top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Inspirerende gründergutter!

I dag var jeg så heldig å være invitert på Oslo Business Forum på Oslo Kongressenter, for å bli inspirert og få faglig påfyll om fremtidens teknologi og ledelse – og for en dag det ble!

Gründerne bak denne konferansen, er Christoffer Omberg (24) og Marius Røed Wang (23), og jeg er så utrolig imponert av hva to ‘halvstuderte’ BI-studenter har klart å utvikle og få i stand, og det på så veldig kort tid. De arrangerte sin første konferanse i fjor, med Sir Alex Ferguson som trekkplaster, og selv om jeg ikke fikk vært der selv, har jeg hørt enormt mye buzz om hvor utrolig bra det var. I dag var det altså tid for konferanse nummer to, og nok en gang gjennomfører disse gutta dette på helt strålende vis!

Topp faglig nivå på Oslo Business Forum

En ting er at foredragene på konferansen holdt et jevnt høyt nivå, og at det var få av de foredragene man normalt opplever, der foredragsholderen aller mest vil selge inn sin egen virksomhet. På Oslo Business Forum var det mange av foredragsholdere som virkelig utmerket seg i særs positiv grad. Noen av dem har jeg jo hørt før, og er stor fan av (så mye at jeg gjerne hører dem igjen), som Isabelle Ringnes og Eirik Norman Hansen. Men – jeg elsket at jeg fikk oppdage nye folk som engasjerende og kunnskapsrikt delte spennende tanker med tilhørerne på en måte som gjør at jeg veldig gjerne vil høre mer fra dem. Silvija Seres (blant annet styremedlem i NRK og Nordea og investor i ulike tech-selskaper), Christoffer Hernæs (Chief Digital Officer i Skandiabanken) og Bernt Reitan Jenssen (Administrerende direktør i Ruter) var nok dagens høydepunkt for min del, i tillegg til Isabelle Ringnes sitt gode foredrag om effekten av eksponensiell vekst.

Sagt om Apple sin iPhoneEn godt organisert og vel gjennomført konferanse

Det er et eller annet ‘merkelig’ disse gründergutta har gjort, for de lager rett og slett konferanser som går på skinner, på et nivå som gjør at det ikke ser ut til at de har gjort noe annet i hele sitt liv. Det er stort, proft og godt planlagt, og de har en stor stab med dedikerte oppgaver, som gjør at maskineriet går som smurt. Jeg mener jeg hørte det var ca 800 deltakere på denne konferansen (den var utsolgt, så det sier jo sitt for hvor bra disse gutta gjør det), og det betyr at det er en god del mennesker som skal flyttes på, som skal spise og få påfyll av kaffe, og som skal få en perfekt blanding av lange nok foredrag og lange / korte nok pauser. Og det gikk altså lett som en plett!

Den berømte *IT* faktoren

Det som nok gjorde at jeg forelsket meg fullstendig i denne konferansen, var den gode stemningen som var over alt, gjennom hele dagen. Den fantastiske servicegraden alle som var frivillige på konferansen utviste. Gikk jeg forbi noen av de frivillige i gangen, så de på meg og sa et blidt Hei!, og de stoppet gjerne opp for å spørre om det var noe de kunne hjelpe til med. Det var faktisk helt påfallende hvor flinke de var til dette! Vandret jeg litt hvileløst rundt, på jakt etter lader til macen min, så stopper det en kar eller to, smiler og spør hva de kan bistå med. Så da kan vi jakte på stikkontakt sammen da. Jeg blir helt rørt i hjertet av hvor fint det er når noen har skjønt det der med å gi gode kundeopplevelser!

Ja, sånn kan man jo også tenke….


Altså – jeg ble nesten forelsket i denne konferansen, men jeg ble helt sikkert forelsket i de to fantastiske gründerne! Makan til flinke, sympatiske, sjarmerende og spennende karer å forholde seg til og snakke med… Er virkelig spent på hvordan deres karrierer utvikler seg videre, for dette er to gutter med (en irriterende mengde) pågangsmot, en tro på at alt er mulig og med et genuint ønske om å skape noe bra for flere enn seg selv!

Jeg var heldig og fikk Christoffer Hovde som bordkavaler på nettverksmiddagen etter konferansen, og vi måtte naturligvis ta en selfie med Christoffer og Marius fra #obforum


Klar for Oslo Business Forum 2. november!

…og der de fleste av oss ville kollapset en liten stund og latt en vel gjennomført konferanse synke inn, så har Christoffer og Marius evnet å ha neste konferanse klar! 2. november er det Oslo Business Forum neste gang, og da med en av mine gamle helter på scenen, nemlig Gary Vaynerchuck – i tillegg til flinke folk som Anita Krohn-Traaseth i Innovasjon Norge, Kristin Skogen Lund i NHO og Johan Brand i Kahoot! Jeg gleder meg!

Så – hatten av til Christoffer, Marius og resten av den fantastiske gjengen som har stått på og skapt så mye bra, på såpass kort tid! Dere er rett og slett helt RÅ! Eneste negative med dere, så vidt jeg kan se det, er at dere får meg til å føle brått litt gammel. Jeg er nesten 20 år eldre enn dere, og synes dere får til så mye forskjellig samtidig, uten å virke slitne i det hele tatt. Men – det skal jeg ta på min egen ‘over 40’-kappe, og heller være glad for at Norge overlates i så trygge gründerhender.

Det må jo love godt for fremtiden! 

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page