfølgelig ikke en utfordring gå fra meg – det er bare så inmari synd jeg fikk denne utfordringen med det kjøkkenet jeg har nå og ikke kjøkkenet jeg drømmer om å få på Nesodden. Men likevel, here I go;


Kaffemaskinen fra Nespresso (C190 Plus) er jeg rett og slett litt forelsket i. Den klarer å lage nydelig espresso på under minuttet, dag ut og dag inn – like god. Og jeg tror jeg har blitt avhengig…


Jeg er veldig dårlig på å bruke ting som ligger i skap, så drømmen er å ha et så stort kjøkken, med en gigantisk kjøkkenbenk, sånn at ting kan stå fremme og lett tilgjengelig. Første bildet viser et lite hjørne av benken hvor kjøkkenvekten får stå fremme (og da kom den i bruk, faktisk!), samt en hel del glass med diverse stæsj som brukes hyppig; Bakevarer og fullkornspasta.


Dette er en liten blanding av nye og bittelitt eldre bekjentskaper. Alt kommer fra en genial butikk, Oliviers & co, som jeg både har besøkt på Kolbotn Torg og på Sandvika Storsenter. Hvis du er glad i olivenolje, oliven, tapenader, pesto og andre go’saker, så er det absolutt verdt å ta turen hit. Jeg har falt pladask for oliven med basilikum og bruker den til nesten alt. Pestoen i forkant av bildet er også nydelig. Siste innkjøpet mitt der gleder jeg meg til å plassere på mitt nye spisebord; Det er en fin samling av småflasker som til sammen blir en liten ball. To flasker til forskjellig olje og to flasker til salt og pepper. Superhendig!


Dette er noe søte små tallerkner som jeg opprinnelig kjøpte til bryllupet vårt 07.07.07, da som noe å ha kubbelys på. Nå bruker jeg de til alt mulig og jeg synes de er superskjønne! Skulle bare ønske jeg hadde kjøpt flere enn seks stykker… *notere på ønskeliste*


Jeg har nevnt at jeg er avhengig av kaffe, men jeg skal slettes ikke legge under en stol at jeg har blitt avhengig av en kopp med julete, godt under pleddet, med stearinlys tent – etter at ungene er lagt. Og da kommer disse kjekke silene hendig med. Te fra slike siler smaker rett og slett veldig, veldig mye bedre enn te fra pose. Sånn er det bare.


Dette er en ny type kjøkkenklut og jeg har valgt å gi den en sjanse. Egentlig er jeg motstander av kjøkkenkluter, jeg synes de blir så ekle, stinkete og …ja, ekle. Og nei, jeg synes ikke det hjelper å legge den i Klorin, mamma – da stinker den jo bare Klorin. Jeg har til nå brukt stygge chiffonkluter (må være gule), men har altså byttet disse ut med Eva Solo sin nyoppfinnelse. Den er av mikrofiber, den står og tørker fint helt av seg selv og foreløpig sier jeg meg temmelig fornøyd. Særlig det at den mye mer dekorativ enn en klam, knørvet klut hengende over vasken (eller, gud forby, over krana). Det eneste jeg fortsatt må vende meg til, er selve formen. Jeg er vant til en klut man tørker, bretter, tørker mer, snur, tørker mer og til slutt skyller. Denne kluten er tykkere og kan ikke brettes – men jeg tror vi kan bli venner likevel.

Sånn, det var noen av mine favoritter – litt av smått og stort. Og hvilke sine kjøkkenting er det jeg vil vite mer om, mon tro? Jeg tror jeg vil se hva Minneapolise har i sine amerikanske skap. Og så vil jeg se hva min favorittkokk, Anne, har i sine svenske skap. Og så tror jeg vi må tilbake til gamlelandet igjen og da tror jeg at jeg vil vite hva Sara har i sine skap (det kan jo være kjekt å vite, siden vi skal bli naboer snart). Og så er jeg vill og crazy… Jeg forsøker å kaste denne utfordringen over til noen særdeles populære interiørbloggere; Emmeline og Hvit Stil – hva er deres favoritter?

Det var de jeg sendte utfordringen til denne gangen, men alle andre som har lyst til å vise frem – ta utfordringen! Og til dere jeg har utfordret; Jeg har ikke sjekket om dere har blitt utfordret av denne tidligere (eller om dere liker slike utfordringer), så evt sorry for det.

Da var det kvelden, gitt. Sweet dreams!

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

En bisarr dag

Dagen i dag, totalt sett, har virkelig vært helt bisarr. Fra å ha en fredelig og rolig frokost med få planer for dagen. En rolig start med prat rundt bordet om hvorvidt vi skulle sette bolledeigen før

Comments


bottom of page