top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En rolig nyttårsformiddag

Noen få timer gjenstår av 2010 og vi bruker tiden så sakte og forsiktig som vi klarer.

En ny romjulstradisjon her i huset er å stå opp i god tid til å fikse frokost, kaffe og julekaker i god tid før ‘Verdens beste SFO‘ begynner. For det første er det en utrolig fin serie, men en ekstra bonus for oss voksne er å høre hvordan ungene koser seg med serien. De fniser, synes det er litt trist innimellom, men mest av alt ler de høyt! Og de føler de blir godt kjent med alle karakterene, så utover dagen hører vi stadig utsagn som; «Sofus slår seg hele tiden han, stakkars!«, «Norah lyver hele tiden hun mamma, det er ikke lov vel?» og ikke minst «Himmalaya!» når noe ikke går som det skal.


Bildet lånt fra NRKs nettsider

Rett etter SFO-programmet er ferdig, går vi over i en litt skummel barnekrimserie; LasseMajas detektivbyrå. Da begynner de to minste småtrollene å bli ferdig med å se på tv og fjaser og svinser rundt oppe i loftstuen vår, mens eldstemann kryper godt inn i armkroken min og følger spent med. Vi diskuterer oss frem til hvem vi tror skurkene er og på merkelig vis har vi ofte rett! Nancy Drew og junior, that’s us!


Bildet er lånt fra nettsiden til LasseMajas Detektivbyrå

Nå er det på tide å la NRK seile videre i sin egen sjø, mens familien skal få ansvar for hver sine punkter på oppgavelisten. I kveld samler vi tradisjonen tro venner og familie som ønsker en uformell og barnevennlig nyttårsaften, arrangert på impulsivt vis. Vi planlegger aldri nyttårsaften før i romjulen og det hele arrangeres på enkelt; Alle tar med noe til et felles koldtbord / tapasbord, hvor rester fra julens storhandling gjerne kan medbringes. På den måten slår vi flere fluer i en smekk; Det blir god mat, kos, opprydning og klargjøring til et nytt år i samme slengen.

Bildet er tatt ved årets 1. juledagsfrokost – mon tro om noen av disse rettene dukker opp på dagens bord?

I år kommer det minst en søster med sin gjeng, det kommer mest sannsynlig en fetter med sin lille armé – om de klarer å holde seg friske nok til ville omgås andre mennesker, og sist men ikke minst; det kommer en fin gjeng fra åsen på andre siden av gaten. Totalt blir vi 8 voksne og 10 barn – og det er jeg sikker på blir en fin gjeng! Er vi heldige så dukker det kanskje opp noen overraskelsesgjester i siste liten også? Ingenting hadde vært koseligere!

Eller noen av disse rettene?

Nå skal huset ryddes, enkel mat skal forberedes, bord skal pyntes, utelykter skal skinne og Småtroll skal få finstasen på. Jeg elsker å samle folk og gleder meg til å se små og store i kveld!

Kommer tilbake med bilder av nyttårsbordet etterhvert

– enn så lenge ønsker jeg dere en strålende nyttårsformiddag!


2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page