top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Godt nytt, nært og fredfylt nytt år!Aller, aller først vil jeg ønske dere strålende lesere av denne lille bloggen et riktig godt nytt, nært og fredfylt år i hele 2009. Jeg vil gjerne spesifisere dette litt nærmere;

Nytt er stort sett alltid bra synes jeg. Nye muligheter, frisk start, ny sjanse – man har alltid muligheten til å forbedre seg, utvikle seg, lære mer og fokusere bedre, og med nye sjanser og ny start gis man muligheten til å si noe om hvordan vi har vært og hatt det til nå og hva vi ønsker å forandre eller fokusere anderledes på i året som kommer. Nytt er selvfølgelig ikke nødvendigvis nytt. 1. januar er en dato, en dag i en uke, som hvilken som helst annen uke, men vi kan velge at denne datoen kan være vår start, vår mulighet. Det kan selvfølgelig like gjerne være 13. november, en onsdag i stedet for en mandag, men det viktigste er at man føler at det er en start.

Nært er noe jeg ønsker for oss alle sammen. Om jeg skal summere opp året som gikk, så er det de små, nære øyeblikkene jeg vil trekke frem. Det kan være en fin kosestund med barna som gjør at jeg blir helt varm i hjerteroten og så stolt at jeg føler jeg skal sprekke – helt bokstavlig talt. Det kan også være en koselig samling av vidunderlige jenter, sittende rundt stuebordet vårt, gnaflende på god mat, snakkende ivei om en bok vi har lest, men mest mulig om alt mulig annet. Det kan være å krype inntil Ekte Mannen, få en arm over skulderen og føle at utfordringene plutselig ble halvert -minst! Eller det kan være å kunne stille sine ører tilgjengelig og så til slutt ha en oppmuntrende, trøstende eller humoristisk setning å komme med, som gjør situasjonen litt enklere for en jeg er glad i. Det er slike nære øyeblikk jeg ønsker flere av for oss alle i 2009.

Fredfylt liv er noe jeg ønsker for hele verden, naturlig nok, men jeg føler vi kan starte i det små, starte med oss selv. Tenke mer over hva vi sier, velge våre kampsaker med omhu og respektere hverandre med de forskjellene vi har, sette pris på forskjellene og se at det er de ulikhetene som utfordrer oss, som gjør at vi endrer standpunkter og som gjør at vi utvikler oss. Klarer vi å skape fredfylte hjem, fredfylte forhold til våre nærmeste, til våre kollegaer og til menneskene rundt oss, så skaper vi en fredfylt energi som jeg tror og håper vil spre seg i våre nærmiljøer. Naivt? Godt mulig, men jeg liker likevel tanken!

Vår feiring av det nye året har rett og slett blitt en tradisjon. Vi er hos oss her i Etterstadkroken, alle bidrar med litt deilig mat til et koldtbord, vi har en rakett-stjerneskuddsession med ungene i 20-21 tiden, tar frem brettspillene etter at unger er lagt og koser oss med med god snacks og god drikke til trøtte øyne blir tatt hensyn til og vi stuper til sengs. I år var gode venner og gode naboer Pia og Kenneth med skjønne Elliot og Solan her, og selvfølgelig og heldigvis var også mine to søstre med sine vedheng her – ingen nyttårsaften uten de!

Og her følger noen bilder fra vår kveld – og vår mat:
Takk for festen kjære venner!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page