top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Fine, fine påskefamilien


En ny tradisjon er skapt! Ja, det er i alle fall det vi håper på, for en bedre lammemiddag, med bedre folk, enn det vi hadde i går, det tror jeg rett ogs lett ikke er mulig. Marianne og Tom hadde virkelig stått på – laget mat i flere dager, dekket nydelig bord, kjøpt fine blomster og ikke minst; Bestilt helt perfekt solskinn og blå himmel, noe som ga det fineste lys inne i leiligheten og dermed ble en fantastisk ramme for den fine samlingen.

Ekte Mann, prinsessa og jeg fikk møtt igjen gutta våre hos Marianne og Tom. De hadde nemlig vært så heldige at de hadde kost seg i byen med tante Jannicke og onkel Esben før middagen og de var strålende fornøyd med det. De hadde skatet, spist vaffel og kost seg. (Takk for hjelpen, Jannicke, Mari og Esben!) Og så var de blitt tatt med til tante Marianne og onkel Tom for enda mer sosialisering og kos. Da vi kom opp dit, så vi de på lekeplassen i full action og det var så vidt de hadde tid til å løpe til oss for å gi oss en kos.


Vel inne møtte vi resten av flokken, det vil si mamma og pappa. Det er så rart å tenke på at om kun 3 dager skal vi bo sammen med de og virkelig sette inn støtet med å få flyttet de over i nybygget. Det blir litt boligsnakk sammen med de og jeg tror nok vi alle gleder oss til å få dette igang nå. Jeg tror mamma og pappa får det helt perfekt i sitt nye hus – det ser fantastisk ut både på bilder og det lille vi har sett innvendig. Om de nå bare klarer å kvitte seg med nok møbler og denslags da, så det ikke blir helt overfyllt der inne. Men, jeg skal nok få solgt eller gitt vekk det meste på Finn.no – jeg er jo så og si en Veteran å regne på Finn.no-salg.


Maten Marianne og Tom disket opp med, var intet mindre enn nydelig. Det er ikke ofte vi lager oss stek. Faktisk nesten aldri, bare en liten kalkunstek i ny og ne – men dette lammelåret var virkelig helt nydelig. Ungene kastet innpå maten, kjøttet gikk ned på høykant og deilig brokkoli og fløtestuede poteter og deilig brun saus…. Nydelig!Tante Marianne toppet det hele med å gi guttene hvert sitt påskeegg og alle barna fikk kose seg med barne-tv og snopet sitt. Guttene trives så godt hos Marianne og Tom, faktisk så godt at Noah begynte å gråte da det ble snakk om å dra hjem. Han ville så gjerne overnatte og se PåskeMorgen sammen med Tiril dagen etter. Etter litt organisering hit og dit (Noahs egne ord: «Hm, vi kan jo ikke overnatte – vi har ikke tannbørster med oss!»), så ble det avtalt overnatting for både Noah og Lukas. Snille, snille Marianne og Tom. Det betydde selvfølgelig litt mer tid til pakking og rydding for vår del, men det som jeg nesten synes var det aller beste med det, var at guttene får litt mer spennende morgen enn det vi kunne gitt de her hjemme i dag. Det ser så stusselig ut her nå, med pappesker og rot over alt. Møkkete og ufint. Så da gjør det godt i hjerteroten til mamma’n at jeg vet guttene koser seg hos tante og onkel nå. Det ryktes til og med om et bad i badekar… Det må regnes om Selve Himmelen for to gutter som er vant til bittesmå badebaljer her hjemme.

Nå skal jeg faktisk innrømme at jeg ikke helt hadde et fantastisk godt svar til Noah på hans spørsmål om hvorfor vi feiret påske. Jeg vet jo dette med Jesus og korsfestelsen og oppstandelsen og det, men føler likevel ikke jeg hadde hele The Story på greip. Men, om påsken har noe med takknemlighet å gjøre også, så hadde det egentlig passet meg helt perfekt. Jeg er så takknemlig for familien vår, for det gode forholdet vi har til våre foreldre, for forholdet vi søstrene har og for de fine svogerene jeg har. For mine vakre tantebarn og for samholdet vi har alle sammen. Sammenkomster som den i går er alltid hyggelig! (Og ja, jeg vet jo at det er Thanksgiving som har med takknemlighet å gjøre, men det er lov å drømme eller hva?)

TAKK Marianne, Tom og Tiril for en helt perfekt skjærtorsdag!

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page