top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Feriehotellet åpent, sommeren er igang!

Et glass hvitt i hånden, tre Småtroll som sover søtt i sine senger, en klokke som lakker og lir mot natt, god musikk på anlegget og en fin EkteMann på andre siden av bordet, han også med sin mac og skrivekløe i fingrene – slik blir det (endelig!) blogginnlegg av!

Endeløse strender på Nord-Jylland, Danmark

Denne dagen har virkelig vært fantastisk fra ende til annen, og det selv om dagen har vært av det hektiske slaget og oppgavelisten var lang. I morgen åpner vi ‘feriehotellet’ vårt for sesongen, og en fin familie fra Bergen skal leke med oss noen dager. Allerede om en ukes tid kommer neste familie, og de blir en god stund – så vi er rett og slett fantastisk heldige! Det er rett og slett dette som er sommer for meg; å være her på Nesodden, i strålende vær og med fine feriegjester på besøk! Det har jeg vokst opp med selv, og jeg er virkelig glad for å kunne føre det videre.

Vi var et par turer til Danmark før skolen sluttet, så det er uansett ikke synd på oss om enn hele vår sommer blir hjemme på Nesodden. Vi var først en uke i København, og så en uke på Nord-Jylland, på fantastiske Skallerup Seaside Resort. Perfekte turer begge to, og Skallerup må jeg rett og slett dedikere et eget blogginnlegg til snart, for der har vi mange tips vi har lyst til å dele med dere! Småtrollene våre lurer allerede på når vi skal tilbake, så jeg får skynde meg og notere ned alle tipsene i et blogginnlegg snart.

Småtroll i solnedgang, på Skallerup Klit

Men nå, nå er det feriegjestene som gjelder!

Senger er redd opp, hagen er frisert så godt som en gammel hage lar seg frisere, og deilig mat og fine bobler er kjøpt inn. Vi skal feire våre fine feriegjesters ankomst i morgen, men i tillegg har jammen undertegnede Husfrue bursdag i morgen, og vi har seks års bryllupsdag i tillegg (ja, vi giftet oss på bursdagen min 07.07.07)! Slike anledninger kan naturligvis ikke gå upåaktet hen i et så strålende vær som vi har nå, så familiemedlemer og feriegjester er invitert til en skikkelig impulsiv hagefest – rett og slett for å feire det som feires bør! Finnes det egentlig noe hyggeligere enn å ordne istand til fest for de man er glad i? Jeg elsker det!

En av mine mange todo-lister 🙂

En oppgaveliste må naturligvis på plass, og mye av planleggingen og forberedelsene skjer der på papiret med fargede tusjer og penner. Hodet mitt virker så mye bedre med en oversiktlig liste – og om vi kan inkludere noen fargerike og barnlige tegninger, blir det enda mer motiverende og lettere å få tingene gjort!

Vi har kjøpt inn mat tilsvarende en hel ku og en kvart fiskestim, Pavlovakake er bakt og vi har båret det har vi har av møbler ut i hagen. Vi har ryddet i blomsterbed, hengt opp hengekøyen, tent lyslenkene og fått på plass solseilene over terrassen. Nå gjenstår det bare å få på plass de fine gjestene og få igang grillene, så er vi igang!

Frokostkaffe på den blå benken i hagen – ekte idyll!

Det er fortsatt noen timer igjen til folk kommer. Endel av timene bør vi nok sove bort, og vi skal nok komme oss opp forholdsvis tidlig i morgen, så en overflod av timer til disposisjon er det likevel ikke. Både fordi det fortsatt er endel punkter som gjenstår på listen min, men mest av alt; fordi jeg har planlagt å bruke lang og god tid på morgenkaffen min på den blå benken i hagen. Det finnes ingenting som slår det å sitte der med kaffekoppen, kjenne at solen begynner å steke, høre Småtrollene svinse rundt, tenke gjennom dagens gjøremål og hyggeligheter, og så det herligste; se hode etter hode poppe frem fra terrasser og balkonger i fleng rundt meg. Vi bor på en stor familietomt med flust av hus og hytter, og mange fine folk som bor inni disse husene og hyttene. Og det beste av det beste; etter at jeg har sagt hei til alle disse folkene mine mens jeg drikker morgenkaffen min, så skal den sammen gjengen komme på hagefest hos oss. Gurimalla, som jeg gleder meg!

Takk, kjære forsømte bloggleser – jeg setter stor pris på at du tok turen innom!

Håper akkurat du får en nydelig søndag!1 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page