top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Etablere firma i god dugnadsånd

Livet mitt er ikke som det var for bare noen få måneder siden. Brått og faktisk ganske uventet ble livet mitt preget av noe helt annet enn hjemmebakte rundstykker, interirørprosjekter og fullstendig og dedikert tilstedeværelse i mine barns liv.

Det høres kanskje dramatisk ut og dere lurer kanskje nå på om jeg går igjennom en stor krise i livet mitt. Jeg gjør ikke det; Jeg etablerer bare min egen bedrift. De av dere som har fulgt denne bloggen en stund vet dette, men jeg jobber til stadighet med å virkelig fatte dette selv. Jeg, min egen bedrift. I en sånn periode må man prioritere som man gjør og jeg føler meg ekstremt heldig som har en Ekte Mann som jeg vet støtter og dytter meg opp og frem, og at han er minst like kapabel som jeg er til å ta vare på ungene våre. Alt går for en periode og denne perioden må være sånn som dette. Hektisk, men utrolig gøy!


Noe som er enda mer ufattelig oppi det hele; Foreløpig går det som en lek! Nei, det er ikke det at pengene strømmer inn og joda, jeg tenker på utviklingen og utfordringene fremover som en utfordring – men likefult; jeg storkoser meg. Jeg elsker å tenke ut nye forretningsmuligheter, jeg elsker å møte nye mennesker og knytte bånd og jeg elsker å skape resultater! Jeg sa nettopp til en venninne at jeg føler at det er som om bitene faller på plass nå. Jeg har ikke bevisst bygd opp et nettverk rundt meg, men jeg har hele tiden følte det naturlig å gjøre en god jobb, være hyggelig og behjelpelig mot folk og tenke løsning og mulighet, fremfor problem og utfordring. Nå virker det som om alt dette har resultert noe helt fantastisk; Mitt eget firma.

Faktisk – ja, jeg har startet opp et enkeltpersonsforetak og ja, jeg er eneste ansatte – men dette har skjedd på grunn av en gigantisk dugnadsånd av menneskene rundt meg. Jeg har en indre ro i magen (i tillegg til en enorm kribling på grunn av nydelige sommerfugler som flakser rundt og bryter opp roen i ny og ne) og det er jeg overbevist om skyldes den følelsen jeg har av at folk rundt meg ønsker at jeg lykkes!


Mine søte foreldre klipper ut artikler i papiravisene når de kommer over noe de tror kan være relatert til det jeg driver med – og det ser jammen ut til at de har skjønt opplegget, for de treffer merkelig godt! Min svært frittenkende og kverulerende svoger på Bergenstraktene har kommet opp med min bedrifts ‘slagord’ og min eminente søster har designet verdens fineste visittkort til meg. Min kjære, kjære, kjæreste EkteMann kom opp med det beste forslaget til hva slags tittel jeg skulle bruke om meg selv, noe som jeg selv følte omfavnet nok av det jeg gjør, men likevel ikke utelukker alt jeg kan tenke meg å gjøre i fremtiden. Alle dere kjære blogglesere som støtter og heier og tipser og råder – og som gir meg en tro på at jeg har noe å bidra med, at jeg kan få til noe med dette. Alle mine kjære, gode venner som sender meg linker til lure artikler, til firmaer jeg bør sjekke ut eller informasjon jeg trenger videre på min vei som ‘bedriftsleder’. Alle fine, fine folk jeg har vært så heldig å ha møtt ‘ute i den virkelig verden’ eller på internett, som inviterer meg med på seminarer og i nettverk og kundemøter. Og ikke minst; Alle gode folk i min fine omgangskrets, som muligens ikke har sett eller snakket med meg på år og dager, men som likevel har fått med seg at jeg starter opp noe eget, at jeg jobber med sosiale medier – og som derfor inviterer meg i en helt konkret innsalgssituasjon for sitt firma.

Tusen takk for tilliten, støtten og hjelpen – jeg har det nå strålende gøy, en jobb som også er min hobby og utfordringer og muligheter i kø i all overskuelig fremtid, takket være alle dere! Det gjør meg utrolig ydmyk, takkenmlig og intet mindre enn …veldig, veldig stolt! Jeg kjenner rett og slett de beste folka, så enkelt er det bare.

Bildene av visittkortene i dette innlegget er designet av min kjære søster Jannicke. Er de ikke fine? Hun mente ‘gammeldags skrivemaskin-font’ var perfekt for meg siden jeg liker å jobbe med tekst – og jeg er veldig enig. Jeg falt for den med en gang. Slagordet som svoger Robert kom opp med, …a different point of VU, er jeg utrolig godt fornøyd med. VU spiller naturligvis (håper det faller naturlig og intuitivt..?) på firmanavnet og etternavnet mitt, Valen-Utvik, og jeg håper at jeg kan bidra med å gi bedrifter muligheten til å se nye muligheter, fra nye vinkler. Tittelen som jeg har valgt å bruke om meg selv, Kommunikasjonsutvikler – er det jeg håper å hjelpe bedriftene med; Å utvikle kommunikasjon, kanskje i nye retninger, videreutvikle det de allerede har, legge til rette for kommunikasjon i nye medier og mye annet spennende. Kun fremtiden vet.


Neste ting jeg gleder meg til å vise dere, er hjemmesiden min. Den er dessverre ganske langt fra å være ferdig, men det må bli et fokus for meg i dagene fremover. Det er greit å ha et plass å vise folk til om de ønsker å vite litt mer om hva jeg kan gjøre for de – og nå som min søster har laget verdens fineste logo for meg, så er det bare min skriving som gjenstår. Vent og se, håper dere vil ta en titt og gi meg deres mening.

Men nå, aller først og aller viktigst, så skal jeg pakke ned min kjekke, lille pc. Lukke almanakken min og konstantere alt alle punkter på dagens agenda er gjennomført. Og så skal jeg sette meg på nesoddbåten og rekke hjem til mine tre vakre, gode småtroll før de legger seg. Denne fine, gode dagen kan bli helt fantastisk – kun ved hjelp av gode armer rundt halsen, deilige nuss og små historier om hvordan dagen deres har vært.

Dette blir en fin kveld, det er jeg overbevist om. Håper deres kveld blir like fin!

Bildet av meg er tatt av Per Stian Johnsen i Mediateam, fotografen som Home&Cottage bruker til sine kataloger. Gårsdagen tilbrakte jeg nemlig på fotoshoot med Home&Cottage, så om dere følger bloggen jeg skriver for de, så får dere snart en liten titt behind the scene på en fotoshoot for denne interiørkjeden. Nevnte jeg at jeg føler jobben min er mer hobby enn jobb?

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page