top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Kjære Wenche!

Takk for din kommentarmitt hverdagssukk i gjesteboka, Wenche. Jeg må aller først si at jeg er storfornøyd når jeg får kommentarer på ting jeg skriver, så keep it up folkens! Allikevel; Jeg har et par punkter jeg må «arrestere» deg på, Wenche:

Joda, vi har kommet uanmeldt på besøk til flere, og det er det som er problemet; Det ser ikke ut sånn hos de vi besøker! Det ser koselig og ryddig og fint ut. Og så har de alltid hjemmebakst klar i frysern. Og friske blomster i vaser. Og sitter og leser en god bok i fred og harmoni, mens barna leker rolig ved siden av.

Og du trodde vi var supermennesker, og det er det bra at vi ikke er? Næmmen, jeg vil jo være et supermenneske! Jeg vil ha ting på stell på absolutt alle plan i livet;

 1. Ungene skal alltid være glade, engasjerte og fornøyde. De skal leke fint sammen, ikke for bråkete, men ikke sånn unormalt stille heller.

 2. Kåken skal se koselig og trivelig ut. Friske blomster, ikke sand på gulvet, ikke støv på tv’n.

 3. Boder skal være ryddige sånn at man finner det man leter etter.

 4. Arbeidsgiverene våre skal føle at vi dedikerer oss 110% til våre arbeidsoppgaver og kollegaer, sånn at vi hele tiden får nye utfordringer, spennende oppgaver og føler at vi er uunværlige på jobben.

 5. Glenn og jeg skal få masse tid til hverandre, til meningsfylte diskusjoner og romantiske måltider. Men vi skal også ha tid til å bare lese hver vår bok, sammen.

 6. Barna skal føle at de har deltakende foreldre som gjerne leker med lego i timesvis, men som også er pedagoisk smarte nok til å skjønne hva man skal si til barna til enhver tid og ved enhver anledning, slik at de små utvikler seg til å bli fornuftige, glade, trygge og gode mennesker som takker oss når de blir voksne fordi vi hjalp de bli slike fantastiske mennesker. Og så har vi verdens beste forhold til våre barn livet ut.

 7. Familien vår skal føle at vi alltid har tid til de, at vi gjerne tar imot besøk eller kommer på besøk. Har et lyttende øre eller følger opp tanter, nieser, foreldre og det meste.

 8. Hagen skal se stelt og fin ut, så det er koselig å være der. Men også fordi det bare er så koselig å jobbe i hagen, så det er nesten ikke tidkrevende engang. Og så burde vi sikkert gjort masse fornuftig der og gjort det supermegafint for vi skal jo selge leiligheten engang. Og kanskje vi burde tatt bilder av hagen nå, for man vet jo ikke om det er fint vær når vi trenger å ta de bildene? Det er viktig at vi kan ligge litt i forkant.

 9. Vennene våre skal alltid føle at de er viktige i livet vårt, og vi skal være så på nett med vennene våre at de vil komme til oss med sine små og store utfordringer. Jeg vil være den man kan le med, gråte med og bare være sammen med. Jeg vil ta meg tid til vennene mine, om det er sammen med familien min eller bare vi to.

 10. Familien vår skal være aktiv – ut på tur, aldri sur.

Aldri si nei, alltid si ja. Døra alltid åpen, aldri stengt. Mor aldri sur, bare blid. Alltid morsom, aldri sint. Aldri sliten, bare uthvilt og opplagt. Været alltid fint, om det ikke er praktisk med litt regn, da (for hagens skyld f.eks.) Maten alltid hjemmelaget og sunn, aldri bestilt på døren.

Mener du at jeg kanskje er en smule fjollete overambisiøs nå? Det kan jeg da virkelig ikke skjønne. Jeg lurer bare på hvor man henvender seg for å bestille en dose ekstra energi og et par-tre ekstra timer i døgnet. Det er nemlig noen som har funnet ut hvem man bestiller dette av …det er i alle fall den eneste forklaringen som jeg kan komme på.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page