top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Hansen vs Snåsamannen? Jeg heier på dommer’n!

Sukk, enda et type emne som jeg mener både litt av den ene siden og litt av den andre siden. Føler meg som en medgangssupporter på en eller annen fotballkamp. Må si jeg ser saken fra to sider her. Synes det er vel dramatisk å kreve Hansens avgang basert på hans siste uttalelser. Men jeg opplever vel egentlig ikke debatten til å kretse rundt det hvorvidt man kan tro på Snåsamannen sine evner. Hans evner tror jeg ingenting om. Om noe er jeg i samme gate som i forhold til religion; Vet ikke hverken eller, men føler heller ikke at jeg kan påstå hardnakket hverken for eller mot.

Det jeg synes er underlig med Hansens utspill, er at han går ut og snakker i så enkle termer rundt dette ‘fenomenet’ Snåsamannen nå har blitt. Jeg synes det hadde vært veldig anderledes om han hadde gått ut og sagt; «Antatte helbredere som Snåsamannen burde vi absolutt inkludere i studier og undersøke effekten av. Vi trenger dedikerte ressurser til forskning o.l., slik at evt flere kan nyte godt av disse evnene». Det at Hansen drar inn sin fisende sønn og Snåsamannens mulige helbreding av hans kolikk, synes jeg blir for banalt. Om Snåsamannen har de evnene mange mener han har, så synes jeg han burde bruke tiden sin på helt andre ting enn Hansen sitt kolikkbarn. På samme måte som jeg fikk dårlig samvittighet om jeg spurte Gud når jeg var yngre: «Kjære Gud, la meg få en S på den geografiprøven i morgen». Han har vel viktigere saker å ta seg av?

Selv om Hansen ikke slår fast at Snåsamannen helt sikkert kurerte sønnen hans, så tror jeg mange som leser artikkelen vil oppfattet dette som et ‘klarsignal’ fra Hansen om at Snåsamannen i det minste burde testes ut. Og der kommer vi det jeg synes er aller, aller mest pussig; At Hansen avslutter det hele med å si at han håper folk lar Snåsamannen være i fred, nå har han sluttet med denne helbredingen. Det at Hansen tilnærmet «går god for» hans evner, fører antakelig ikke til færre henvendelser til denne fyren. Tror nå jeg.

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page