top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Fredagsstatus fra go’sliten gründer

Ja ja, så sitter jeg her da. En fredagskveld, med beina godt opp i sofaen, macen i fanget og todo-listeboken ved siden av meg. Ukelisten min har mange punkter som ikke har en kjekk, rosa strek som betyr ‘gjennomført’ på seg. Faktisk, det er flust av punkter fra mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag som ikke har blitt gjort enda. Mailboksen er full av ting jeg må ta tak i, det er mange som venter på svar fra meg (som jeg har latt vente alt for lenge) og det er mange jeg burde fulgt opp bedre enn jeg har klart denne uken, både freelancere, kunder og andre.

Men, heldigvis – helgen er enda ung. 

My view right now


Småtrollene suser rundt meg med sine prosjekter, EkteMannen fyller kjøkkenet med alt han har handlet inn til helgen og vi venter på at eldstemann skal komme hjem fra en bytur med kompiser, for å lage nachosmiddag til fredagskosen vår. Så – til tross for at jeg ikke har fått gjort i nærheten av alt det jeg ønsket å få gjort i løpet av disse ukedagene som har gått, og til tross for at både lørdag og søndag nok går med til mange timer med jobbing; herreminhatt så fornøyd jeg er med livet likevel!

Det rare gründerlivet

Jeg trives så godt med dette rare, lille firmaet vårt, og alt vi fyller dagene våre med av oppgaver, at det å jobbe i helgen faktisk er noe jeg liker veldig godt! Helgejobbing kan rett og slett være mer enn helt okay for meg, på samme måte som jeg også liker godt å jobbe i feriene våre. Ja, det betyr at jeg nok må være på kontoret vårt noen timer hvor andre er ute og svinser og svanser med familien sin eller gode venner. Men det er da vel greit? Jeg får av og til kommentarer av typen «Åh, stakkars deg, må du jobbe i helgen?», men for meg kan det ofte være noen av de aller beste arbeidsøktene jeg har den uken. Ukedagene er hektiske for alle, både hos oss, kunder og samarbeidspartnere, og det kan mange ganger være lettere å få ting gjort effektivt, når det ikke ryr inn med eposter og telefoner mens man jobber.

Og for all del – vi vet naturligvis å kose oss likevel! 

Jeg sitter her med et glass med noe godt og rødt oppi. Jeg tenner telys og gjør det hyggelig rundt meg mens jeg jobber. Jeg hører på podkast underveis og bruker god tid på å lage meg lister jeg får oversikt av og blir inspirert av. Jeg unner meg tid til å gå tur med Lucky, spise deilig lunsj med familien eller å ta meg en halvtime med en god bok i sofaen, for å ha de gode pausene innimellom. Og ikke minst; jeg får så utrolig mye energi av å få oversikt & kontroll, og av å ha følelsen av å levere noe som er bra, at den energien varer langt inn i mandagen. Og vips, så er vi igang med en ny, spennende uke!

En god balanse

Alt handler naturligvis om balanse, og de som synes ‘synd’ på meg som jobber i helgen, ser kanskje ikke fleksibiliteten jeg har andre veien. Det at jeg kan ta et par timer kafébesøk med en søster midt på formiddagen, midt i uken. At jeg kan ta en treningsøkt med en annen søster midt på formiddagen. At jeg kan bruke et par timer på å virkelig få fulgt opp leksene sammen med ungene, rydde i klesskapene, gjøre research på hvilken ny sofa vi skal kjøpe oss – eller at jeg kan sove ut, skikkelig lenge, en dag midt i uken, om jeg ikke har noen møter. Eller at jeg kan gjøre absolutt ingenting, fordi jeg bare ikke kommer igang, og så er det også helt greit.

Jeg tror vi er så indoktrinert i hva som er ‘normalt’, at vi har vanskelig for å skjønne at det som tidligere var normalt, kanskje ikke er nødvendig at er så ‘strengt’ lenger. Og jeg elsker at jeg som gründer kan ta sjefsavgjørelser som gjelder for vårt eget selskap – som gjør livet vårt akkurat sånn vi liker det. Guri, så heldige vi er!

Lurer på om jeg noen sinne kan være noe annet enn selvstendig næringsdrivende, jeg…? Skjønner ikke helt hva og hvem som kan trumfe dette! 🙂

Ønsker deg en fantastisk fin fredagskveld og håper du får en helt nydelig helg – uansett hvordan du velger å bruke timene dine! 

❤︎

Vil være sikker på at du får med deg mine nyeste innlegg, anbefaler jeg at du følger facebooksiden til bloggen – og følg meg gjerne også på instagram / snap: astridvu. 

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page