top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Kapital, makt og månebedottelse

Det er ikke ofte jeg blir bortimot målløs, men det ble jeg i dag.

Dagen i dag har vært stappfull av hektisk hjemmekontorjobbing i hyggelig kontorfellesskap. Både EkteMannen, undertegnede og en venninne som lånte kontorfellesskapsplass ved vårt spisestuebord i dag, har hatt fokus på å jobbe oss gjennom dagens oppgaveliste. Fokus på jobb, men fint ispedd med skravling, kaffe, tente lys, god musikk på radioen og etterhvert en god lunsj også. En fin, praktisk, fokusert og god fredag, med andre ord.


Men så, brått og uventet;

En tweet fra Handelshøyskolen BI dukket opp i twitterstrømmen min, med et innhold som jeg rett og slett ble fullstendig månebedotten av. Så uvirkelig, så underlig, så forunderlig, så sjokkerende, så utrolig, så rart.


Selv om jeg er ganske sikker på at ingen har akkurat det samme navnet som meg i Norge, ser dere hva jeg likevel svarte Handelshøyskolen BI; jeg klarte ikke stole på at dette stemte og fikk akutt behov for å se det med egne øyne.

Kapital har ikke denne type innhold tilgjengelig på nett. Ettersom jeg bor på Nesodden, og som nevnt; var i et godt og fokusert jobbemodus, hadde jeg ikke de beste mulighetene til å sikre meg nyeste utgave av Kapital. Det var derfor fint å kjenne noen i Hegnar Media-systemet, som kunne tipse meg om at Kapital finnes tilgjengelig som app til iPad’n (takk @NinjaLundby)!

Så da så jeg det da. Der på appen, etter å bladd meg frem til side 99 i Kapital. Der var listen.

…og ja, såklart jeg skal kjøpe Kapital i papirformat også! Dette er noe som skal tas vare på og kanskje bli vist frem for evt barnebarna en vakker dag 😉

I følge redaksjonen i Kapital (jeg tror i hvert fall det er disse menneskene som setter sammen listen), er jeg altså på 15. plass over de mektigste kvinnene innen media- og kommunikasjonsbransjen i Norge. Dermed kommer det naturligste spørsmålet i verden;

Hvordan i alle dager skjedde dette?

Her mener jeg ikke å være kledelig ydmyk og beskjeden, jeg mener det helt seriøst. Det er fantastisk mange flinke damer i Norge, og jeg vet at flust av dem jobber innen media og kommunikasjon. Når man i tillegg ser på hva slags folk jeg har havnet på listen sammen med, hva slags titler, hva slags jobber og hva slags erfaringer de damene har, ja – da klarer jeg ikke å bli annet enn veldig, veldig forundret over at jeg har havnet på den listen. Veldig forundret, veldig ydmyk, men selvfølgelig; ufattelig stolt!

For jeg skal absolutt ikke legge skjul på det; For en som meg, en som er veldig glad i ordenes makt, muligheter og magi, er det rett og slett uvirkelig fantastisk å bli satt på en liste som har denne overskriften;


Jeg hadde fått med meg at Kapital kåret Norges mektiske kvinner innen ulike kategorier, og jeg brukte faktisk kvelden i går på å se på streaming av Kapital sitt arrangement hvor de ga prisen Årets Mektigste Kvinne, fullt fortjent, til Kristin Skogen Lund. Etter kåringen var det debatt om likestilling med to andre mektige damer, nemlig Inga-Marte Thorkildsen og Julie Brodtkorp, og debatten var ledet av Trygve Hegnar selv. En absolutt interessant debatt, med temaer som jeg er veldig opptatt av; foreldrepermisjon, kvinners muligheter i arbeidslivet, lik lønn for likt arbeid – og mange andre ting.

Men altså. Helt til slutt i gårsdagens streaming forteller Trygve Hegnar at de har laget fem ulike lister av Norges mektiske damer, innenfor ulike områder, og så leser han opp de tre øverste navnene på alle listene.

Lite visste jeg da at navnet mitt stod på listen Trygve Hegnar holdt foran seg…! Havner man på en liste som Trygve Hegnar står ansvarlig for, må man feire. Sånn er det bare. Og som sagt, så gjort!

Mamma, pappa og EkteMannen skålte med meg i boblevann!


At jeg skal være mektig, det klarer jeg rett og slett ikke få noe forhold til. Det tror jeg heller ikke denne listen mener jeg er heller. Jeg har et stort nettverk av flinke folk rundt meg, jeg liker å dele og jeg liker å hjelpe folk. Jeg heldig som har mange flinke folk, både kvinner og menn, å se opp til, lære fra og sparre med. Om jeg kan, så velger jeg å tolke ordet ‘makt’ i retningen av ‘innflytelse’, og dermed; om jeg kan bruke min eventuelle innflytelse til å hjelpe andre, enten det er kunder, venner, kjente eller andre som jobber med kommunikasjon eller medier (særlig sosiale medier), så bruker jeg gjerne mitt nettverk og mine erfaringer på å få hjulpet som best jeg kan.

Det er sånn jeg har skapt min egen karriere, og min EkteManns karriere, så det skulle rett og slett bare mangle!

Etter at jeg oppdaget at jeg stod på denne listen, og delte det på facebook tidligere i kveld, har kommentarfeltet mitt eksplodert av fine folk som gratulerer og sier utrolig hyggelige ting. Tusen, tusen takk til dere alle sammen – jeg er rørt til tårer over å kjenne så mange bra og gode folk, og jeg lover å takke dere ordentlig, men det blir nok ikke i kveld. I kveld nøyer jeg meg med å takke Kapital for den anerkjennelsen jeg har fått ved å få stå på listen deres – det er virkelig overveldende og uvirkelig, men ufattelig gøy, motiverende og inspirerende!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page