top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Jeg henger (så vidt) i stroppen!

Nå koker det! 

Er det ikke typisk at det koker på så godt som alle områder av livet sånn cirka samtidig?

Lister og ideer og oppgaver og macer og kaffe og delegering – i en skjønn forening!


At det er veldig mange spennende prosjekter og oppgaver å gjøre for våre eksisterende kunder, samtidig som det kommer inn mange nye forespørsler fra potensielle kunder? At det er mye å gjøre på hjemmebane, med oppfølging av lekser, aktiviteter og konferansesamtaler, i tillegg til at det kommer ekstra hyggelige invitasjoner fra venner og familie? At jeg endelig føler meg godt igang med treningen igjen, og vil holde mine tre-fire økter i uken, samtidig som jeg har et særs prekært behov for å roe nepa i sofaen foran tven en kveld eller to på rad? At jeg er så godt igang med min listebok og har full oversikt og kontroll, samtidig som jeg har så mye på programmet at jeg rekker å oppdatere listeboken min med hva som er gjort? At solen stråler, vi får flust av energi, kjenner at kreativiteten bobler og definerer flust av ting vi har lyst til å gjøre med og for firmaet vårt, samtidig som vi også får lyst til å gyve løs på å klargjøre hagen for våren?

For en luksus i grunn! 

Akkurat denne uken har det vært tullete hektisk i livet mitt. Jeg takker ja til det jeg synes jeg  bør, og det jeg vil, og så får jeg heller satse på at jeg neste uke kan ha litt mer tid for refleksjon, store tanker …og det å få fulgt opp egne Småtroll på en litt bedre måte. Denne uken har tre Småtroll ventet på en mor som kommer sent hjem fra jobb i Oslo, sittende klare med hver sine greier. Det har vært pugging til naturfagprøve inn i sene kveldstimer med eldstemann, en midt-i-mellom-bror  med omgangssyke som måtte være hjemme alene noen timer av dagen mens mor og far var i møte, og en yngstefrøken på snart 9 år med mareritt om at mamma og pappa blir sparket ut av USA av han derre oransje fyren.

God frokost på Stochfleths Vestbanen


Men det går det også. Faktisk går det helt fint og vel så det. Småtrollene klare seg fint uten en mamma som ikke følger opp alt så godt som hun gjerne vil, og ingen som jobber med så mye gøy, møter så mange fine mennesker og får drikke så mange kopper skikkelig god kaffe, har noen som helst rett til å sutre. Ingen av oss har vondt av hektiske tider. Jeg elsker å ha mange baller i luften, og vet at det kommer tider som er roligere enn dette – hvor jeg får mer tid til å følge opp nære og kjære, lese mer, skrive mer og rett og slett være mer. Så får en ball her og der falle litt vel hardt i bakken da, men det går nok fint det også. Eller så går det over.

Enn så lenge gjelder det bare å henge i stroppen så godt man kan! 

Update 24. mars: 

Jeg fikk en kommentar på facebook fra Maiken, etter at hun hadde lest dette innlegget. Hun er en tøff, flink dame som VU har jobbet med tidligere. Kommentaren hennes gjorde at en brikke eller tre falt på plass for meg, og jeg synes det var så godt og riktig sagt, at jeg fikk lyst til å dele den videre med dere. Hun sa;

«Når det er hektisk så lærer du å kutte hjørner. Behovet for å kutte hjørner er inspirasjon for å finne bedre løsninger. Bedre løsninger er innovasjon!»

Og sånn er det jo, sant? Når livet er så hektisk at jeg neste ikke føler at jeg henger sammen i limingen, så gjør det at jeg er nødt til å prioritere annerledes. Jeg er nødt til å velge ‘hardere’ og tåle at jeg (eller vi) ikke leverer på alle flater, helt på høyde med det jeg skulle ønske. Men det trenger ikke bety at det er levert dårligere. Det gjøres kanskje på en litt annen måte, vi blir kanskje opptatt av, og vektlegger, litt andre ting. Og nettopp det å tenke, som jeg gjorde i går; «Greit, jeg har alt for mye på min liste for denne uka, jeg kommer ikke til å komme gjennom. Hvordan skal jeg få delegert noe av dette? Hva er viktigst, hvordan kan noe av dette gjøres annerledes? Ikke dårligere, ikke under ‘vår standard’, men med en annen løsning. Og som Maiken sier; en annen løsning, det er innovasjon, det! Og dét lever jeg jo godt med å bedrive i en hektisk hverdag 😉 Takk, Maiken!

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page