top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Gjør noe!

Ute regner det og vannet renner i strie strømmer nedover veien. Ungene er levert og har det helt sikkert strålende med sine venner og de flinke voksne som passer godt på de. Jeg sitter her hjemme, jeg og datamaskinen min. Jeg er grepet og så rørt at jeg ikke klarer å bevege meg, tankene flakser. Som for å ape etter regnet på veien utenfor, renner tårer mine nedover kinnene.

Jeg har akkurat sett en video på youtube.com som grep tak i hjerteroten min og ristet den kraftig. Veldedige formål finnes i hopetall og så lenge pengene går dit pengene skal og ingen skumle bakmenn sniker til seg av bidragene, så synes jeg slike veldedige formål er strålende tiltak – alle som en.

Av og til er det likvel noen formål som klarer å røre ved meg akkurat det lille ekstra. Videoen under her klarer nettopp dette. Jeg får lyst til å være et slikt menneske som han i videoen; Som ha funnet på noe slikt, gjennomført noe slikt og som har oppnådd slike resultater for å hjelpe andre menneske. Heldgivis finnes det mennesker som han i verden i dag – som tar tak, forsøker og klarer det! Det minste vi andre kan gjøre, er å støtte oppom, eller hva?


Så, her satt jeg altså, var litt trist og lei fordi jeg følte jeg hadde så mye å tenke på, så mye å bekymre meg over og ikke minst; så mye å gjøre. Så mange ‘husmorting’ å gjøre at jeg ikke klarte se for meg hvordan dette etterhvert skulle bli greit kombinert med meg i full jobb. I tillegg, på den helt motsatte siden av husmorskalaen, visste jeg at jeg desperat og sterkt ønsker en givende og kreativt krevende jobb, som gir meg utfordringer, tilfredshet og selvutvikling. Så mange valg, så mange muligheter, så vanskelige avgjørelser.

For noen lukusutfordringer!

Nå skal jeg inn på nettsiden til denne Charity: Water og se hva jeg kan bidra med! For; Jeg vet at om jeg nå gir hverdagen min noen dager til, så er rutinene på plass og det føles ikke lenger så uoverkommelig å skulle huske alt og gjøre alt hver dag. Jeg vet at når dagene er blitt til vanligere hverdager igjen, med sin fine rutine, så vil jeg også få mer tid til meg selv og min jakt på DrømmeJobben. Forresten, det kan hende at DrømmeJobben må vike for RealistJobben en liten periode, sånn at vi ikke havner på konkursens rand hver måned, men om så skjer, så vet jeg at det også kun er for en periode og at det kommer til å gå helt greit. Kommer sikkert til å lære noe av en sånn erfaring også. Jeg vet også at innimellom alt dette som skal komme seg på plass, så skal jeg klare å engasjere meg i ting rundt meg, få tenkt ut noen nye prosjekter (kanskje noen nye forretningsideer?), gjøre det koselig for Ekte Mann og barn, for venner og familie og så skal jeg jammen meg invitere over til noen festlige lag i nær fremtid. For sånt gir meg energi og energi trenger man for å kunne engasjere seg i noen andre enn seg selv!

Og hvem vet, kanskje jeg klarer å starte et prosjekt for denne organisasjonen etterhvert og få bidratt til at noen som faktisk trenger hjelp i helt absurd mye større grad enn lille, egoistiske jeg gjør, faktisk får litt av den hjelpen.

Det er tross alt ikke så viktig hva man gjør, så lenge man gjør noe og ikke sitter apatisk, ser på verden og dens utfordringer og rister på hodet. Akkurat på samme måte som at det ikke hjelper meg, husmoroppgavene eller bankkontoen vår å kun sitte og tenke på alt jeg har å gjøre og alt jeg har å bekymre meg over; Begyn et sted og gjør noe!

Her synes jeg det passer å sitere en av kjære Micheal Jacksons mange fine tekstlinjer;

«If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a CHANGE!»

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page