top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Jula varer helt til påske


Da er det endelig bevist, jula varer faktisk helt til påske. I alle fall her i huset. Det er ikke nisser eller annen julepynt som holder ut til påske. Nei, det er mors kjærlighet for juleteen; «Jule The» fra Fredsted The A/S København.

Jeg har hatt helt dilla på denne teen og det var helt naturstridig for meg å stoppe bare fordi vi noterte januar, februar eller for den del mars på kalenderen. Hver kveld har jeg fått laget en kopp deilig julete og freden har senket seg. Te generelt er godt, men akkurat denne juleteen har vært magisk.

Jeg kjøpte inn et greit kvanta av juleteen i desember, men kjente litt på desperasjonen da jeg så beholdningen minke faretruende raskt. Faktisk betydde denne teen så mye for meg at jeg gikk inn i flere butikker og spurte om de hadde denne teen. Ja, jeg spurte etter julete i både januar, februar og mars. Så avhengig var jeg. Men ingen hadde den…


Derfor kan dere nok skjønne min forventning da jeg oppdaget en påskete vi hadde i skapet. En sort te smaksatt med appelsin, jordbær og bringebær fra fantastiske Stockfleths. Kunne dette være erstatteren? Selv med litt julete igjen i posen, prøvde jeg ut påsketeen i går. Det kilte i magen – kunne denne virkelig være like god? Hva med bedre, kunne den faktisk være bedre?

Domme har falt; Julen varer helt til påske. Påsketeen erstatter herved juleteen her i huset og alle hjerter gleder seg. Så spørs det bare hvor lenge påsketeen min varer da… Helt til jul er jo umulig. Finnes det noe som heter sommerte? Høstte?

Dette må utforskes over en god, varm, deilig kopp med påskete.

Ha en nydelig påskeaften, folkens!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page