top of page
 • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Husmor til karrierekvinne på 1-2-3

Jeg har gjort forvandlingen fra husmor-på-heltid til karrierekvinne-i-tidsklemme to ganger tidligere, så det burde være enkelt denne tredje gangen. Forskjellen er bare at jeg denne gangen ikke har en arbeidsgiver å gå tilbake til, men i stedet skal ut og søke jobb. Dermed forsvinner den myke overgangen med samtaler om hva som har skjedd siden sist og fremvisning av utallige bilder av barna over en kaffekopp eller tre, med alle de forskjellige kollegaene som mer enn gjerne slarver bort noen minutter.

Situasjonen denne gangen er at jeg må rett over på å selge inn meg selv og min kompetanse til nye potensielle arbeidsgivere og da har jeg innsett at det trengs et aldri så lite skifte i fokus.

 1. Jeg ser for meg å måtte filleriste HusmorAstrid så mat- og strikkeoppskrifter flyr ut av hodet og gjør plass til all den viktige informasjonen som finnes i DN.no.

 2. Riste ut bedagelig tempo og gjøre rom for en effektiv mengde stress. Ikke for mye selvfølgelig, bare akkurat så mye at jeg får fullført minimum halvparten av oppgavene på oppgavelisten min.

 3. Riste ut friske blomster og tips for hvordan beholde disse lengst mulig, så det blir plass til en kjekk liten plastikkblomst på kontorpulten, til nød den alltid overlevende fredsliljen.

 4. Informasjon om hjemmebakte cookies, heklede grytelapper og hobbyverksted med barna gir ikke bonuspoeng på et potensielt intervju. Nå må jeg fokusere på ord som marked, økonomisk utvikling og mulige forbedringer i de strategiske prosessene.

 5. Ved gjennomgang av mine sterke og svake sider, må jeg huske at det at jeg har fått SuperHørsel og kan våkne av det minste lille knirk fra ett av barna, ikke er den av mine sterke sider jeg bør trekke frem først. Det at jeg har lært meg å leve med minimalt med søvn, kan derimot brukes til min fordel i jobbsammenheng.

 6. De spennende utfordringene jeg ønsker å gi meg ikast med den nærmeste fremtid burde antakelig ikke være innenfor oppussing & interiør, barns ernæring eller hvordan få mest mulig penger ut av en slunken familiekasse. Å systematisere og strukturere bedrifters prosesser, forbedre rekrutteringsprosesser eller implementere asp-løsninger er helt klart bedre svar.

Etter filleristing av hodet mitt og riktig fokus implementert, så skal nok dette gå riktig bra. Og det finnes jo noe som kan hjelpe meg til å forstå og glede meg til at jeg skal bli karrierekvinne igjen;

 1. Utfordre hjernen på andre områder enn å finne effektive løsninger for familiehverdagen

 2. Mulighet for ny, fancy mobiltelefon (kanskje HTC Touch HD eller blir det iPhone?)

 3. Nye skrivebøker for å lage system og orden i alle de nye oppgavene jeg skal ha ansvar for

 4. Forhåpentligvis en bedring av nevnte familieøknomi

 5. Bli kjent med nytt selskap, nye kollegaer og muligens en helt ny bransje?

Bare vent, det skal nok bli karrierekvinne meg meg etterhvert. Jeg må bare nyte denne siste tiden som fulltidshusmor i bedagelig tempo, på jakt etter nye oppskrifter og med størst mulig fokus på kos i hverdagen for meg og mine bittelitt til.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page