top of page
  • Forfatterens bildeAstrid Valen-Utvik

En helg på nydelige Nesodden

Hm, blogging er trivelig, misforstå meg rett, men jaggu blir det litt av et forventningspress på hyppige oppdatering. Klager for all del ikke, det betyr jo at folk titter innom i ny og ne …kanskje på jakt etter bilder av seg selv? 😉

Siden sist er det faktisk litt av hvert som har vært på agendaen. Lørdag var vi på Nesodden på besøk hos mormor og morfar på Hellvik. Artig å se at det har skjedd ting på tomta der og at byggeprosjektet går fremover. Må likevel innrømme at jeg ikke helt stoler på byggebransjen, så selv om de sier at vi nok kan flytte inn før jul, så har jeg ikke begynt å pakke, for å si det sånn. I alle fall – før tordenvær og styrtregn satt inn, klarte gutta å få seg en dukkert i det nye bassenget morfar har fått kjøpt inn til barnebarna. Bassenget fristet såpass at til og med mormor slang på seg bikinien og tok seg en dukkert, men de bildene var det visst ulovelig å publisere, iflg henne selv. Hva skjedde med ytringsfriheten?


Vann er et gjennomgangstema i all leking gutta bedriver om dagen. Så lenge de kan få splæshe med vann, så er de mer enn fornøyd …og jeg synes ikke det er så veldig kravstort av de egentlig. Lukas og Noah fikk hjelpe mormor med å vanne blomstene på verandaen …selvfølgelig til ingen nytte what so ever, siden himmelen åpnet seg bare minutter senere – men moro var det lell. PS: Legg merke til det koselige huset vi «snart» skal få bo i – håper de frodige blomstene følger med 😉


Søndagen var det duket for koselig middag i regi av tante Nanny og onkel Esten, i kåken til Ole og Sara. Litt flytende boliggrenser er strålende når man vil samle den store, nære familien til deilig fiskesuppe à la Nanny og hyggelig slabras. Luna var den fødte vertinne og delte storsinnet av lekene sine, så alle barna koste seg glugg ihjel.


Onkel Ole tok frem gitaren og tok en trall for barna – rene kosestunden. Vi hadde jo håpet å kunne ta en dukkert i bassenget, men det allerede omtalte været var ikke på vår side, så det fikk bli mye innekos i stedet.


Linnea hadde en weird-sleeping-day og hadde vel bare et par-tre lurer på ca 20 min, men det forhindret ikke henne i å være med på fest likevel. Hun koste seg fælt på fanget til morfar, og særlig når tante Åse gurglet og laget festlige ansikter til henne.


Tante Marianne og Linnea fikk også kost seg, og slike kosestunder blir det nok mange av i tiden fremover siden vi skal være så heldig å ha med oss Tiril og Marianne på ferie snart. Vi gleder oss masse-masse!


Men, som sagt – det ble ikke mye søvn på snuppa – og etter enda mere plundring med Baard, gnei lille snuppa seg skikkelig i øynene. Hvor søtt er ikke det? Okay, kanskje det bare er meg, men jeg synes det er noe av det søteste jeg ser – barn som gnir seg i øynene av trøtthet. Jeg er nok litt merkelig, skjønner jeg nå (først) …og bildet må nok klikkes på for å få med de søte detaljene.


På slutten av festen, trommet Noah og Lukas sammen til et aldri så lite show for alle sammen. Teatergardinen ble trukket for, telling ble gjort – og vips, så hadde Noah tatt med seg tante Marianne og undertegnede til en aldri så liten oppvisning av favorittsangen og favorittdansen. Lukas trakk seg i siste sekund, den lille pingla 🙂 Den inkluderer bevegelser med vinger, tramping med føtter, vifting med rumpe og til slutt et veldig snappy klapp på slutten. «En liten, en liten, en liten and med vinge….» Kanskje man måtte være der for å skjønne hvor kul den sangen er.

Vi storkoste oss ute på halvøya, og gleder oss vilt til samlinger som dette blir mer eller mindre dagligdags. Takk for en koselig dag, kjære tante Nanny, onkel Esten, Ole og Sara!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page