top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Interiøravgjørelse på hold


Planen i dag var å ta med Ekte Mannen og barna til Home & CottageAlnabru, for å se om han forelsket seg like mye i møblene der som jeg gjorde. Avtale med banken var allerede gjort, pengene tilgjengelig – og vi var mer enn klare for å muligens kjøpe våre første møbler til huset vårt på Hellvik. Alnabru på en lørdag er ensbetydende med fullstendig kaos ift trafikk, parkering og flust av folk – men selv det var vi forberedt på; Vi skulle dra dit straks butikkene åpnet.

…og så begynte det å snø.

Ikke litt kosesnø dalende forsiktig ned fra himmelen. Neida, full storm med store, våte flak, sånn at utsiktende vår ut av stuevinduet ble et helt fantastisk hvitt vinterland. Nydelig! …men ikke veldig bilvennlig. Og heller ikke veldig ‘5-familiemedlemmer-ut-på-shopping’-vennlig, særlig ikke nå som Linnea har blitt ganske forkjøla.

Det ble derfor endring i planene.

Dagen tilbringes inne. Vi rydder i saker som ikke skal med til Nesodden, legger ut annonserFinn.no, koser oss med ungene; tegner, klipper og limer. Straks skal vi spise en deilig lunsj med nydelig olivenbrød og grovbrød fra United Bakeries, og etter det står baking av muffins /cupcakes på programmet. Tenkte å prøve meg på Kamilles variant, litt justert for hva slags go’saker jeg har i skapet selvfølgelig. Vi får se om det blir en oppskrift på bloggen etterhvert…

Men i alle fall – det var interiør det skulle handle om i dag, men pga snøværet som forhindret oss til å trekke VISA-kort og stifte nærmere bekjentskap med de fine møblene, legger jeg i stedet ut noen bilder jeg tok da min søster og jeg var i butikken der for et par dager siden. Bildene er tatt med Mariannes mobilkamera, derfor den litt underlige kvaliteten. Se hva dere synes, kom med innspill og kommentarer. Vi synes det er et utrolig stort «ansvar» å ha et helt tomt hus som vi skal innrede fra topp til tå, i hvilken som helst stil. Velger vi riktig? Som dere vil se av bildene under, så er fransk landstil, shabby chic og tre, hvitt og duse ting som går igjen på det vi liker. Så får vi bare se om det er det vi ender opp med til slutt.
Home and Cottage har ikke bilder av alle varene sine på nett. Antakelig er nettsiden deres ikke helt ferdig enda, men nå har de i alle fall fått ut katalogen sin på nettsiden, i et slags pdf-format. Det som er dumt med katalogen, er at langt fra alle møblene er representert i den. Men igjen; Det kan jo hende det bedrer seg om kun kort tid, butikken er jo nystartet (åpnet januar 2009, åpningstilbud på -20% hele januar).

Det som jeg syntes var litt skummelt og trist på samme tid, var at da jeg var i butikken sammen med min søster, så syntes jeg servicen i butikken var ganske stusselig. Vi gikk tre runder i butikken (tre forskjellige besøk, samme dag) og ingen av gangene fikk vi et eneste spørsmål om vi trengte hjelp. Vi måtte gå og hente de som jobbet der og selv da var responsen heller laber. Ingen smil, ikke «vil er det noe mer jeg kan hjelpe deg med?», ikke noe salgsmodus. Jeg informerte de om at jeg hadde et helt hus å innrede og jeg likte stilen deres veldig godt, og stilte så noen spørsmål ang leveringstid. Skulle tro de skjønte at jeg antakelig kunne bruke en del penger hos de. Men nei, servicenivået var det samme. Og jeg snakker ikke om en tilfeldig butikkmedarbeider her, men tre forskjellige. Alle med samme labre energi- og servicenivå. Og dette synes jeg er trist, for deres del egentlig. Jeg likte butikken og møblene veldig godt og da synes jeg at det er trist om dårlig utvalgte butikkmedarbeidere skal ødelegge for butikken. Men jeg synes også det er litt skummelt… Om vi nå velger å kjøpe en god del møbler hos de, så synes jeg det er skummelt å tenke på at det er disse samme menneskene som skal hjelpe meg ved evt feillevering, forsinkelser, skader på møblene, angrerett og andre uforutsette ting som kan dukke opp.

Men; Jeg gir de en sjanse til. Jeg tar med Ekte Mannen tilbake til butikken en dag til uken, en dag med forhåpentligvis mindre snøkaos, og så ser vi om folkene kanskje bare hadde en dårlig dag. Hvem vet, kanskje de har fått en dårlig nyhet på jobb?

I’ll keep you posted i prosessen, nå er det tid for lunsj!


1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page