top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

Et valg for Småtroll, menneskeverd og de verdiene som er viktigst for meg!

Jeg er nok ikke kjent for å være den som blogger mest om politikk, selv om noen innlegg her og der absolutt er ment som små spark i en eller annen politisk retning (om småbarnlivet, foreldrepermisjon og andre ting). Jeg har sjeldent vært opptatt av å holde mine politiske valg hemmelig, men jeg har ikke vært den som har ropt høyest om mine valg og argumenter deretter.

Ved dette stortingsvalget derimot, føler jeg for å si tydeligere ifra hva jeg mener og litt mer om hvordan jeg tenker. Jeg har fundert litt på hvorfor jeg ville si ifra akkurat ved dette valget, mens det har vært mindre viktig for meg andre år. Etter litt grubling, har jeg nå kommet frem til hva dette skyldes;

Dette valget handler for meg ikke om enkeltsaker. Det handler ikke lenger om hvem som vil skape de beste levekårene for oss i Norge, om hvilket parti som gir meg lavest skatt eller hvilke av politikerene jeg stoler mest på. For meg handler dette valget aller mest om verdier – og hvilke verdier jeg er vil stille meg bak. Mitt valg falt i år på bakgrunn av menneskeverd, solidaritet og holdninger – og hva jeg føler jeg kan stå rakrygget bak, om våre Småtroll eller deres barn skulle spørre meg mange år frem i tid.


En nydelig, stor dag!

Jeg har stor tro på Erna Solberg, både som statsminister og som medmenneske. Hadde Høyre sagt de ville lage regjering med Venstre, hadde valget mitt vært veldig mye vanskeligere ved dette Stortingsvalget. Men, ettersom Høyre vil danne regjering også med FRP, er det for meg veldig enkelt: min stemme går til Arbeiderpartiet, og jeg håper dermed på 4 nye år med Jens Stoltenberg som statsminister. Dette er ikke fordi jeg er redd FRP skal klare å skape spesielt mye «ugagn» i regjeringsposisjon eller at de egenhending kan klare å «ødelegge Norge». Det er heller ikke fordi jeg er redd Erna skal miste jerngrepet eller at jeg tror en borgelig regjering har skumle motiver og hensikter om å kjøre Norge i grøfta. Selvfølgelig ikke. Mye av politikken til denne borgelige regjeringen kan jeg absolutt stille meg bak.

Men – i år vil jeg gi min stemme til de jeg mener har meninger, holdninger og verdier jeg rakrygget kan stille meg bak. Jeg mener vi har det så godt i Norge, at vi kan, og bør, tenke utover oss selv. Jeg er ikke opptatt av å betale mindre skatt eller få færre flyktninger til Norge. Jeg vil at Norge skal være et solidarisk, humant og godt land for oss som bor her, og at vi skal fremstå som lite egoistiske og som gode verdensborgere, for alle som titter på oss fra utlandet.

Jeg har delt litt rundt mine tanker om dette valget både på Instagram og Facebook de siste dagene. Det er ikke fordi jeg håper at min «propaganda» skal få noen av mine venner til å skifte mening. Jeg tror ikke at jeg har så stor påvirkning på mine venner, og jeg ønsker heller ikke ha det 😉 Jeg er derimot glad i åpenhet, og at de som vil dele sine tanker, kan gjøre nettopp dette. Det sies at vi skal ha et «hemmelig valg», og såklart; ingen skal tvinges til å si hva de ønsker å stemme på, om de ikke selv vil. Men – vi som nå bruker sosiale medier til å dele veldig mye fra livene våre, skal vi ikke kunne bruke de samme mediene til å dele dette også – det som kanskje er noe av det aller viktigste vi kommer til å gjøre på en god stund fremover? Mange av de som følger meg, har sagt at de setter pris på åpenheten og at jeg deler både fra privatlivet og jobblivet. Jeg synes derfor det ble unaturlig å ikke snakke om dette også.

Dette er en dag hvor jeg kjenner ekstra godt på takknemligheten!

Dagen i dag er rett og slett litt ‘stor’ for meg, om jeg kan si det sånn. Jeg har flust opp av følelser, både inni og utenpå, akkurat i dag – for så stor, viktig og nydelig synes jeg denne dagen er. Jeg tenker på hvor heldige vi er som har et demokrati og kan stemme på det partiet vi mener er aller best rustet til å lede landet vårt videre. Jeg er takknemlig for at vi slipper spekulasjoner om valgfusk av amerikanske dimensjoner. Jeg er glad for at jeg kan ta med meg prinsesse Småtroll inn i valglokalet og at vi kan snakke sammen om hva det vil si å stemme på et parti. Jeg er glad begge Småtroll-guttene ser voksne i alle aldre valfarter til valglokalene, og tenker at det er helt naturlig å stemme ved valget. Jeg er glad for at har det så godt i gründervirksomheten min, at jeg kan dedikere resten av ettermiddagen til de som er aller viktigst for meg; Småtrollene og EkteMannen.

Godt valg, alle sammen – håper du bruker stemmen din!

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page