top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Godt innkjørt og i full drift


Hverdagen er fullt igang og selv om jeg helt klart skimter konturen av forholdsvis hektisk hverdag med tre barn på hver sin «oppbevaringsplass», med hver sine jule-, påske- og sommeravslutninger, hver sine foreldreutvalg og dugnader, hver sine vennegjenger og bursdagsfester – så må jeg likevel si meg veldig godt fornøyd med oppstarten vi har hatt.

Noahgutten vår syntes det var litt skummelt første dag på SFO, men etter at en flott voksenperson virkelig ‘så’ han og tok seg litt ekstra av han i en liten stund, så er nå SFO nå blitt noe for Noah som han virkelig gleder seg til. Og i dag var det første han sa da vi hentet han: «I dag har jeg fått meg venner, mamma!» Morshjertet banker og banker… Det som også er veldig godt å se, er kontakten Noah og Lukas har med en gang de ser hverandre igjen. Det er ikke mange timers adskillelse som skal til før vi får gjensyn av typen «Noooooah min, storebroren min!» – løpende mot hverandre med åpne armer – «Luuuukas!!!» Det blir nok godt for de å oppleve hver sine ting og så kunne dele med hverandre etterpå.

Stas å få prøve kule sykler på SFO – også for far…Så var det minstetøtta da… Den frøkna kan vi rett og slett konstantere er forholdsvis veldig ganske ekstremt sosial! Hun storkoser seg i barnehagen, går rett inn, rett bort til barna og helt opp i ansiktet deres og sier «Heeeeeei!» Setter seg på fanget til de voksne, leser bøker og har egentlig uforskammet lite behov for sine foreldre ved sin side. Så innkjøringen der ligger vi litt i forkant av, etter råd fra de ansatte. Barnehagen virker super, de ansatte virker supre og nå mangler vi bare å få Lukas på avdelingen ved siden av, så er alt på plass.


I går feiret vi oppstarten med en tur på butikken for å kjøpe is (heldige som vi var så møtte vi onkel Esben der – bonus!) og i dag feiret vi med å ta med guttene til frisør og få frem hodet deres igjen. Håret deres vokser fort, så de blir hippieunger før man vet ordet av det. Men, takket være Sebastian på Centrum Frisør på Tangen, så har vi nå to nyklippede gutter sovende søtt nede på rommet sitt, klare for nok en fin dag. Og for de av dere som er interessert i å vite litt om gode frisører på Nesodden (det er nok endel, tenker jeg!), så må jeg bare si at jeg er mektig imponert over Sebastian og Centrum Frisør. Strålende kontakt med ungene, valg av dvdfilm mens de ble klippet (genistrek!), kjærlighet på pinne da de var ferdige – og selvfølgelig viktigst; Superflink til å klippe barn! Anbefales på det varmeste! Da guttene var ferdig i stolen hos Sebastian, gikk de rett bort til speil i helfigur og gjorde noen hip-hop moves i ren glede. Tror nok den godeste frisøren ble en smule overrasket…

Før- og etterbilder av guttene:…and doing some hip-hop;


Disse gutta er flasket opp med hiphopmusikk og Noah har til og med gått på hiphop-dansekurs, så jeg tror nok listen er lagt; Blir ikke balletthøyskolen på noen av disse – tror jeg. Men, kanskje en skummel rapper etterhvert? Det hadde vært fett. Word up!


Men altså – for å avslutte en allerede strålende dag på den mest strålende måten, så booket vi oss inn på kveldsmat hos Jannicke og Esben. Det vanket kokt egg på nydelig brød, deilig kaffe til mor og is til dessert. Sånt gjør en vanlig tirsdag til noe helt spesielt! Vi er så fornøyd med å ha de så mye nærmere nå, sånn at det går an å være sammen på den litt mer impulsive sorten. Det er også veldig deilig å komme seg bort fra huset og tomta litt også, se en hage som er velfrisert og fint på stell, en hjem som ikke har tusen prosjekter liggende rundt klar for gjennomføring og ikke minst; Det er alltid ryddig, lyst og fint der. Min lille husmorferie. Og kanskje det beste av alt; De har skikkelig kaffemaskin og Esben lager kaffe på nivå med Stockfleths i Oslo, og det sier det meste. Gleder meg allerede til neste gang!


Sånn, det var en liten status fra vår kant. Merker at det blir litt vel mange «dagbokinnlegg» på bloggen for tiden, som kanskje er lite interessante for den gemene hop, men sånn er det nå akkurat for øyeblikket – det må ut dette også. Kommer straks tilbake med flere tankedrodlerier (om jobb, drømmer, omsorg og diverse) og noen flere interiørprosjekter, så håper du kommer tilbake likevel om innlegg av dette slaget ikke faller i smak.

Ønsker alle som er innom her en strålende kveld og takk for at du leser!

PS: Beklager dårlig bildekvalitet, men i dag var kun mitt mobilkamera tilgjengelig. Irriterer meg i sær over de gule bildene og vil egentlig ikke ha denslags på bloggen, men kameraet fungerer dårlig inne, så da blir det sånn – enn så lenge…

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page