top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Interiørbutikkperler ♥

Jeg nevnte i mitt forrige innlegg at jeg hadde planlagt å skrive om noen interiørbutikkperler jeg er glad i, men at jeg hadde mer alvorlige tanker og ord som måtte komme ut først. Nå er de alvorligste ordene ute (for denne gang), og det er dermed tid for interiørperler!

Vi er heldige som kjenner flere som driver skjønne brukt- og interiørbutikker, og forrige helg fikk jeg tatt en tur innom to av disse. Jeg elsker å tusle rundt i butikker som disse, finne brukte og nye skatter og få høre litt om hvordan det går av damene som driver herlighetene. Det vet jeg det er flere enn meg som også gjør, så nå tenkte jeg dele to av mine favoritter med dere!

Først tok vi turen til EkteMannen sin kusine, Lena, som driver Brukt og Antikk her ute på Nesodden.


Lena er, og har alltid vært, loppisgal. Hun (og hennes mor) står alltid først når loppemarkedene åpner, med nyspissede albuer (hehe) og et erfarent blikk for hva de vil ha. Et virkelig øye for hva som er fint og hva som folk kommer til å synes er fint …om litt. Lena drar også til ulike brukt- og antikkbutikker i inn- og utland og sikrer seg de skjønneste skatter som hun tar med hjem til butikken sin. Lokalene er på låven på gården hvor hun bor med familien sin, og det er som å komme inn i en annen tid. Herlig krinkelkrokhus, en tomt hvor lykter, fuglefat og annet krims står hist og her, og fine skatter over alt. Skatter som Lena har kjøpt, men som hun ikke har klart å skilles ad med, får bo inne i huset deres. Men, heldig for oss; det er mer enn nok av skatter som kommer inn i den fine brukt- og antikkbutikken hennes også, så det er alltid masse fint der som gjerne vil være med kundene hjem!

Lena holder til på Hasle på Nesodden og vil man vite om om hun har åpent eller ei, kan det være lurt å følge med på facebooksiden hennes, spørre der, eller se etter skiltet som står ute i veien når butikken er åpen.


Den andre butikken jeg fikk besøkt forrige helg, er det søte Line som har åpnet på Greverud i Oppegård. Kniplingen Garn- og Interiør er en drøm av en butikk! Alt fra fine interiørting, smykker, gamle bruktkupp (som nydelige vinduer, en fantastisk dør og mye annet fint!), til garn, pyntebånd og mye annet fint! Line jobbet tidligere på Home&Cottage på Vinterbro, og når kjentfolk åpner interiørbutikk, er ikke jeg vond å be om et lite besøk 🙂


Line hadde en drøm av en brudekjole stående på en dukke i butikken, og det viste seg å være hennes egen brudekjole, som hun hadde giftet seg i med sin kjære for kun noen år tilbake. For en genial bruk av brudekjolen sin! Jeg har selv min hengende i skapet og klarer ikke selge den, men får jo aldri gjennomført min planlagte omsying av den. Kanskje en vakker dag…?

Det hang også en litt merkelig ‘form’ i butikken (se bildet under), og Line kunne fortelle at det var en mønsterform. Den som skulle ha noe sydd, tok på seg «nettingen», klappet den inntil kroppen sin, kneppet den opp og satt den på en prøvedukke, slik at man kunne bruke den som mål og sy riktig etter den. Ingen dum idé, eller hva? Den var fra Lines farmor, og var naturligvis ikke til salg, men gjorde seg fint som pynt i butikken og var med på å sette den gode stemningen.


Det var en god del ting som ble med meg hjem, både fra Lenas Brukt og Antikk og fra Lines Kniplingen Garn og Interiør, men det tenkte jeg vise frem etterhvert som det tas i bruk eller finner sin plass i hjemmet!

Jeg har lenket til begge disse butikkene sine facebooksider, og der er de flinke til å legge ut nye bilder av funn de får inn i butikkene sine. Absolutt anbefalt å ta en titt om man liker ‘denslags’ 😉

Har du noen interiørbutikkperler du vil dele med oss andre?

Legg gjerne igjen en kommentar med lenke til hjemmeside / facebookside!

God lørdagskveld alle sammen!

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page